GEBELİK VE BAŞAĞRILARI

Başlatan can yine cannnn, 06 Nisan , 2009, 17:32:33

« önceki - sonraki »

can yine cannnn

Gebelik ve Baş Ağrıları
12 Ocak 2009
Hamileliğin erken döneminde görülen baş ağrıları pek çok hamile kadının sorunudur. Görülen bu baş ağrılarının kesin nedeni belli değildir, fakat gebeliğin erken döneminde görülen diğer rahatsızlıklar gibi, hormon düzeyinde ve kan dolaşımındaki değişiklikler ile psikolojik nedenler olabileceği tahmin edilmektedir. Hamilelerde görülen baş ağrısında diğer olası nedenler ise aşırı stres ve yorgunluktur.

Hamile kaldığınızı öğrenir öğrenmez kafeini azaltırsanız ya da tümden kafein tüketimini keserseniz, bu ani beslenme değişiklikleri de sizde bir kaç gün baş ağrısı yapabilir. Kendini iyi hissetmeme, yorgunluk ve sürekli uyuma isteği gebe kadınlarda sık görülür ve gebelik sırasında görülen dolaşım değişiklikleri sonucu olabilir. Hamileliğin altıncı ayından sonra gelişen baş ağrıları ise ilk aylardakiler gibi masum olmayabilir. Bu dönemlerdeki baş ağrılarında öncelikle tansiyonun kontrol edilmesi önerilir. Çünkü Gebeliğe bağlı hipertansiyon ve preeklampsi yani gebelik zehirlenmesi bu dönemlerde anne ve bebek sağlığını tehtid eden baş ağrısı nedenleridir.

Stres, yorgunluk ve açlık da kendini iyi hissetmeme ve bayılmaların nedenlerinden olabilir.

Gebelikteki bağlı baş ağrıları, yüzün ön tarafı ve kenarlarına, burun çevresine, gözlerine sıcak kompres uygulayarak azaltılabilir. Gebelik süresince iyi ve dengeli bir beslenme, yeteri kadar dinlenme, masaj, hafif egzersiz veya yürüyüşler de önemli ölçüde şikayetlerinizi azaltacaktır.
En önemlisi ise, yaşamınızdaki stresi azaltmak gebeliğinizin ilk dönemleri ile geri kalanı kolay geçirmenizi sağlayacaktır. Gebelik ve gebelik sonrası emzirme sürecinde ağrı kesici kullanmadan önce muhakkak doktorunuza danışın.
can dediklerim....

sedefsahin

merhaba cnm bende 4 aylık hamıleyım benımde 3 .ayımda fena halde hergun basım agrıyordu cok degısık ve pıs bır agrıydı allahtan 3 ayın sonunda bıraz rahatladım.
merhabalar

bilgideposu1982

ben poli kistik overim neyse 4 veya beş ayda adet görüyorum. hamileligimde sürekli baş agrısı cektim ve sonundada kusardım ve bunları migrenime yorardım dr gittigimde migrenden degil 3.5 aylık hamile oldugumu anladım
BEBİŞİM BENİM HERŞEYİM

sedefsahin

merhaba cnm hamılelıgın baya suprız olmus sneın ıcın sanırım
ama plı kıstık nedır cnm onu anlamdım
merhabalar

bilgideposu1982

kadınlarda bir yumurtlama bozuklugu
BEBİŞİM BENİM HERŞEYİM

sedefsahin

GECMIS OLSUN CNM ALLAH SIFA VERSİN
merhabalar

мiŁenα.

ıns bebısını en kısa zamnda kucana alırsın tatlımm :suclu:


:love9: :love7: :love9:


Balböceği

valla hic cekilmiyor bas agrilari bi tuttumu devam ediyor  :sad1:

★ღ♥ღครк๓єlєợเღ♥ღ★

allahdan bu zamana kadar gecırmedım bas agrııs bundan sonrada gecırmem :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:
                                »-(¯`v´¯)-»вєηιм кєη∂ι мιηιк уσℓυ υzυη мιѕαƒιяℓєяιм...уαşαмαк ιçιη єη gєçєяℓι ѕєвєρℓєяιм ∂ιℓєяιм яαввιм єη ğüzєℓ уαzıℓαяı уαzмıѕ σℓѕυη ѕιzє..»-(¯`v´¯)-»

ponçik

Alıntı yapılan: can yine cannnn - 06 Nisan , 2009, 17:32:33

Gebelikteki baş ağrıları, yüzün ön tarafı ve kenarlarına, burun çevresine, gözlerine sıcak kompres uygulayarak azaltılabilir. Gebelik süresince iyi ve dengeli bir beslenme, yeteri kadar dinlenme, masaj, hafif egzersiz veya yürüyüşler de önemli ölçüde şikayetlerinizi azaltacaktır.
En önemlisi ise, yaşamınızdaki stresi azaltmak gebeliğinizin ilk dönemleri ile geri kalanı kolay geçirmenizi sağlayacaktır. Gebelik ve gebelik sonrası emzirme sürecinde ağrı kesici kullanmadan önce muhakkak doktorunuza danışın.

:icon_thumright: bilmek de fayda var