tv

Başlatan irem eren, 04 Eylül , 2007, 18:15:08

« önceki - sonraki »

irem eren

tv şu an çocuklara uygun değilmiş gibi geliyo bana. onları korumam gerektiğini düşündüğüm ne varsa orda sanki.haksızmıyım sizce...

ARMAĞAN

ÖNCELİKLE MERHABA HOŞGELDİN ARAMIZA. TELEVİZYON ÇOCUKLAR İÇİN HER NE KADAR SAKINCALI DA OLSA Bİ O KADAR DA FAYDALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM BEN. TV DE ÇOCUKLARA HİTAP EDEN KANALLAR VAR MESELA. BENİM KIZIM BABY TV İZLİYOR. AMA BABY TV DEKİ BÜTÜN PROGRAMLARI İZLEMİYOR. MESELA TULLİ, BEBEK ŞEF, BUBİ BUBA VS. GİBİ. BUNLARI İZLERKEN ARADA ÇIKAN DİĞER PROGRAMLARI İZLEMİYOR. BU DA BİR FARKINDALIK BANA KALIRSA. EĞİTİCİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. TABİ HERKES AYNI DÜŞÜNMEYEBİLİR. 

irem eren

tabiki haklı olduğunuz taraf var.ama ben genel olandan bahsediyorum.benim çocuklarımda herşeyi izleyip taklitlerini yapmazlar ama böyle yapan çocuklarda var.şu anda çizgi filmlerin dahi bazılarının sakıncalı olduğunu söylüyor araştırmacılar.sonuçta gündüz saati bile içimiz rahat bi şekilde tvyle çocuklarımızı başbaşa bırakamıyoruz..

sevda

armağancım bizim ufaklıkta baby'ci iyimi kötümü bilmiyorum ama inanılmaz zevk alıyor onları izlerken luise'n dünyası ,jammers ,birde şarkıları çok seviyor önceleri tulliydi ama biraz büyüyünce ilgi alanları değişti beyfendinin ama şarkı dinlemeyi annesi gibi seviyor ben çok zorda kalmadıkça açmıyorum televizyonu mesela huzursuz olduğunda mız mızlandığında daha çok tercih ediyorum herkesin görüşü farklı aslında hem zararlı hemde kopamıyoruz mesela.

eliftuna

Oglum 18 aylik ve 14 aylik olana kadar ona k.validem ve annem baktı.Ilk başlarda kesinlikle tv izletmeyeceksiniz dedim.Annem bunu gerçekleştirdi ama maalesef k.validem gün içerisinde işlerini halletmek için baby tv yi açıp oğluma izlettirdi.Uzmanlar 1 saatten fazla kesinlikle tv izletmeyindiyorlar.Bizde bebe( Baby tv ) hastalığı var.Şimdi kreşte ve gün içerisinde hiç tv izlemiyor.Sadece akşamları o da en fazla 1 saat ve sadece baby tv zaten erkende uyuyan bir çocuk.Ama dün akşam biraz geç uyudu ve eşimle hayretler içinde bir olaya şahit olduk.ATV'de shrek vardı ve kanalları gezerken ona denk geldik.Tuna anında onun kendine gor ebir sey oldugunua nladı ve biz kanalı değiştirince mızırdandı.Bizde acaba gerçekten shrek için mi yaptığını anlamak için yenidne kanalı açtığımızda ağzımız açık kaldı :)) Oğlum oturdu shrek izliyordu.Tabi çok uzun süre izletmedik sonradan da uykusu geldi uyudu.

sevda

Elifcim bazen öyle bir an geliyorki tamam sussun ve ağlamasın yeterki mutlu olsun diyorsun o an zararlı olduğu halde izlettiriyorsun canım.

-Butterfly-

2 yasindan once  cocuklari tv ye alistirmak ileride cocukta dikkat bozukluguna  sebep oluyormus.



nagihan

ben bazen naz sussuz ve huysuzluğu gitsin diye pusetini tvnin önüne koyuyorum. yaptığım n kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama onun sakinleşmesini sağlıyor.


-Butterfly-

Alıntı yapılan: nagihan - 27 Eylül , 2007, 12:24:32
ben bazen naz sussuz ve huysuzluğu gitsin diye pusetini tvnin önüne koyuyorum. yaptığım n kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama onun sakinleşmesini sağlıyor.

kanada ve amerikali bilim adamlari 1000 cocuk uzerinde gozlem uygulamislar ve bu gozlem 0-8 yas arasi  tv izliyen cocuklarin dikatini toparlayamadiklarini gormusler..



Almiş'inAnniş'i

ben günde 20dk. yı geçirmemeyeçalışarak int. den pocoyo yu izletiyorum.
ileride de tv den ziyade kendi kontrolümde çizgi film cdleri izletmeyi tercih edeceğim sanırım  :icon_thumright:


shrek içeriği güzel bir film  :icon_thumright:

sevda

Bazen işler kendi kontrolümüzde gerçekleşmiyor razicim şimdi küçük bebeğin büyüdüğü zaman sen istesende istemesende bazı şeyleri yapmak zorunda kalıyorsun şimdilik ipler senin elindeyken ileride onları eline geçiyor malesef... :D

Almiş'inAnniş'i

otokontrolü elde tutmak her zaman ebeveynlerin elindedir sevdacığım, ben hala kemal sunal filimlerini izlemem ve bilmem mesela  ;)

sevda

Bir kaç ay sonra yine görüşelimmi bu konuyu ne dersin mesela yürüyünce eğer unutmazsan olurmu fıstık... :suclu:

Almiş'inAnniş'i

her zaman beklerim canım, o zaman da aynı fikirde olucam. çünkü beni yetiştirenler başarmış, ama ben onlar kadar başarılı olabilir miyim, işte onu bilmiyorum, ama umuyorum!!!  :icon_thumright:

мiŁenα.

29 Temmuz , 2010, 13:10:48 #14 Son düzenlenme: 29 Temmuz , 2010, 13:12:20 Aყşҽ_*
  :director: Almiş'inAnniş'i yazdıklarına katılıyorum :icon_thumright:

Herzaman ebeveylerin elindedir ..Bende cd den yada kendim seçtiğim çizgi film dşında tv karşısına oturtmam :icon_thumright:

Buarada  kemal sunalın filmlerini izletmeyin çocuklarınıza diyorlardı bende aynı düşünüyorum her filmde saf adam rolünde konuşmaları vs özendirici olabilir  :icon_thumright: :icon_pale:


:love9: :love7: :love9: