28 Nisan , 2024, 00:50:02

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


bebeğim uyumuyor

Başlatan elvan, 08 Eylül , 2007, 23:57:13

« önceki - sonraki »

elvan

arkadaşlar oğluşum 4 aylık ama uyku problemi var .
bir türlü kendiliğinden uyumuyor.yani doğumundan beri ya emerken uyuyo yada battaniyesinde sallayarak.uykuya geçse bile yarımşar saat uyuyo ben uğraşıyorum biraz (her uyandığında emziriyorum) o şekilde daha sonra 2 şer 3 er saatlik uyuyo belki.


sizinkilerin uykusu nasıl acaba benim durumda olan var mı.yoksa bu bi sağlık problemi mi?bunların dışında çok keyifli mutlu bi bebek bütün gün uyumasa bile sürekli konuşuyoruz oynuyoruz.acaba hiperaktif mi?

mesajlarınızı bekliyorum ;)




Almiş'inAnniş'i

benim kızın da gündüz uykusu yok denecek kadar az. elvancım sanırım bizim veletler uykuyu pek sevmiyorlar, napalım bizde böyle yaşamaya katlanıcaz artıkın  :cildir:

irem eren

benim oğlum dört ay kada bu işkeceyi yaptı bana sonra düzeldi ama inşallah seninlide düzelir :nazar: :nazar:

elvan


sema_aksu

Bu başlığı görünce hemen atladım.  :k06: Bizim uyku problemimiz dillere destandır desem yeridir. Kimi görsem hemen dert yanmaya başlıyorum. 2-3 saatlik uyku uyuyabildiğinden bahsetmişsin ya, öp de başına koy. Ciddi söylüyorum, hiç fena değil bu durum. Tabii giderek daha düzelecektir ama eğer uykuyu sevmeyen bir bebeğin varsa bunun hiçbir zaman tam yoluna gireceğini düşünme.

Kendi kendine uyuyabilmesi çok kolay başarılan bir durum değil hele ki senin bebeğinin aylarında. Becerebilenlere her zaman gıpta etmişimdir ama benim uğraşlarım hep fiyaskoyla sonuçlandı. Biz ilk aylarda gece uykusunda bile 15dk. uyutmaya çalışma 45dk. uyku halinde dolanıp duruyorduk. Bazen güzel uyuduğu oluyor ama çok nadir dönemler.

En son geçen ay doktorumuza sordum, gece 11,12 yatıp sabah 7'de kalkıyor ve çoğunlukla gündüz hiç uyumuyor dedim. Normal dedi, gece uykusunu iyi alıyorsa o ona yetiyordur, etrafı merak ediyor, uyuyarak vakit kaybetmek istemiyor dedi. Bazıları böyle olurmuş.

Ama senin tasa etmen için daha çok erken. Özellikle 6. aydan sonra daha yoluna girecektir.

sevda

canım
 
    Bazı bebekler gerçekten uykuyu sevmiyor ama asıl önemli olan birşey daha var malesef nasıl başlanılırsa öyle devam ediyor bu biraz moral bozucu gibi oldu ama gerçektende öyle mesela kendimden örnek vereyim oğluşum doğduğundan beri düzenli uyur ve düzenli yatar bana ilk 3 ayda değişir yok 9' cu aydan sonra uyumaz emeklerken değişir hele yürüyünce hiç durmaz dediler ama inanki akşam 22.00 yada 23.00 de uyur sabah 8.30 da kalkar 10.30 gibi uyur 12.30 uyanıp öğleden sonra 15.00 uyur 17.00 de kalkar bazen tek uyku yaparız 3,5 saat ama ben hep belli bir aydan sonra hep böyle uyuttum uyumayı seviyor doğduğundan beri ama evde misafir olunca bunlar değişiyo otomatik olarak bazende oyun oynamak istiyor geç yatıyor ozaman.
   Bu arada semacıma katılıyorum bazı bebekler keşfetmeyi uykuya tercih ediyorlar.

-Butterfly-

dert etme elvancim emin ol bircok insan seninle ayni seyi paylasiyor benim oglum duzenliydi ama  bu aralar hic uyumuyor diyebilirim fakat cocuklar cok cabuk huy degistiriyorlar onun icin sabirli olmak lazim. neyazikki onlar bize gore degil biz onlara gore yasiyoruz :)) yapacak bir sey yok :) ama canlari sagolsun ne yapalim :))



sema_aksu

Valla Sevda haklı, çok istikrarlı olmak gerekiyor. İstisnalar vardır ama genelde bu öemlidir.

Tatilde bir kadınla tanışmıştım, Barış'tan 3-4 ay büyük bir oğlu vardı. Öğle saatlerinde shilde sohbet ederken, 'Ben gidip oğlumu uyutayım,' dedi. Bizim ki eve dönünce uyumadığından ve ısrarla sahilde şemsiyeni altında, denize öyle melül melül bakarken, pusetinde hafif sallanarak uyumayı tercih eden bir 'paşazade' olduğu için, hemen atlayıp sordum, 'Nasıl uyutacaksın?' diye. Kadın dedi ki, 'Yatağına koyacağım ve bir süre sonra uyuyacak.' Nasıl başardığını sordum, o da çok uğraşmış. Bilirsiniz, ağlatarak uyutma yöntemi diye bir şey var. Kadın onu uygulamış. Adı elbette ki kötü duyuluyor ama iki farklı görüş var bu konuda. Kim neye isterse ona inanıyor ve uyguluyor. İlk baştan itibaren çocuğu yatağına bırakıp uyuması için bekleyeceksiniz, ağladıkça poposuna ufak ufak vurup yanında olduğunuzu hissettireceksiniz, sonra gideceksiniz, bir süre daha ağlayacak, sonra yine yanına gidip sevip oşayacaksınız, sonra yine ağlayacak falan filan. Yani bu kadar kısa cümlelere sığdırılamayak bir yöntem. Detaylı yazıları bulur eklerim daha sonra. Diğr bir görüş de buna karşı çıkıyor, çocuğun psikolojik yapısının bozulacağından falan bahsediyor, o da kısa cümlelerle anlatılacak bir sav değil.

Ama bir gerçek var ki, uygulayanlar kesinlikle başarılı oluyorlar. Ben bir kere 11. ayımızın sonunda denedim ve denediğime deneyeceğime pişman oldum. Aslında belli bir saatte uyuyacak çocuk hiç uyumadı. Bu konuda çok zolamadığımı itiraf etmeliyim. Sonuçta illa ki yanında yatmamı falan istemediği sürece (yani anneye bağımlılığı aşırı olmadığı ve uykusuzluğunun sebebi bu olmadığı sürece) uyku sevmez bir çocuk olduğunu kabullendim. Çünkü bizim sülalede böyle bir şey var zaten. Ablamın uyku sevmezliği dillere destanmış. Annem çooook çekmiş, hep anlatır. Yeğenim, yani ablamın kızı da bir felakettir uyku konusunda. Ben severim açıkçası, eşim de fena olmasa da sever. Bize çekmemeiş demek ki bu konuda. Ne yapayım, doğal haline bırakıyorum artık.

Hem bir şey okumuştum bu da çok hoşuma gitmişti, uykuya gereğinden fazla dirençli çocukların bir konuda özel bir yeteneği olabilirmiş.  ;) Ben oğlumun o yeteneğinin açığa çıkacağı zamanı bekliyorum.  :k06:

sevda

Semacım bende hiç zorlamadım yatağında uyusun diye bizimki o dediğin yötemle uyuyamazdı zaten arhan biraz fazla ağlasın 1 dk falan hemen kusar bizdede o huy var işte ben ne yaptım biliyormusun doğduğundan beri onu emdirip hemen yatağına koymakla başladı bizim olayımız ve hep böyle devam etti ve uyanıncada kucakta değilde yatağında uyuyncaya kadar konuşup oynayıp emdirip öyle yatırıyordum kucağa alışmasın diye ben bu yolu izlerken farkında olmadan da temelini atmış bulundum.
     
Ama hep aynı saatlerde kalkan ve belli saatlerde uyanık kalan ve uyuyan bir bebekti allahtan herkesede b allah böyle nasip eder inşallah küçükken çok çektirmediya bebeğim şimdi bütün öcünü alıyor  :k06: :k06: teyzesi.

Almiş'inAnniş'i

valla ben bebeğimi ağlatmam arkadaşlar. niye ağlasın ki canım. hem bence ağlayarak büyüyen bebek sinirli olur. atak-patak haftası falan değilse her akşam aynı saatte banyosunu yapar sonra da emer ve uyur. bu kadar basit  :dontknow:

önemli olan rutini oluşturmak ve uygulamak. sadece bir int. sitesindeki tavsiyeye uydum o kadar. gündüz gürültülü gece ise sessiz ortam tercih edin uyuyacağı zaman. böylece bebeğinize gece ve gündüz farkını hissettirmiş olacaksınız. her gece kendinize bir rutin çizin, her gece banyo yapma, hergece pijamalarını giydirip aile eşrafından "iyi uykular" öpücüğü alma... gibi bir rutin seçerseniz her gece bu tekrarlandığında bebek artık "uyku saati"nin geldiğini kabulleniyormuş ve uyuyormuş. biz "banyo yapma"yı tercih ettik, tertemiz hemde banyodan sonra daha sakin ve huzurlu oluyor diye.  :icon_thumright:

sema_aksu

Alıntı
sadece bir int. sitesindeki tavsiyeye uydum o kadar. gündüz gürültülü gece ise sessiz ortam tercih edin uyuyacağı zaman. böylece bebeğinize gece ve gündüz farkını hissettirmiş olacaksınız. her gece kendinize bir rutin çizin, her gece banyo yapma, hergece pijamalarını giydirip aile eşrafından "iyi uykular" öpücüğü alma... gibi bir rutin seçerseniz her gece bu tekrarlandığında bebek artık "uyku saati"nin geldiğini kabulleniyormuş ve uyuyormuş. biz "banyo yapma"yı tercih ettik, tertemiz hemde banyodan sonra daha sakin ve huzurlu oluyor diye.  :icon_thumright:

Evet kesinlikle doğru yöntem. Aynen biz de 13 aydır bunu uyguluyoruz, banyo(eğer gündüz yaptıysak el, yüz ayak yıkama şeklinde oluyor akşamları), pijama, uyku yastığı, emzik, babaya iyi geceler diyerek odaya giriyoruz. Ve ben orada Barış uyuyuncaya kadar saatlerimi harcıyorum. Allahtan bilgisayarımı götürüyorum da uyuyana kadar bir şeyle meşgul olabiliyorum, tıpkı şu an yaptığım gibi.
Biz de hiç dayanamıyoruz ağlamasına, o yüzden bu yöntem bize göre değil dedik. Ama büyüdükçe bunu çatır çatır kullanmaya başladığını fark ettik. Ağlayarak bir şeyler istemeyi öğrendi ne yazık ki.  :'(

Almiş'inAnniş'i

semacım bebekler 6. aylarından sonra yalan söylemeye başlıyorlarmış zaten. bu durumda siz 7 aydır zaten kandiriliyorsunuz  :ehi:
ama emin ol ruh sağlığı iyi olan evlatlar yetiştirdiğimiz için ileride kendimizle gurur duyarak alıcaz bunun mükafatlarını  :icon_thumright:

sema_aksu

Ama onları ruh sağlığı yerinde bir şekilde yetiştirmeye çalışırken biz kaybedeceğiz ruh sağlığımızı.  :laughing7:

Almiş'inAnniş'i

her güzel şeyin bir bedeli vardır  :k02:

sevda

Bizim akşam babamızı germeden uyutmama gerekiyor onu görünce yatmıyor nedeeen? Çünkü babamız her dediğini yaptığı ve yaptırdığı için nazımız çoook geçer kendisine ondan uyumak istemiyor bizde uyutmadan önce baba ortadan sihirbaz gibi kaybedip hadiii şimdi uyku vaktiii hadi oğlum eeee yapıcaksın televizyonuda kapataaalım evveeet hadi bakalım diyoruz ve televizyonu kapatır ve elinden tutarak arhan çok yorulmuş bugün uyusun dinlensin yarın oyun oynıycaz diye diye yatağına bırakıyorum ve uyuyor ama hasta olunca ben mutlaka yere uzanıcam o beni görücek öyleee yerde yatıyorum valla her tarafım ağrıyo bazen ama olsun o uyusunda dimi ben önemli değilim sonra eşimde beni yerden topluyo kızlar... :-[