2010 Aralık- 2011 Ocak - Şubat Annelerinin Buluştuğu Nokta

Başlatan sevdenur, 23 Nisan , 2009, 15:30:19

« önceki - sonraki »

❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤

edacım geçmş olsun benm kız da hasta
ateşi var 2 gündür şurupla düşürdüm  :'(
pek keyfi de yok kuzumun
yarın aylık konntrolümüz var gidebilirsem götürcem inşllh  :y25:
:love9: KUZUM 4 YAŞINDA  :love9:

Balböceği

 Sizede gecmis olsun gulsah  :sad1:

cok sukur biz bugun iyiz  :nazar:

dafne

Merhaba kızlar,
Bende Mugladan yeni geldim, 4 aylık bir kızım var bu civarlarda(koşuyolu acıbadem) arkadaşlarla tanışmak isterim birlikte yürüyüşler sohbetler keyifli olur diye düşünüyorum.  nede olsa tatlımı tatlı  ortak noktamız var.  :)

dafne

Dilekcim merhaba
Bende çok emzirme sorunu yaşadım gögüs ucu çatlagı yüzünden emziremedim strese girdim ve sütüm çok azaldı besliyemedim bebegimi vs vs... Mamaya başlatdı doktor. Fakat ben asla vazgeçmedim emzirmekten derken biberonu görünce bizim bal memeye öğğ dedi. bende anne gögüsünden uzaklaşmasın diye tüm markaların biberonlarını denedim ve sonunda medelanın yarık damaklı bebekler için ürettiği  biberonunu buldum. Biberon bebegi anne gögüsü gibi zorluyan bir biberon çekmesi lazımki gelsin. bizimki sonra memeye geri döndü şimdi ögğğ lemiyor fakat sütüm çok az 20- 30 cc çıkyor.

sana diyecegim mama verdiğinde bu biberonu tavsiye ederim.
ayrıca emzirirken gülümseyerek şarkı söylemen etkili olabilir.  dikkatini başka şeylere çek mesela parmaklarını oynatarak şarkı söyle böylece dikkatini başka tarafa çekmiş olursun bende etkili oldu. birde ben yatarak emzirirken şarkı söyleyip saçını tarıyordum (kıl bebek fırçasıyla) umarım etkili olur. Ben olumlu sonuç almıştım.

Balböceği

 dafne'cim meraba hosgeldin Rabbim yavrunu size bagislasin  :amin:

Ben eda 22 yasindayim  4 ay 17 gunluk oglum var  :nazar:

daim olan dilegiyle  :flowers:

● GϋŁ ßαКιşŁιм ●

Alıntı yapılan: dafne - 09 Mayıs , 2011, 10:18:43
Merhaba kızlar,
Bende Mugladan yeni geldim, 4 aylık bir kızım var bu civarlarda(koşuyolu acıbadem) arkadaşlarla tanışmak isterim birlikte yürüyüşler sohbetler keyifli olur diye düşünüyorum.  nede olsa tatlımı tatlı  ortak noktamız var.  :)

Aramiza hg dafne, bende Aysenur 21 yasindayim 5 ay 10 gunluk bir oglum var
Fransada yasiyorum.. Memnun oldum  :flowers: guzel seyler paylasmamiz dilegiyle  :flowers:

**Gül**

Tum kis annelerine selamlar olsunn  :flowers: :flowers:
Hep farkli zamanlarda girebiliyoruz artik. Eskisi kadar faal olamiyoruz. Bebislerin cani sagolsun  :love9: :love9:
Dilek yine gecmis olsun. Senin bu kerata biraz fazla cektirdi annesine. Iskenderrrrr :director: Haydi buyu artik teyzecigimm vee sakin sorunsuz bir bebek olup anneni rahatlat. Guzel delikanlim benimm  :aferin: :aferin: :aferin:
Hakan ve Yagmura da gecmis olsun biran once duzelirler insallah  :amin: :amin:
Eliff Cok dusunme etraftan soylenenleri bu kadar SIkma kendini Cok sIkIldiginda gel buraya kafani dagit :opucuk:
Dafne sende hosgeldin aramiza  :flowers:
Bizi de soran olursa eger iyiyiz cok sukur. Sercan buyumeye devam ediyor. Ufak ufak yeni tatlara basladik. Simdiye kadar tarhana,mercimek ve sebze corbalarini denedik ama birkac kasik sadece.  :hungry: :hungry: Dunde humusun tadina bakti bizim sipa  :k06: :k06: Bu ay sonunda ogunlere baslariz artik  :amin: :amin:
Ceyhun Yagmur Hakan Talha Iskender Cagin Ve Iclal bebege ve onlarin annelerine kocaman opucukler  :opucuk: :opucuk: :opucuk:
Minik Bir Ask Dogdu
     22/01/2011


Balböceği

 Hayirli gunler kizlar  :sunny: :sunny:

   Bugun hava super  :hello2: :hello2: oglumla alisverise gidecegiz...

  oglum dogdu dogali sanirim bu ikinci  olacak hasta falan olur diye goturmuyordum  :love3:

   Gul'um Biz iyiz elhamdurillah  :nazar: Sercan'imada masallah  :nazar:

  ver annesi farkli farkli tadlara baksin hep sen yiyecek degilsinya  :k06:

   

            Gorusmek uzere arrivederci  :occasion5: :occasion5:

kimyaci34

merhaba kızlar.uzuzn zmandır giremiodum.şeymamaı uyuturken bi bakayım dedim.ayağımda uyuyor sadece.baktım herkez geçmiş yavaş yavaş ek gıdalara.bizde cum günü tam 5 aylık olucaz.geçen hafta sağlık ocağına gittim arada püre veriyom dedim kıyameti kopardı.ilk 6 ay sadece annnee sütüüüü diye yktı ortalığı.arada kaldım.annem ver diyor havuç suyu yoğurt meyve püresi sağlık ocağı hayır diyır çok şükür bebişimin kilosuda ve gelişi gayet ii ama neyapacağımı şaşrdım.7.600 olmuşuz boyumuzda 65 cm nasıl benimle aynı dönemde olanlar sizlerinki nasıl??
RABBİM İSTEYEN HERKEZE EVLAT SEVGİSİNİ TATTIRSIN İNŞALLAH...

dilengisk

bnm kerata uzun olacak galiba biz 3 ay 10 gunluk olduk boyumuz 64 cm kilomuz da 6200 su anda meme sorunumuz var emmemek icin direnio ama bende mama vermemek icin direniorum bakalım kim kazanacak gunduz 45dak 1saat arası uyuyo genelde uyanıo oylayıp meme veriorum  1 saat daha uyanık kalıo snra yne bi 45 dak uyuyo geceyse bildiginiz uzere 4 5 kere kalkıo hala her kalktıgında emmio ac olsa emer ama kalkıo ıkınarak gazman benimki de boyle oldu napalm :dontknow:

al işte yne uyandı ben kacar opuyorum hepinizi kendinize ve bebişlerinize iyi bakın

elifcim kaynanalar basa dert valla bnmkide beni cok gerio bi gidiyorum 4 gun kendime gelemiorum laf sokuo deli edio surekli bi kendiyle kıyaslama varki 35 sene oncesiyle simdiki zaman aynı dgl ama napalım katlanıoruz


● GϋŁ ßαКιşŁιм ●

Alıntı yapılan: ● GϋŁ ßαКιşŁιм ● - 27 Temmuz , 2010, 10:18:03
Kizlarr OgluSum olucakmis benim :) :) :)
18+2 olduk..

vay bee ne gunlerdi  :) ceyhunumun cinsiyetini ogrendigim gun 27 temmuz 2010 :)
huzunlendim bi an.. Ne cabuk geciyor zaman  :y25:

Balböceği

ayy oyle valla, bi dogursamda kurtulsam diye yakiniyordum  :k06: :k06:

Simdi misil misil yatiyor  :binkybaby:

● GϋŁ ßαКιşŁιм ●

Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 10 Mayıs , 2011, 23:49:28
ayy oyle valla, bi dogursamda kurtulsam diye yakiniyordum  :k06: :k06:

Simdi misil misil yatiyor  :binkybaby:


demi eda :) ne cok yazdik konustuk safak saydik kipirdamalarini anlattik  :k06:
allahh allahh nasilda cabuk gecti gitti hersey, gecen yil bugunler yeni hamistik :)

dafne

Merhaba kızlar...
Bal böcegi , gül bakışlım ve gül çok teşekkür ediyorum hoşbulduk diyorum. Cümlemizin sağlıkla olsun bebişlerimiz... bu arada benim ismim oya, kızımın ismi dafne...:)

Bal böcegi çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

Dilek gazı için ben sap simplex kullanıyordum ve feci etkili. Dafne onun sayesinde pek gaz sorunu yaşamadı. Yanlız doktorlar  günde 3 kere & 6 saatte bir 6 damla diyorlar fakat kılavuzdaki üst sınırlara göre kullandım ben 6 saatte bir 12 damla vermiştim ben hemen hemen hiç gaz sıkıntımız olmadı desem yeridir. birde bu ilacı gazı oldukça degil  düzenli vermek lazım daha etkili.


Biz bugun saglık ocagına gittik aşı için fakat sistem yanlış tarih vermiş 16 mayısda olucakmış aşısı. Dafne 16 ocak dogumlu 16 sında 4. ayı doldurmuş oluyor 5. aydan gün alacagız. 
Gelmişken boyu ve kilosuna baktılar kilo 7kg 600gr ,boy 67 cm . Dafnenin doğum yaptığım hastahanedeki doktoru 5. aya girdiğimizde ek gıdaya başlayacagız dedi ( en çok mama tükettiğimiz için) fakat saglık ocagındaki doktorunda fikrini almak istedim ve sordum.'' 6 aydan önce verebilgin kadar anne sütü kalanı mamayla devam et daha  çok erken zaten formül mamada hertürlü vitamini alıyor ek mamayı önermiyorum suan'' dedi. Yakın bir arkadasımında sütü yetmiyordu mama çogunlukta veriyordu o profesöre gidiyordu kontrole o da 6 aydan önce ek gıdaya başlatmadı. Ben bu ay başlamayı düşünüyordum ama vazgeçtim. 6. ayı bekliyecegim. Yanlız anne sütü az aldığı için her mamadan sonra muhakkak su veriyorum.
Bizimkinin keyfi yerinde şimdilik maşallah...tek sıkıntısı artık evdeyken yatmaktan hoşlanmıyor illaha kalkıcakmış kendini kaldırmak için kırk takla atıyor :)

Saglıkla ve sevgiyle kalın...

dafne

Bu arada Dilek bu savasın galibi tek sensin başka çare yok asla vazgeçme arkadasım.
uykusuzluk çok zor hepimiz yaşıyoruz fakat az kaldı sık dişini uykusu artık yakında düzene girecektir...
Bunlar gelip geçiyor önemli olan sen moralini yüksek tut ve asla vazgeçme. İnan benim içime dert oldu emzirememek. :( hala vazgeçmedim. Birde ben tam olarak anlamadım olayı dogdugundan beri mi emmiyor yoksa sonradan mı ?