2009 Haziran-Temmuz- Ağustos Anneleri

Başlatan tılsım, 10 Şubat , 2009, 17:10:13

« önceki - sonraki »

tılsım

Nagehancım sevindim canım maşallah ışıl prensesime  :nazar: :nazar: :nazar:


ben hiç pekmez bile vermedim vermeyide düşünmüyorum yasak olduğunu biliyorum ama verenler var 1 yaş altına


pirinç unu zaten 1 öğün yeterli ben şuan akşam veriyorum biraz daha büyüsün oğluşum gece vericem artık yedirir uyuturum o şekilde

ben minik lokmalar veriyorum son bi kaç gündür baya güzel alıştı benimki yemeğe çok hevesli ne versem tadıyo çok seviyo yemek yemeyi inş.. hep böyle gider yavrum ayda 900-1000 gr alıyo şuan baya ii  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

rabbim yavrularımızı korusun  :amin: :amin:

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

fıstık

sağol yeşimcim pekmezi sağlık ocağındaki ebe verebilirsin dedi bende 1 haftadır veriyodum artık vermicem

oh çok şükür bugünleride gördük inşallah emekleyip yürüdüğü günlerede çabucak eriştirir rabbim hastalanmadan şu kışı bi atlatsak

başka bişi istemiyorum kimseye öptürmeyin dedi zaten biyerede götürmüyorum korkuyorum aralıktayız 3 ay daha dişimizi sıkıcaz artıkın

yaz gelsin parka gideriz o günleri iple çekiyorum

neslihan

merhabalar kızlar. nagehancım Maşallah kızına bana da doktor yoğurduna pekmez karıştır dedi.Bir arkadaşıma da pekmez le 1 adet fındığı ez içir gelişimine faydası olur demiş.1 yaşına kadar ballı pekmezli şeyler yedirmeyin diyorlar.Milupanın ballı maması var.Ne yapacağımızı şaşırdık ya.Bende 1 kaç gündür milupanın muhallebisini yapıp veriyorum.Babasına pirinç unu al demiştim.O pirinçle ilgili ne bulduysa almış gelmiş.Bende aptamil sütlü pirinçli yediriyorum.Ama faydası olmuyor yine geceleri enaz 3-4 kez kalkıyor emmek istiyor.Sabahta işteyim.Canları saolsunda artık nasıl isterlerse.

Nagehan bide herşeyi ver derken sanırım senin kız 7 ayın içinde ev yemeklerinden felanda mı ver dedi?
Benim kızımı 2 gün halasına bıraktım bakması için arada götürüp getirirken soğuk aldı.Burnu akıyor.Of of canım benim onun minik burnuna kurban.İnşallah atlatır benim miniğim.

burcum

maşallah nagihancım kızımıza  :nazar: :nazar:

bana da pekmez verebilirsin dedi doktorumuz yoğurduna muhallebisine karıştır ver dedi şeker yasak ya
ama bal ın 1 yaşına kadar zaralı olduğunu bende biliyorum bebekler sindiremiyormuş balı besin zehirlenmesi yapabiliyor ve ALLAH korusun ölümlere bile sebep oluyormuş

neslihancım geçmiş olsun prensesime derin de 1 hafta oldu atlatalı burunlar tıkanmıştı nefes alamadığı için uykularından kalkıyordu  :y25: düzeldi ALLAH ıma bin şükür :nazar: :nazar: :amin:

neslihan

CANIM BEN PSİKOPAT OLMUŞ DURUMDAYIM SANKİ SÜTÜM İYİCE AZALDI AMAN KESİLİRSE DAHA FAZLA HASTA OLUR.BŞR ALTI AYI TAMAMLAYASAYDIM ENAZINDAN.ÇABUK ÜŞÜTÜR FELAN DİYE ÇILDIRICAM NERDEYSE. ELİMDEN GELDİĞİNCE EMZİRİYORUM.AMA ONU HİÇ TATMİN ETMİYOR.GECE MUHALLEBİ VERİYORUM 70 ML CİVARINDA AMA 4-5 KEZ KALKIYOR ENAZ.EMMEDEN YATMIYOR.GECE DE BİR KEZ MAMA VEREYİM DİYORUM.UYUMADIĞIM İÇİNDE SÜTÜM AZALIYOR SANIRIM.


MİNİĞİNE DE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM.BURNU TIKANMAYA BAŞLADI MI HEP BÖYLE GİDER DİYORLAR KIŞ BOYUNCA ATEŞLENMESİNDE BURUN AKINTISINA DA ŞÜKÜR.

burcum

neslihancım ben de sıyırmış durumdaydım aman ne yesem aman ne içsem sütüm azalmasın ek gıda da yemiyor zaten düzenli yapıyorum 5 kaşık falan yerse o da aptamil de içmiyor ne yapıcağımı şaşırdım 11 gün sonra kontrolümüz var ya az kilo almışsa diye deliriyorum  :y25:

Angel

kislar gecmis olsun minicikler usutmus  :aferin:  rabbim onlari kosrusun butun hastaliklardan kotuluklerden  yarabbim   :amin:

neslihancim ve burcum buhar makinesi varmi sizde ? yattigi odaya koyun  odanin kapisini yarida fazla kapatin buhar cok iyi geliyor burun dikanikligina

birde okyanus suyu var ve pompasi burnunun icerisindeki butun siviyi cekiyor kolaylikla .eczanelerde satiliyor bu ikisi bir  sorun isterseniz cok ise yariyor.

benim tosun  ilk dogdugunda burnu tikaliydi saolsun ablasi bulastirdmisti emreye dr'umuz buhar makinesi ve okyanus suyu onermisti 2-3 gunde iylestiydi yavrum.


neslihancim senin kesin uyukusuzluktan sutun azaldi. pirinc unu yerid gece  sonra bir saat veya yarim saat sonrada seni emsin birde oyle deneyin .

Allah yardimcimiz olsun cocuk buyutmek kolay degil.


dunurrrrrrrrr    :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:   masallah subahanallah kuzumaaaaa kimin gelini beaaaahhhhhhhhh   :tongue3: :tongue3: :tongue3:

yerim ben tontisimi  masallah butun yavrularimiza  :nazar: :nazar:

burcum

tülincim ben de buhar makinası var itonik ve pompayla hallettim bende ama ne ağlıyordu pompaya sinir oluyor  :k06: ama herşey onun iyiliği için :aferin: :binkybaby:

pirinç unu kof kilo yapıyor o yüzden bende günde 1 kere yapıyorum ama 3-5 kaşık yiyor o kadar  :honk: az önce mandalina elma cam rendeden geçirdim sonra içine 2 tane eti cicibebe attım 3-5 kaşık zorla yedi o da  :BangHead: ne yapıcam anlamış değilim sütüm yetmese ağlar sütümün besleyici özelliği azaldı herhalde bakalım inşallah bu ay 600 gram üstünde almıştır çok canım sıkıyor ama bir yandan da sağlıklı ALLAH a çok şükür  :nazar: :amin:

Angel

ah burcum benim ton ton'da nefret ediyor su burun pompasindan kiyameti kopariyorrr anammm    :ehi: :ehi:

canim cic bebeyi gece yatmadan once ver istersen sutunu sag isit ocakta iliktan biraz daha sicak ve 3-4 tane cici bebe kat  .5 dakika sutu cekmesini bekle

ozaman yedir minige.ben aleynaya hep oyle yapardim geceleri cici bebe veya pirinc unu yedirirdim  ve tok tutardi. ama sonunda    :igrenc: 

boooo gelmisti kizimda bikmisti yavrum    :igrenc: 

neslihan

Alıntı yapılan: burcum - 07 Aralık , 2009, 13:17:08
neslihancım ben de sıyırmış durumdaydım aman ne yesem aman ne içsem sütüm azalmasın ek gıda da yemiyor zaten düzenli yapıyorum 5 kaşık falan yerse o da aptamil de içmiyor ne yapıcağımı şaşırdım 11 gün sonra kontrolümüz var ya az kilo almışsa diye deliriyorum  :y25:

diğer mamaları denedin mi burcu hiçbiri olmazsa muhallebiyi dene.eskiden mamamı vardı hep pirinç unu veriyorlardı.Bide kilosuna çok takılma eğer sık hastalanmıyor ve ayına göre yapması gerekenleri yapıyorsa zayıf bir bebek olsun önemli değil.Bende piskopatım ama ben zayıf olur diye değil,sık hastalanır diye korkuyorum Allah korusun.

tülincim ben buhar makinesi aldım.ama sürekli çalıştırmıyorum.Okyanus suyu da aldım fena değil çok şükür.Bide doktor peditus diye şurup verdi onuda içiyor.

burcum benimkisi pompayı oyun zannediyor füft diye ses duyunca gülmeye başlıyor maşallah.o açıdan şanslıyım  :nazar:

tülincim cici bebe için ufak değiller mi daha?eniyis, muhallebi vermemiz pirinç unlu

burcum

tülincim bir doktorun dediği diğerini tutmuyor anne sütüne birşey karıştırmayın demiş arkadaşımın doktoru

neslihancım eti cici bebenin üzerinde 4 aydan itibaren yazıyor zaten 1-2 tane koyuyorum zaten 3-5 kaşık yiyor muhallebi de yapıyorum neslihancım sade pekmezli cevizli 3-5 kaşık en fazla :honk: aptamil aldım bebelac aldım yok içmiyor doktor aptamilin içine vanilya koy dedi onu da denedim 2 sefer bir 45 cc bir 50 cc içti o kadar  :-\ vallahi bilemedim ne yapayım yoğurt yapıcam günlük süt bulamıyorum geçen danonenin sütünden yaptım tuttu biraz yedi gene mi o sütten yapsam acaba ay ne zormuş ya

fıstık

teşekkürler neslihancım burcucum dünürümmm

bu arada geçmiş olsun fıstık kızlara aman nazar değmesin :nazar: :nazar:

4. aya kadar her ay kontrole götürüyoduk doktora şimdi 2 ayda bir gelin dedi 2 ay önce herşeyden azar azar tattırabilirsin demişti neslihancım

şimdi sizin yediğiniz herşeyden yesin dedi 6 bitti 7. ayın içindeyiz biz

benimde sütüm iyi maşallah ama ışıl çok düşkün değil beni emmiş bile olsa bişi yerken görürse eğer kıyamet kopuyo vermiyosun diye

gören aç zanneder yedirsem fazla geliyo çıkartıyo hepsini bu seferde

1 er çay kaşığı yumurta sarısı veriyorum alerji yapmadı gün aşırı vericem artık

of ya ben kilo aldım kızlar sizde durum nasıl onu ye bunu ye 63 düm 68 olmuşum çıldırıcam :cildir:

adette olmadım 1 sefer oldum tamam gerisi yok offfff offffffff belki ışıl emeklemeye başlayınca veririm diyorum ama umutsuzum yaa

ben böyle olacak kadın mıydım manken gibi kızdan eser yok

Angel

neslihancim cici bebe icin 6 ayda baslaniyoyr diye biliyorum senin kizin 5.5 aylik masallah cokta ufak sayilmiyor  !

ahh dunurum ahhhhhhhhh bana kilo demeeeee  :cildir:

hamilelikte ben 9 kilo aldiydim simdi gelde gor halimi   :'(  onu ye bunu ye   :cildir:  tamam sutum var cok sukur ama sutumun kalitesi artsin diye

cesitli seyler yiyince sisiyorum   :'(  .anne sutu cok onemlide kalitesi daha coook onemli

oglum tosun oluyor masallah anasida dana oluyor onunla  birlikte  :k06:

dogumda butun kilolarimi vermistim simdi 6-7 kilo almis durumdayim    :y25:

burcum

kızlar size doktorun dediği birşey söyleyeceğim moralinizi bozmayın hamilelikte alınan kilolar verilebilirmiş ama emzirirken alınan kilolar verilmezmiş ne kadar doğru bilemem benim hala 8-10 kilo arası gelip gidiyor fazlam var

tülincim sütünün kalitesini arttırmak için ne yiyorsun yazarsan sevinirim zira sütümün besin değeri azaldı sanırım  :y25:

neslihan

aman kiloları sormayın bende fazlasıyla var 8-10 değil 20 nerdeyse.ama olsun bebeğim sütten kesilmesin hastalanmasında bir şekilde vericez kiloları burcum cevizi ne miktarda koyuyorsun?ben aptamil sütlü pirinçli kullanıyorum muhallebi için mama hem pirinç unu hem mama vermiş oluyorum böylelikle.

artık süt zaten onların yemek sonrası tatlıları.
burcucum sütün kalitesini arttırmak için düzenli yemek ye.ben süt içmeye çalışıyorum, sabahları yumurta yemeye dikkat ediyorum.Buaralar tekrar hoşaf içmeye başladım.Ayva ve elma.Herşey onlar için. tombul ama çok şeker bir anne oldum deyip kendimi avutuyorum.yavrularımızın canları saolsun,sağlıklı olsunlar da ötesi yok