DOĞUMDAN ÖNCE VE SONRA ARKADAŞLARINIZ?

Başlatan sevda, 03 Ekim , 2007, 01:35:52

« önceki - sonraki »

sevda

Kızlar benim doğumdan önce ve doğumdan sonra diye tabir ettiğim gerçektende yaşadığım bu iki farklı durumu paylaşmak istedim sizlerle ve gerçektende doğumdan önce ayrı bir arkadaş grubum vardı fakat ne hikmetse doğumdan sonra bu arkadaşlarım malesef yanımda değillerdi ve sanki hiç olmamışlar gibiydiler.

Anne olduktan sonra evet herşeyimiz bebeklerimiz oluyor fakat arkadaşlarımızıda ihmal etmemeye çalışıyoruz ama onlar bizim kadar ilgili olamıyor malesef ee senin şimdi bebeğin var o uyuycak amman mamasını hazırla sen bizi boşver ee sen gelemezssin artık senin bebeğin var aaa sen çıkamazsın falan filan bunlar benim moralimi ilk zamanlar okadar çok bozuyorduki neden böyle davranıyorlar ben onlara bunu hiç yapmadım diye sonra bende ister istemez bu gruptan uzaklaşmak zorunda kaldım pekisizler neler yaşadınız? yaşıyorsunuz?

Almiş'inAnniş'i

sevdacım biz onlar için artık sıkıcıyız bunu kabullenmek zorundayız  :toothy10:

sevda

Ama remziyecim onlarında bir gün başına gelicek ve bize neler yaşttıklarını acba anlayabilecek bir zekayada sahip olabileceklermi inanki çok merak ediyorum.

Birde bişey daha var mesela bebekleri olanlar daha sonra büyütüyorlar bizim bebek oluncada ayyy sen çok fazla kilo verememişsin diyen daha 2 ci ayımda olduğum bir zamanda arkadaşım bunu diyor bana ve kendisi daha oğlu 3 yaşında kiloları duruyor düşün yani düşüncesizliğini bu yeni doğum yapmış bir insana denilirmi allah aşkına... :caca:

Ben şimdi 52 kiloyum ve beni gördüğü zamanda ayyy nekadar zayıflamışsın eski kilon daha iyidi diyo yaaa  :cildir: böyle kişiliksiz insanlarda var yani bıyık misali aşağı tükürsem ayrı yukarı tükürsem ayrı bir dert yani... ???

esra_yesiloz

sormayın yaa aynı olayı bende yaşıyorum okuldan arkadaşımla evlendiğimden beri hiç görüşmedik geçen msnde karşılaştık bende son halimi koydum resme  ay ne kadar kilo almışsın demezmi sinir oldum ya resmen farkındaysan orda 9aylık bebek taşıyorum dedim  kıl kaptım resmen  geçende ananemde iftardayız dayımın kızıyla görüşmüyoduk tesadüfen onlarda davetliymiş beni gördü maaşallah felan ağzı yaptı salak sanki kendi hiç hamile kalmıycak ve bu kiloyu almıycak millet hep böyle kalıncak sanıyo heralde bu şuanki halim doğumdan sonra farklı olcak verilcek elbet ama maksat sadece morel bozmak görüşmemekle ii yapıyomuşum meğer  :caca:  :caca:  :caca:

Organik_Seker

Beni gorenlerde ayh ne gusell hıc kılo almamıssın dıolar halbukı bende 16 kılo aldım ve 50 kıloyla hamıle kaldım suan ne ararsan var selulıt, yag, saclar bı ıcım su dıp boya yerlerde ahh bı dogurıyım doruuuuu kuafore :D sabırsızlıkla o gunu beklıom

Nazar duası
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ

sevda

Esracım aynı sorunu ben başka bir  arkadaşımda yaşadım şimdi bu hanfendi ben hamile olmadan önce bana sinir oluyomuş niye zayıfım diye sonra hamile kaldım 20 kilo aldım sonra yine gördü ayyy o incecik insan gitmiş nasıl vercen bunları dedi neyse dedik sonra yine aradan 1 sene geçti gördü beni ya nasıl verdin banada söylermisin demeye başladı ardından da ne dese bağenirsin sevdacım sanırım bende hamileyim yaaa çok korkuyorum bende korkma hamilelik çok güzel bir duygu diye kızı teselli ediyorum salağımyaa  :aferin:  neyse ardındana onun korkusu çok kilo alıp verememek ve vücudunun bozulmasıymış tek derdi bu yani düşün artık bende içimden diyorumki gülme komşuna gelir başına.... :ehi:

Şimdi ne yapcam derdinde tabi önce hamile kalması lazım daha değilmiş neyse... :k06:

Organik şekercim şeker şeker canım bendede okadar fazla görünmüyordu bende 20 kilo aldım diyince insanlar şaşırıyordu ama doğumdan sonra bebeğim çıktıktan sonra harbidende aldığımı farketmiştim insan ozamanlar kiloyu değilde bebeğini düşünüyor biliyormusun doğumdan yaklaşık 5,6 ay sonrada kendi kilosunu düşünüyor ama sanırım ne sende nede diğer arkadaşlarımda kalmıycak benden bile bukadar gittiyse sizdende haliyle gidecektir... ;)

Almiş'inAnniş'i

ben zayıflığa 25 sene doymuş bir şahsiyet olarak 25 sene de kilolu yaşayabilirim, ve açıkcası kimse için yaşamıyorum, kimin ne dediği ne düşündüğü de umrumda değil, sağlıklı bir bebeğim var ve kilolarım sağlık açısından bir sorun çıkarmadığı sürece benim için kıyafetlerimiş kullanamamak dışında sorun teşkil etmiyorlar  :k06: azcukun masraflar arttı, ama ona da çözüm buldum, kocişimin t-shirtlerini giyiyorum  :muzz:

kızlar biz çok şanslı insanlarız, bırakın bizi onların hayatlarına dahil olmaya çalışmaktansa onlar bizim hayatlarımıza dahil olmak için çaba harcasınlar, çünkü onlarda olmayan muhteşem bişi var bizde, bebeklerimiz....  :love9:

esra_yesiloz

evet canım yaaa farkımız olan BEBİŞLERİMİZZZZ  :binkybaby:  :binkybaby:  :binkybaby:  :k06:

sevda

Belki bizde bu hataları zamanında yaptık ama insanları bukadar rencide temedik en azından kendim için bunu garantisini verebilirim çünkü bu çok hassas bir konu heleki bizim gibi bakımlı bir toplum daha yokken o nedenle özellikle bzı konularda biraz daha dikkatli konuşulması taraftarıyım hem bebeklerimiz hemde kendimiz hakkında...

Geçen gün migrostayız ee doğal olarak bebek bakım odasını her gittiğimizde uğrarız orda bir kaç bayan var ve biri tutdu diğerine pat diye kaç aylık dedi oda 3 aylık yanıtını verdi öteki nedese beğenirsin ayyyy bu çok küçük ve zayıf yaaa hiçde 3 aylığa benzemiyo daha küçük sanki demezmi ayy ben şaşırdım o an ahanda kavga geliyo dedim içimden ama diğeri okadar anlayışlı ve olgunlukla sadece ne yapalım bizde böyleyiz demezmi ılımlı bir sesle ama diğeri nebilim küçük gibi yani diyo halen be kadın sanane nekadar olursa olsun o unun yavrusu kuzusu birtanesi bebeği ona öyle söylenilirmi bende buna karşıyım kızlar ne olursa olsun kimsenin bebeğine annesinin yanında asla bişey söylemem kırsada döksede o onun yavrusu kim yavrusuna laf ettirirki dimi ama... :cildir:

Ben olsaydım ne yapardım bilemiyorum ama insanların biraz daha mantıklı olmasını istiyorum özelliklede konu bebeklerimiz olunca.. :flowers:.

Almiş'inAnniş'i

ay bende çok sinir oluyorum bu tiplera var ya bi gün birini  :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1:

esra_yesiloz

aynı şekilde bende sinir oluyorum yeğenim 14aylık 11kilo civarında boyu kilosu çok ii görümcesinin çocuğu 18 aylık biraz daha kilolu ve kısa  boylu kaynanasıda çok ii bişey yapıyomuş gibi ablama seninki zayıf hiç yedirmiyosun bilmemne laf ediyolar haliyle ablam duygusal alınıyo ben sinirlendim herkes bir olcak diye bi kaydı yok herkesin yemesi içmesi birmi diye söylendim yani kime ne bu konuşulcak şey değilki kendi yavrusu nasıl büyütüp büyütmeyeceğini bilir aynı şekilde konuşanlara  :violent1:  :violent1:  :violent1:   :violent1:  :violent1:  :violent1: geçirecen

sevda

İnsanlar kiloyu çok iyi bişey zannediyorlar bazen birde o yetmiyormuş gibi etli bebekleri kilolu diğerlerini zayıf olarak nitelendiriyorlar ben anlamıyorum bunları mesela arhanla aynı ayda olupta birisi etli diğeride yani biz kemikli bir bebeğiz ama kayınvaliden aaa o kilolu bizimki zayıf deyince annecim ikiside aynı kiloda ama arhanın kemikleri ağır diyorum anlamıyorlar   :cildir:neyse deveye hendek atlatmak gibi birşey eskiler etli çocuklara kilolu diğerlerine zayıf diyor malesef tabiki laf anlatmakta çok zor arkadaşlar bence bebeğim sağlıklı olsun bana yeterde artar bile dimi ama...

esra_yesiloz

evet canım haklısın herşeyden önce sağlıkları önemli

Almiş'inAnniş'i

valla benim bebeğimde çookkk kilolu değil, ama ben her ay gelişimini kontrol ediyorum, mesela 6 aylık bebek ne yapar benimki ne yapabiliyo diye. ayına göre gayet iyi ve dinç Allahıma binlerce şükürler olsun  :amin:

elbette her insanın bir olmadığı gibi her bebek de bir değil, kurabiye miyiz bir aynı kalıptan çıkmış gibi hepimiz aynı olalım  :caca:

melisim

kizlar ben en yakin arkadasimi dogumdan sonra degil evlenip almanyaya gelince kaybettim. hala icim acir ben hic degismedim aslinda. eski günler güzel ,
özel ama  önemsizmis onun icin.neyse  can sagligi.. kizim yetiyor bana.

kilolu cocuk konusuna gelince eltimin kizi 5 aylik ama massallah top gibi.ama bana göre cok iyi degil cunku kiz hareket edemiyor. kucakta tek elle tutamiyorsun dengesini kaybedip saga sola gidiyor. düsüncem su eger öle kalirsa buyuyunce hareket etmekte cok zorlanir ve sosyallesemez. ama ewet herkesin gözünde kilolu bebek daha iyi olarak görünüyor.
HER YENI GÜN GÜZEL BIR GÜLÜCÜK,HER GÜLÜCÜK YENI BIR UMUT BENIM ICIN...