2009 Haziran-Temmuz- Ağustos Anneleri

Başlatan tılsım, 10 Şubat , 2009, 17:10:13

« önceki - sonraki »

su

KIMILDIYODA ÇOK AZ YEŞİM SIRT ÜSTÜ ZARARLI DEGİLMİ BEN HEP SOLA UZANIYORUM

OGLUŞUM BELKİDE ÇOK USLU OLUCAK
MİNİK PRENSİM SENİ SEVİYORUM

Ada-beste-banu

inşallah canım yaaa  :nazar:
yaaa canım sakın sırt üstü yatma, bende sürekli sol tarafa yatıyorum aamaaaaa sol tarafım çürüdü resmen çok ağrıyoooor  :cildir: :cildir:
sırt üstü yatıldığında kordon dolanması oluyormuş. Doktorun söyler zaten bebiş

tılsım

demekki çok hareketli bi bebek değil korkutma kendini bu yaradılışlada alakalıymış sırt üstü uyuma sadece uzan akşamları o zaman dinle bebeğini uyuma sadece uzan ve dinle hareketlerini yoksa bende sola yatıyorum normalde ama sırt üstü uzanıncada rahatlayıp oynuyo baya 5 dk bile dinlesen yeterli sana

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

Ada-beste-banu

Alıntı yapılan: LALE24 - 13 Nisan , 2009, 12:23:45
kislar kotu dudnmeyin iyi dusunu ya sizler iyi olun bebeislerde iyi olur e bizde dua etmeyi unutmasyinnnnnnnn :k06: :k06:
canım benim dualarımız sizinle, inşallah herkese bu mutluluğu verir Rabbim

neslihan

Su bide çalışıyoruz ya ister istemez bebekte huzursuz oluyor.

Mesela benim şuan belimde ağrı var.Rahat oturamıyorum.Ve her dakika nerdeyse 30 dk ya indi wc deyim.
Dolayısıyla kendimi rahatsız hissediyorum.Bebekte rahatsız oluyor.Akşam eve gidince daha fazla hareketleniyor. :nazar:

fıstık

kıslar mrb nasılsınız

banucum ya ben sana bişi sorucam sezeryanla doğum yapmak rahat mı? yani hemen kendi işini görebiliyomusun

ameliyattan sonra göbüş kalıyo mu uyuyup uyanınca bebişi görmek nasıl bi duygu

ben çok kararsızım 4 haftaya kadar kesin kararını ver dedi doktorum

Ada-beste-banu

canım benim ilk kızım normal sezeryanla doğdu. Aslında ben hiç zorlanmadım, 3 gün hastanede yattım, gazın çıkana kadar bırakmıyorlar. Eve çıkınca hiç yatmadım sürekli gezindim belkide bunun için çabuk iyileştim. Bu ikinci doğumum olacak doktorum spinal anestesiyi önerdi. aslında bunda çok korkmaya başşladım. benim 17 günüm kaldı. Herkes spinalin çok rahat olduğunu söylüyor.

Ada-beste-banu

uyanınca bebişimi kolllarıma verdiklerinde çok ağladım, inanamadım. çok güzel bir duyguydu.

Angel

selam kizlar nagehancim ben herzaman normal dogumdan yanayim canim tabiyi son an durumlar neyi gosterir bilemem hayirlisi derim ama tercihim herzaman icin normal  dogum    :icon_thumright:


banucum yaa sirt ustu yatmak bebegin kordon dolanmasini bilmiyordum ben hep soluma yatiyorumda bazen sirt ustu yatiyorum  :dontknow:  cok korktum simdi  duyunca

hepinize selam veremedim kusura bakmayin opuyorum hepinizi    :opucuk:

Ada-beste-banu

canım benim hoşgeldin
Doktorum 20 ncü haftadan itibaren sol tarafıma yatmamı kesinlikle sırt üstü yatma dedi. Bende bazen gece uyandığımda kendimi sırt üstü yatmış buluyorum ve çok korkuyorum. Doktoruma söyledim bu durumu dikkat etmeye çalış yatmamaya özen göster dedi.
Aleynacığım nasıl tatlış.  :opucuk:

neslihan

Kızlar benim sezeryanla ilgili bildiğim annenin içinde kalanların tam olarak çıkarılamadığı,normal doğumla doğurduğunuzda ebeler baskı yapıyormuş karına tüm içinizde kalanları dışarı çıkarıyorlar.Bide sezeryanda göbeğinizi bağlayamazmışsınız,çünkü dikişler var.
Günlerdir normal doğum videoları izliyorum evet korkutucu ama daha sağlıklı olduğu da kesin.
Benim izlediğim sezeryan ameliyatlarındaysa hep epidural yapıyorlar.Anne uyanıkken ameliyat yapılıyor.Sadece bebeğin rahimden alınış hareketini hissediyormuşsun.

Ada-beste-banu

Canım benim tabikide normal doğum en iyisi her zaman. Ama hamişliğin gidişatına göre değişiyor malesef. Benimde sadece alt tarafı uyuşturacaklar ama ben çok korkuyorum yaa. aaayyyy 17 gün kaldı hayırlısıyla.

tılsım

tülincim hoşgeldin canımm

valla kızlar bende normal doğum taraftarıyım ama ne gösterir bilinmez tabiki mecbur olmadığı sürece sezeryan istemiyorum

kızlar sırt üstü zaten çok yatmıcaksınız sadece harereket tabi amaçlı sola yatınca bebiş rahat ettiği için yine çok fazla oynamıyor en rahat oksijeni sol tarafta alıyo bu bi gerçek o yüzden yarı oturur şekildede bebeğin hareketlerini takip edebilirsiniz

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

Ada-beste-banu

Alıntı yapılan: neslihan - 13 Nisan , 2009, 12:59:13
Kızlar benim sezeryanla ilgili bildiğim annenin içinde kalanların tam olarak çıkarılamadığı,normal doğumla doğurduğunuzda ebeler baskı yapıyormuş karına tüm içinizde kalanları dışarı çıkarıyorlar.Bide sezeryanda göbeğinizi bağlayamazmışsınız,çünkü dikişler var.
Günlerdir normal doğum videoları izliyorum evet korkutucu ama daha sağlıklı olduğu da kesin.
Benim izlediğim sezeryan ameliyatlarındaysa hep epidural yapıyorlar.Anne uyanıkken ameliyat yapılıyor.Sadece bebeğin rahimden alınış hareketini hissediyormuşsun.
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.
Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.

tılsım

ben her ikisindende korkuyorum ama normal ve sezeryan ama normali tercih edin diye niye diyolar ısrarla  :dontknow:

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting