28 Nisan , 2024, 22:12:51

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


kemik sağlığı için kalsiyum ekmeği

Başlatan мiŁenα., 17 Eylül , 2009, 10:08:25

« önceki - sonraki »

мiŁenα.


Ankara'da üretilen ekmek, kemik gelişimini desteklemeyi ve kemik erimesini önlemeyi amaçlıyor.




Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Ankara Üniversitesi iş birliğiyle, çocuklarda kemik gelişimini desteklemek, yetişkinlerde de kemik erimesini önlemek amacıyla "kalsiyumlu ekmek"üretti.

TIBBİ EKMEK

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, yaptığı açıklamada, Daha önce Hacettepe Üniversitesi ile "tıbbi ekmek" üretimi konusunda işbirliği yaptıklarını, Ankara Üniversitesi ile "çeşnibahar ekmeği" çıkardıklarını hatırlatan İlkbahar, "Bu kez de yine Ankara Üniversitesinin katkısıyla kemik sağlığı için kalsiyumlu ekmek çıkarmaya başladık. Deneme üretimlerimiz başladı. 10 gün içinde de satışlara başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

FİYATI 40 KURUŞ

İlkbahar, 250 gramlık ekmeğin 40 kuruştan satılacağını bildirdi.

"250 GRAM EKMEKTE 600 MİLİGRAM KALSİYUM"

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İlker Durak da, üretimine katkı sağladıkları 250 gram ekmekte 600 miligram kalsiyum olduğunu bildirdi.

Kalsiyumlu ekmekte kalsiyum ve kemik yapısını destekleyici magnezyum, çinko gibi minerallerin yer aldığını bildiren Prof. Dr. Durak, ayrıca sebze-meyve özleri ve baharatın yer aldığını söyledi.

Prof. Dr. Durak, ekmeğin, besleyici özelliği yüksek yulaf ve arpa unundan imal edildiğini vurguladı.

Günlük kalsiyum gereksinimin yaşa, cinsiyete göre farklılık gösterdiğini anlatan Prof. Dr Durak, vücudun ileri derecede kalsiyum rahatsızlıkları için bin 200 miligram, daha hafif rahatsızlıklar için 300 miligram kalsiyuma gereksinimi olduğunu söyledi


:love9: :love7: :love9: