Havuçlu Bonbon

Başlatan miray, 08 Ekim , 2009, 01:29:57

« önceki - sonraki »

miray



MALZEMELER


1 paket pötibör bisküvi

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

4–5 adet rendelenmiş havuç

Yarım su bardağı toz şeker

2 çay kaşığı tarçın

Üzerine: Hindistan cevizi



HAZIRLANIŞI


Bisküvileri rondoda çekin. Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine toz şekeri gezdirin. Orta ateşte havuçlar suyunu verene kadar pişirin. Derin bir kâseye havucu, bisküviyi ve kalan diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın.



Afiyet Olsun

Balböceği

Bende yapiyorum cok cok eskiden beri ama cok guzel oluyor  :hungry:

мiŁenα.



:love9: :love7: :love9:


Balböceği

oluyorda havuc ister koy ister koymaaa genelde ben ara ara koyarimm  :k06:

мiŁenα.

adı havuclu havuc olmadan olurmu


:love9: :love7: :love9:


βαlκιz

çocukların doğum gününde yaparım belkiii güzel gibiiii  ::)
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği

Alıntı yapılan: ஐ๑  αуşє ஐ๑ - 18 Aralık , 2009, 09:52:44
adı havuclu havuc olmadan olurmu
ya bunu hindistan cevizliside vaR AMA benim annem yapardii  ::)

Balböceği

Malzemeler;

1 Kg. Petibör Bisküvi

2 Paket Margarin (500 Gram)

2 Su Bardağı Ilık Süt

1 Su Bardağı Toz Şeker

2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz

2 Paket kakao (100 Gram)

Üzeri için Hindistan Cevizi



Yapılışı;

Bisküvi ve Cevizi rondodan geçirip ufalanmasını sağlayın.

Bu arada derin bir kap içinde 1,5 Su bardağı ılık süt ile toz şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.

Şeker eridikten sonra oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, kakao, ceviz ve bisküvileri ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Son olarak kalan 1/2 bardak sütü de ekleyin ve karışımın yuvarlanabilecek bir kıvamda olduğundan emin olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top şeklinde yuvarlayın.

Meydana gelen topları düz ve büyük bir tabağa döktüğünüz hindistan cevizi içinde yuvarlayarak etrafını hindistan cevizi ile kaplayın.

Servis yapmadan önce yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin.

Dilerseniz özel günlerinizde servis yapabilir, dilerseniz bayramlarda şeker olarak misafirlerinize ikram edebilirisiniz.



*** Biz küçükken annem bayramlarda hep bonbon yapardı, misafirlerimize şeker yerine bonbon ikram ederdik.

Bu vesile ile kendimi bildim bileli bizi bu lezzetten mahrum bırakmayan anneme ve o yaşlandıktan sonra bonbon yapma işini devralarak bu lezzeti özlemememizi sağlayan ve bu tarifi dün bana hatırlatan Meryem Ablam'a yeniden ve sonsuz teşekkürler.

Buldum annem bundan yapardi kucukken bayilirdim usteki alintidirr  :k06: :k06: :k06:

AŞKIMCIM SCS

Alıntı yapılan: ܓ✿SarıPapatyamܓ✿ܓ - 08 Ekim , 2009, 01:29:57


MALZEMELER


1 paket pötibör bisküvi

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

4–5 adet rendelenmiş havuç

Yarım su bardağı toz şeker

2 çay kaşığı tarçın

Üzerine: Hindistan cevizi



HAZIRLANIŞI


Bisküvileri rondoda çekin. Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine toz şekeri gezdirin. Orta ateşte havuçlar suyunu verene kadar pişirin. Derin bir kâseye havucu, bisküviyi ve kalan diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın.



Afiyet Olsun
:hungry: :hungry: :hungry:

hüzünden_gelme

20 Ocak , 2011, 16:08:03 #9 Son düzenlenme: 20 Ocak , 2011, 17:00:06 g10ca
Konu daha önce eklendiğinden , eklenti yönetim tarafından kaldırılmıştır

Demet_dk

VARDI BU TARİF HAVUÇLU BON BON DİYE

BEN ÇOK YAPARIM HEM LEZZETLİ HEM HAFİF  :hungry:

ponçik

konuları birleştirdim  :icon_thumright:

Ben de yapıyorum bu tarifi hem havuç olduğu için de sağlıklı  :hello2: