28 Nisan , 2024, 16:21:58

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Doğum günü için salata önerisi olan ?

Başlatan meltemk, 02 Ekim , 2007, 00:04:13

« önceki - sonraki »

meltemk

02 Ekim , 2007, 00:04:13 Son düzenlenme: 19 Temmuz , 2008, 00:09:12 Emine
Arkadaslar haftaya Belemir'in dogumgununde Barbekunun yanina 2-3 cesit kolay salata yapmak istiyorum. Bir patates salatasi yapacagim. Bunun yaninda soyle sebze agirlikli servisi kolay - herkese masada oturmayacak da - bir salata ariyorum.

Burada salata soguk yemek onerilerimizi paylasirsak belki herkese ilham olur ;)





Tebessüm :)

yettiiiiim :k06: karnıbahar salatası tavsiye ederim, şöyle oluyo: karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp yıkayıp tencereye alıyosun, üstüne su ekleyip ( süt de eklersen hem rengi beyaz kalır hem de gaz yapmaz) diri kalacak şekilde haşlıyosun. sonra süzüp soğumasını bekliyosun. bir kasede limon, zeytinyağı, mayonez ve biraz tuz ekleyip güzeeelce karıştırıyosun. bu sosu soğumuş karnıbaharın üstüne döküp afiyetle yiyosunuuuuz..

bir de makarna salatası yapabilirsin, biliyosundur zaten. makarnayı haşlayıp, kornişon turşu, mayonez, yoğurt, mısır, bezelye, deretou, aklına ne gelirse ekleyip karıştırıyosun. salata hazır oluyoo. bir de bu salatayı makarna yerine haşlanmış pirinçle yapıyolar, onu denemedim bilmiyorum ::)

başkaaa :icon_scratch: patates salatasını yoğurtlu olanından yapabilirsin, hem dilim dilim daha şık olur servisi ;) patatesi haşlayıp soyuyosun, ezip borcama döşüyosun, üstüne sarımsaklı veya sade yoğurt döküyosun, servis öncesi de zeytinyağı,az tereyağı tavada kızdırıp pul biber ve nane ekleyip ocağı kapatıp yoğurdun üstüne döküyosun, hazııır...

zeytinyağlı barbunya yapabilirsin, soğuk soğuk iyi gider o da.. şimdilik aklıma gelenler bunlar.eklerim sonra aklıma tarif gelirse..

meltemk

Canim sagol. Makarnayi yapabilirim. Soyle kabakli havuclu birsey istiyorum, aklina gelirse eger :k06:





Tebessüm :)

kabağı ve havucu kızartmak zor gelirse fırında az yağla pişirip üstüne yoğurt dökebilirsin mesela. rus salatası da çok iyi gider bence..ıımmmhh canım çekti şimdi.. :hungry: zeytinyağlı biber dolması da olabilir bak, tek tek kolay olur servisi.. haaa bak şimdi aklıma geldi .ben bi ara yapıyodum bu salatayı süper oluyo.. şincik kabağı soyup haşlıyosun, sonra tam hatırlamıyorum ama ya eziyosun ya rendeliyosun, soğuyunca, yoğurt, ceviz ve mayonezle hazırlanmış sosla karıştırıyousn kabağı, harika oluyo..yoğurdunu çok koyma ama bulamaç gibi olur.. ;) aklıma gelince yazarım yine.

seyda

Meltemcim, senin icin hazirlamis tarifi arkadas havuclu ve kabakli :toothy10: anasayfadan salatalar diye arama yapabilirsin. cok kullandigim bi sayfa ve tarifler denendigi icin süper tutuyo :icon_thumright:

http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2006/10/haftann_tarifle.html

meltemk

Seydacim ben de bakiyorum arada portakal agacina. Bunu dun gormemisim. Sanirim boyle birsey yapacagim. Ama biraz daha az malzemeyle. Sadece yogurt / ceviz karistiracagim galiba. Hala pismemis sarimsakli seyleri yapmayi sevmiyorum. Insanlar kokar diye yemezler diye ;)





jbdun

meltemcim karnıbaharın yanına (ayşegülün anlattığı tarif) brokoli de yapabilirsin, karışık  :icon_thumright:

seyda

Meltemcim canim ben zaten hayal böyle tarifler yapamam benim kocis ve sarmisak ayni cümlede bile yanyana simdi geliyolar ancak :nono:

Almiş'inAnniş'i

istediğin miktarda kabağı rendeleyip fazla suyunu süzüyorsun, soyup küçük doğradığın sarımsakları yağda kavuruyorsun, sonra kabakları ekliyorsun, onalrı da güzelce kavuruyorsun. ocaktaN ALDIKTAN SONRA DÖVÜLMÜŞ CEVİZ EKLEYİP KARIŞTIRIP SERVİS TABAĞINA ALIYORSUN. ÜZERİNE YOĞURT (İSTERSEN İÇİNE MAYONEZ DE KATABİLİRSİN YOĞURDUN) döküyorsun, kırmızı pul biber ve kuru nane ile süsleyip servis yapıyorsun...
afiyet olsun...

jbdun

razi tarifin süpermiş , ay inşallah denemek istiyorum  :hungry:

meltem sen naptın, neler hazırladın belemirin doğumgününe?

Almiş'inAnniş'i


jbdun


Almiş'inAnniş'i


jbdun

that's enough for now honey  :opucuk: ;)

Almiş'inAnniş'i

 :honk: şansını fazla zorlama jbdun
hem burası ingilizce sayfası mı canım  :caca: alla allaaaaaaaaaa  :k06: