kızlarrrrrrr bana acıl cevap yazınnnnnn....

Başlatan кคг๔єlєภ ♥ ♥, 30 Mart , 2009, 21:20:48

« önceki - sonraki »

кคг๔єlєภ ♥ ♥

kızlar dr bnden antı sperm testııstedı
hanı su kadın bunyesı, spermlerı yabancı madde zannedıp  savunmaya gecırıp  olduruyormusya :honk:
ıste bu test daha once yaptıran varmı nasıl yapılıyor.... :'( :'(


pinar79

ilk defa duydum ben bunu canım bir bilgim yok ama umarım ciddi bi şey değildir bir an önce hamiş kalırsın

кคг๔єlєภ ♥ ♥

sagol canım ama bızım forumda bırı yazmstı bole bı test yaptrmıs ama adını ve forum  sayfasını hatrlamıyorum :S:S:S


vuslat

öncelikle geçmiş olsun cnm bende ilk defa duydum bak googl da senin için araştırdım şöle bişiy buldum umarım yakın zamanda bebişine kavuşursun
  ANTİSPERM ANTİKORLARI

Antikorlar yabancı maddelere karşı vücudun savunma mekanizmasının oluşturduğu maddelerdir, bu maddeler vücudu enfeksiyonlardan korur. Çocuk sahibi olamayan bazı kadınlarda sperme karşı antikorlar oluşur. Bu antikorlar spermin hareketini engelleyerek infertiliteye neden olabilir.

Post koital testte servikal mukusu geçemeyen ve hareketliliği azalmış spermler görüldüğünde antisperm antikorlarının varlığından şüphelenilir. Bu antikorlar özel testler yapılarak belirlenir.

Antisperm antikorlarına başlı infertilite nasıl tedavi edilir?

Antisperm antikorlarının varlığında değişik tedaviler denenmiştir. Çiftlere 6 ay boyunca cinsel ilişki sırasında prezervatif (kondom) kullanmaları önerilir. Bu yöntemin başarısı tartışmalıdır. Bağışıklık sistemini baskılayan steroid adı verilen ilaçlar da kullanılır fakat bu ilaçların yan etkileri fazla ve bu tedavinin başarısı düşüktür. Uygulanan diğer bir tedavi ise aşılamadır. Bu vakalarda en başarılı tedavi yöntemi tüp bebek uygulamasıdır.

Nedeni İzah Edilemeyen İnfertilite

Çocuk sahibi olamayan çiftlerin % 5-10'unda infertilitenin nedeni tespit edilemez. İnfertilite nedenini açıklayan bir problemin bulunamadığı çiftler bu gruba girer. Bu tanı konmadan önce yeterli incelemeler yapylmalıdır. Tüm araştırmalar yapıldıktan sonra bir problem bulunamayan çiftlerin oranı %5-15 arasında değişir. Bu çiftlerin bir kısmı hiç tedavi görmeden gebe kalabilir. Diğerlerinde ise en başarılı tedavi yöntemi yardımcı üreme teknikleridir.

Son yıllarda yapılan çalışmalarda bu çiftlerin birçoğunda Bağışıklık sistemindeki bozuklukların infertiliteye neden olduğu bulunmuştur. Bağışıklık sistemindeki bozukluklar implantasyon başarısızlığına (embriyonun rahme tutunamamasına), erken dönemde düşüklere ve ana rahmindeki bebeklerde büyüme geriliğine neden olabilir. Bu vakalar paternal lenfosit immünizasyonu (lenfosit aşısı) ile tedavi edilerek çocuk sahibi olabilir.






                                                                                          [/ur

(¯`°(F)(ShEkErKıZ)(F)°´¯)

Alıntı yapılan: kardelenim - 30 Mart , 2009, 22:00:18
sagol canım ama bızım forumda bırı yazmstı bole bı test yaptrmıs ama adını ve forum  sayfasını hatrlamıyorum :S:S:S

canım çikolatalı yazmıştı bunu onun arkadaşı yaptırmış kimler yeni yılda hamiş olmak istiyor konusunda yazmıştı ama sayfayı hatırlamıyorum tam
Gelde Bizim Olsun Tüm Mutluluklar, Beklemeye Sabrım Gücüm Kalmadı!...

 

aysenur83

dünyada tüm hastalıkların çaresi de yaratılmıştır sadece yaşlılığın çaresi yoktur diyo peygamber efendimiz(s.a.v.) o yüzden üzme kendini rabbim sabır versin tüm care bekliyenlerin karşısına çıkarsın çareleri bir bir

кคг๔єlєภ ♥ ♥

sagolun arkadaslar ..... rabbım dermansız dert vermesın


(¯`°(F)(ShEkErKıZ)(F)°´¯)

Gelde Bizim Olsun Tüm Mutluluklar, Beklemeye Sabrım Gücüm Kalmadı!...