01 Mayıs , 2024, 05:21:41

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Her Güne Bir Ayet-i Kerime

Başlatan ..BahaR●●, 28 Temmuz , 2009, 17:35:51

« önceki - sonraki »

..BahaR●●

Sizden öyle bir cemaat bulnmalıdır ki onlar herkesi hayra çağırsınlar iyiliği emretsinler kötlükten vazgeçirmeye çalışsınlar. İşte onlar muradına erenlerin ta kendileridir.
Her Güne Bir Ayet-i Kerime
Al-i İmran suresi Ayet:104

кคг๔єlєภ ♥ ♥

--------------------------------------------------------------------------------

"(Ey Muhammed!) De ki:
"Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin."

(Ali İmran: 31)



burcuş

Göklerin, yerin ve her ikisi arasındakilerin Rabbidir; şu halde O'na ibadet et ve O'na ibadette kararlı ol. Hiç O'nun adaşı olan birini biliyor musun?


(Meryem Suresi, 65)

Dilek&Yusuf

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA sen her ne kadar içten arzu etsende insanların çoğu iman edecek değildir.Oysa sen buna karşılık onlardan bir ücret de istemiyorsun.bu Kur'an alemler için ancak bir öğüttür. YUSUF SURESİ/103-104

кคг๔єlєภ ♥ ♥

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
"Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah'ın katındadır.
(Âl-i İmrân 14)




..BahaR●●

Bir adam, nefsinin hoşuna giden bir takım elbise içinde saçları da yapılmış olarak giderken yürüme sırasında kibre düşmüştü ki, birden yere battı. Kıyamet kopuncaya kadar orada zorlukla batmaya devam edecek.

Ravi: Müslim, Libas 49

..BahaR●●

Resulullah (sav) ölmek üzere olan bir gencin yanına girmişti. Hemen sordu: "Kendini nasıl buluyorsun?" "Ey Allah'ın Resulü, Allah'tan ümidim var, ancak günahlarımdan korkuyorum" diye cevap verdi. Resulullah (sav) da şu açıklamayı yaptı: "Bu durumda olan bir kulun kalbinde (ümit ve korku) birleşti mi Allah o kulun ümid ettiği şeyi mutlak verir ve korktuğu şeyden de onu emin kılar."

Ravi: Tirmizi, Cenaiz 11, (983); İbnu Mace, Zühd 31, (4261)

..BahaR●●

Size oruç, namaz ve sadakanın derecesinden daha üstün olan şeyi haber vermeyeyim mi?" "Evet (Ey Allah'ın resulü, söyleyin!)" dediler. "İnsanların arasını düzeltmektir. Çünkü insanların arasındaki bozukluk (dini) kazır.

Ravi: Ebu Davud, Edeb 58, (4919); Tirmizi, Kıyamet 57

nuraleyna


Bismillahirrahmânirrahîm

O, gökleri ve yeri altı günde (altı evrede) yaratan, sonra Arş'a kurulandır. Yere gireni, ondan çıkanı, gökten ineni, oraya yükseleni bilir. Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görendir.  HADÎD SÛRESİ (4.Ayet)

AککORTįє

''Rabbin kesinlikle emrettiki, ancak kendisine ibadet edin,anne ve babaya iyilik edin.Anne veya babadan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanır ve düşkünleşirse,bezginliğini hisssttirir bir şekilde, onlara ''öf'' bile deme,azarlama, onlara güzel ve tatlı sözler söyle.
Onlara merhametle tevazu kanatlarını indir.Onlar için ''Rabbim! onlar beni küçüklüğümde yetiştirirken nasıl merhametli davrandılarsa, sende onlara öylece merhametle eyle'' diye dua et.(isra-23-24)


AککORTįє

''Ben kulumu sevdiğim zaman onun işiten kulağı,gören gözü, tutan eli, anladığı kalbi olurum. Benden birşey isterse istediğini veririm. Bana sığınırsa kendisini korurum.''

(Buhari,İbn Mace,Beyhaki)



кคг๔єlєภ ♥ ♥


''Göğün boşluğunda emre boyun eğdirilmiş olarak uçuşan kuşları görmediler mi? Onları orada Allah'tan başkası tutamaz. Kuşkusuz bunda inanan bir toplum için ibretler vardır.''
(Nahl Suresi:79)


--elif--

Enbiya 35: Her canlı, ölümü tadacaktır. Biz bir imtihan olarak sizi şer ile de hayır ile de deniyoruz. Sonunda bize döndürüleceksiniz

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, ana-babamı ve inananları bağışla.  :amin: :amin: :amin:
(İbrahim-41)

Balböceği

BAKARA SÛRESİ
(128) "Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. tövbemizi kabul et. Çünkü sen tövbeleri çok kabul edensin çok merhametli olansın."

:amin: :amin: :amin: