Hamilelikte Tetanoz Aşısı

Başlatan office, 13 Nisan , 2009, 16:04:38

« önceki - sonraki »

office

selam arkadaşlar. hamileyken bu aşıyı yaptıran var mı? anneye veya bebeğe herhangi bir yan etkisi olur mu acaba? doktorlarım mutlaka ol diyor ama içim rahat değil. siz ne yaptınız veya ne yapmamı önerirsiniz?
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



sedefsahin

merhaba cnm tetonoz asısını bır yerıne palsı bırsy felan battıgı ıcınmı olman gerekıyormus yoksa tum hamıleler ıcınmı ?
merhabalar

mavili

merhaba arkadaşlar sorunuza yanıt vereyim
canım tetanoz aşısı olunmasında fayda var
çünkü dogum esnasında tetanoz hastalıgı kapma riski var çok düşük bir ihtimalle de olsa
birde bebeklerimiz en azından bagışık doguyor yapıldıgında
hamilelikte 2 doz yapılıyor
5. ayı doldurdugunda
6. ayı doldurdugunda


sanırım 22 hafta ve 26 haftaya denk geliyor

anne eger ömür boyu bagışık olmak istiyorsa

dogumdan 1 ay sonra 3. dozu
1 yıl sonra 4. dozu
bundan1 yıl sonra da 5. dozu
uygulatırsa ömür boyu tetanoz aşısı olmasına gerek kalmıyor
diger gebeliklerinde de yaptırmasına gerek kalmıyor



aşkitom

ben gebeliğim boyunca 2 kez oldum.1 ay arayla.6 mayısta tekrar olucam.sanırım 5 doz yapılıyor.
korkmayın hiç acımıyor (yani benimki acımamıştı)


NEFES ALDIĞIM SÜRECE SİZİNLEYİM CANIM KIZLARIM

βαlκιz

aa ben hamileyken tetenoz aşılarımı olmuştum bide dogumdan sonra olcaktım anaa geçende çocuklar 12. ay son aşılarını oldular bende tetenoz aşımı olcak9tım onlar aşı oldu ben unuttum aşı olmayıı  :k06: :k06: :k06: bu konuyu görünce aklıma geldi pazartesi gidim olim bariii
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

✿sweet_sweet✿

ben tetanoz asisi olmadimm hamileyim .. ama hamilelikten once asi kartimda oldugum yazili o yuzden gerek duyulmadii.. zaten  Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan gebelere tetanoz aşısı yapılması önerilir. bu yuzden bana yapilmadi daha gecen sene oldum bu asiyi:):) doktorlar diyorsa vardir bir bildikleri yinede iyi arastirmak lazimm.. saglicakla kalin..

✿sweet_sweet✿

bu arada belki okumak istersin kopyaliyorumm..

GEBELİKTE TETANOS AŞISI


HAMİLELİKTE TETANOS AŞISI


Hamilelikte yapılabilecek aşılardan birisi de tetanoz aşısıdır. Kızamık, kabakulak, kızamıkçık, su çiçeği aşısı gibi canlı aşıların gebelikte yapılması sakıncalıdır fakat tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden dolayı gebelikte güvenle yapılabilecek bir aşıdır. Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan gebelere tetanoz aşısı yapılması önerilir.


Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla v.b kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.


Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte 1 veya 2 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır.


Hamilelik sırasında kirli bir metal ile kesilme veya batma gibi tetanoz açısından riskli bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda aşı ile beraber tetanoz immunglobulin de yapılabilir.

http://www.jinekolojivegebelik.com/2008/07/gebelikte-tetanoz-aisi.html

Sheida

bende 9 subatta olucam  aşıyı.. sağlık ocagı gelmiş kpıya not bırakmış. kontrole gidince doktoruma iice sorucam. ama herkes oluyo. bi sorun yaratmaz herhalde.