bende bebeğimi kaybettim

Başlatan zehraab, 30 Ocak , 2009, 16:52:57

« önceki - sonraki »

zehraab

arkadaşlar merhaba,

bende 28.10.2008 tarihinde yaptığım doğumda bebeğimi kaybettim.internette dolaşırken bu siteye rastladım.Bebeğini kaybeden  diğer arkadaşların hikayelerini okudum ve hikayemi anlatmaya karar verdim.Aslında uzun süreden beridir böyle bir ortamda paylaşmak istiyordum yaşadıklarımı ama bebek bekleyenleri olumsuz etkiler diye tam karar veremiyordum.Burada paylaşıldığını görünce çok sevindim ve anlatmaya karar verdim.
Ben 21.01.2008 tarihinde hamile kalmıştım ve beklenen doğum tarihim 28-10-2008 di.Tüm hamileliğim boyunca hiçbir sıkıntı ile karşılaşmamıştım ve bu ilk gebeliğimdi.27 ekim saat 16 30 sıralarında suyumun gelmesi ile hastaneye gittim.Beni yatırdılar, yaklaşık 9 saat boyunca çektiğim sancılardan sonra ve rahim açıklığım 9 cm ulaştığında bebeğimin ritmleri bozulması üzerine beni acil doğuma aldılar.Doğumu karnıma bastırmak suretiyle gerçekleştirdi doktorlar(çok kötü bir yöntem bu bir ara nefesim falan kesildi bu sırada)bebeğim ilk doğduğunda ağlamadı zaten riskli bir doğum gerçekleşmişti ve çocuk doktorunu çağırmışlardı doğum odasına.Çocuk doktoru bebeğimi götürürken çok cılız bir ağlama sesi geldi.Doğum sırasında epizyo kesiği atıyorlar, bu kesiği diktiler ve beni bir odaya aldılar.Kanamam durmadığı için beni tekrar doğum koltuğuna aldılar ve tekrar dikiş attılar.Bu dikişten sonra tekrar odaya götürdüler ne kadar süre geçtiğini bilmiyorum ama benim kanamam durmamış.Bunun üzerine uzman doktoru çağırdılar doktor beni muayene ettikten sonra anesteziye aldı ve kürtaj yapmışlar.bu işlemden sonra ben kendime geldiğimde tepemde bir sürü doktor vardı ve tabiki kanamam devam ediyordu.Bunun üzerine beni ameliyata aldılar, ameliyatta rahime giden damarları bağlamışlar ve kanama anca bu işlemden sonra durmuş.Eğer kanamam durmasaymış rahmimi alacaklarmış.
Karnıma bastırarak doğum yaptırdıkları için içerde damarımı patlatmışlar.doktorlar benim yaşamam için %10 şans tanımışlar ölmek üzereymişim.8 ünite kan ve 2 ünitede trombosit vermişler.
Ama bunlardan daha önemlisi bebeğim 4 saat yaşadıktan sonra öldü ve ben bir kere bile onu göremedim.Ölüm sebebi ise çok acı; orantısız bir baskı uyguladıkları için bebeğimin sağ taraf organları tamamen kanamalı ve ezilmiş, soluk borusu kanamalı ve sağ taraf kaburgalarının tamamında çatlak oluşmuş.9 ay boyunca karnımdayken tek bir sorunu bile olmayan bebeğimi doktorların yanlış uygulaması sonucunda kaybettim.Doğumun üzerinden 3 ay geçmiş olmasına rağmen ben hala düzelebilmiş değilim epizyo kesiğimde hala düzelmeyen bir bölge var ve ben rahat oturamıyorum, rahat gezemiyorum yani hala normale dönmüş değilim.
2. bir bebeği çok istiyorum ama hala bir süre daha beklemem gerekiyor 2. bebek için.
Bunları neden anlattım? Çünkü hamilelik evresi yaşayan arkadaşların çok dikkatli olmalarını istiyorum hamilelik çok sorunsuz geçebilir ama doğumda benim yaşadığım gibi talihsizliklerde olabilir.Mutlaka çok dikkatli olsun hamile arkadaşlar ve doğuma girecek özel bir doktor mutlaka ayarlasınlar.Benim vakamda beni sezaryan doğum yaptırmaları gerekirken normal doğum yaptırdılar ve doğumumda uzman doktor yoktu.Asistan doktorların ellerine kaldım ve onlarda beni ve bebeğimi yukarıda anlattığım hale düşürdüler.
Psikolojim genel anlamda iyi ama yüreğim yanıyor.Tabiki bunun şiddeti her zaman aynı değil ama galiba 2.bir bebeğim olana kadar bu durum devam edecek, belkide ömrümün sonuna kadar bu acıyı taşıyacağım.Galiba kader bu yaşadıklarım diye düşünüyorum, çevremdeki herkes ailem eşim bana çok destek oluyorlar.Onlar olmasa çok kötü olurdum herhalde.
İnşallah bir daha böyle bir acı yaşamam diye ve bana sağlıklı bir bebek daha versin diye dua ediyorum allahıma.Bir yandanda çok korkuyorum ya hamile kalamazsam, ya tedavi gerekirse hamile kalmam için diye.Tek istediğim tekrar hamile kalmak ve o güzel varlığı kucağıma alabilmek.
Tüm hamile arkadaşlara bol şans diliyorum, sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına alsınlar inşallah.
hüzün olgunlaştırır............. kaybetmek sabrı öğretir...................

efsane

canim ya cok buyuk gecmis olsun okurken gozlerim doldu tuylerim diken diken oldu rabbim saba sabir versin basin sagolsun malesef bazen bilincsizce drlar yuzunden oluyo bole seyler tabi kismet olmadimi olmuyo rabbim herkese hayirlisini nasip etsin bende 4 ekimde kurtaj oldum 1 aylik bebegim dustu benimki cok kucuktu pek bisi anlamdim ama azda olsa annelik duygusunu hissettim  kismet olmadimi olmuyo benim annem benden once 5 tane dogum yapmis hicbir sorun yokmus fakat bebekleri 1 ay yasayip oluyomu annem ama hic pes etmemis ve hic umidini kaybetmemeis bazen anneme cok imreniyom azciok onun gibi olsam dim sonra ben dogum benden sonra biatne daha oldu sonra erkek kardesim doghdu cok sukur hamd olsun ikimzde cok saglikliyiz yani annem 8 kere dogum yapmis hersey allahtan rabbim hayirlisini nasip etsin vardir bundada bi hayir hem olsun bide su tarafindan dusun ahirette sahitlik etcekler onlar bize o bile guzel iste ozman meleklerimizi gorecegiz uzulme goremedim die allaha emnet ol :opucuk: :opucuk:

zehraab

canım teşekkür ederim,  senin içinde üzüldüm.İnsan başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor işte, büyük bir talihsizlik yaşadık
acı devam etsede umutlarımız var.Yeni bir bebek, yeni heyecan inşallah kısa zamanda ulaşırım diye ümit ve dua ediyorum.Hayat
her şeye rağmen devam ediyor.Bunun en güzel örneğide annelerimiz galiba.Senin annen 5 çocuk kaybetmiş, benim annem de 1 i düşük 4 çocuk kaybetmiş.Ama insan bu zamanda böyle şeyler olacağına pek ihtimal vermiyor gördümki oluyormuş.Benim ailemde de 2 abim ve 1 ablamın ilk çocukları benim ki gibi doğumda ölmüşler.Bu yıllar önce olan olaylar ben benim başıma gelebileceğini hiç düşünmemiştim.Neyse inşallah sen de kısa zaman içerisinde tekrar gebe kalırsın.Tekrar sağol benimle paylaştığın için.
hüzün olgunlaştırır............. kaybetmek sabrı öğretir...................

sesedo-98

canım Allah böyle acılar yaşatmasın sana bir daha inşallah ... inşallah hayırlı evlatların olur ve kucagına alırsın... Allah seni 2. bir bebişle güldürsün acını hafifletsin amin amin amin

zehraab

sagol canım dileklerin için teşekkürler.
hüzün olgunlaştırır............. kaybetmek sabrı öğretir...................

dilaram

s.a canım yazını okudum ve ınan çok üzüldüm çok çekmışsın öncelikle başın saolsun
ne dıyım bılmıyorum ama  her şer dede bır hayır vardır unutma mevlam belkıde senı böylebır sanava tabı tuttu bakalım kulum isyan edecekmı dıye ama çok şukurkı galıba yazılarından anlaşıldıgı gıbı ısyanda bulunmamışsın ne mutlukı ailen yanında sana destek oluyolar hamdolsun ama şuda bır gerçek o bur dunyada bebegın  annemı almadan cennete gırmem dıyecek ve belkıde bebegın sayesınde cennete gıreceksın rabım onun yuzu suyu hurmetıne cektıgın ızdırabın hurmetıne yenı bır yavru kucagına verıp acını özlemını dındırsın kendıne ıyı bak allaha emanet ol
DİLARAM VE HAKANIM
SİZLER BENIM YAŞAM SEBEBIMSINIZ
VE CANIM EŞİM EN BUYUK YARDIMCIN
ALLAH SIZLERI BENDEN AYIRMASIN

DENİZLİ

 canım cok geçmiş olsun rabbim bir daha böyle acı göstermesin.belkide senin ve bebegin için hayırlısı böyledir belkide. allah sabır versin. bende bebegim düşmeseydi şimdi 2 aylık kucagımda olacaktı. hayırlısı böyle imiş.allah tez zamanda hayırlısını verir inşalllah. :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:

betüs26

zehraab acını anlıyorum inan çok üzüldüm bende bebeğimi kaybettim okumuşsundur belki  7 aylıktı normal doğum yaptım bende tabi seninki daha farklı canlı doğmuş ama bu dünyayı allah nasip etmedi meleklerimize herşeyde birr hayır vardır bak ben hamileyim 6 haftalık 4 ay ara verdik allah nasip etti inşallah bidaha yaşamayız sanada verir rabbim yeterki dua edelim canım biliyorum seni çok iyi anlıyorum allahtan gelene ne diyebilir ne yapabiliriz ki hayırlısı olsun kendini topla canımmm

zehraab

Arkadaşlar acımı paylaştığınız için teşekkür ederim.İnşallah böyle bir acıyı bir daha yaşamam ve hiç kimsenin yaşamasınıda istemiyorum.kendim için dua ederken başkalarının bu acıyı yaşamaması içinde dua ediyorum.betüş26 senin olayınıda okudum inan çok üzüldüm kaybettiğin bebeğin için ama şimdi yeniden hamile olduğunu öğrenmek bana mutluluk verdi.Darısı başıma inşallah bir an önce şu sağlık sorunumu halletmek ve yeniden hamile kalmak için can atıyorum.
Evet isyan etmedim hiç allaha ve şöyle düşündüm; onu allah verdi sonrada allah geri aldı.Benden daha büyük acılar yaşayan insanları düşündüm hep böyle kendimi teselli ettim.Bazen içimde fırtınalar kopmuyor değil tabiki ama hayata tutunuyorum yinede kendim için sevdiklerim için yeni bir bebek heyecanı için.
hüzün olgunlaştırır............. kaybetmek sabrı öğretir...................

(¯`°(F)(ShEkErKıZ)(F)°´¯)

Canım kusura bakma yeni gördüm konuyu allah sabırlar versin çok zor biliyorum.Ben ilki 2 aylık, 2. 6 haftalık 2 düşük yaptım. Çok küçük oldukları halde çok canım yandı senin yaşadığın acıyı düşünemiyorum bile. rabbim en yakın zamanda ikinci bebeğini versin sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin, en kısa zamanda yüzünü güldürsün canım. :amin:
birde madem tekrar bebek istiyorsun seni yeni yılda hamiş olmak isteyenler konusuna da bekleriz canım orda bebiş isteyenlerle hep beraber meleklerimizin geleceği günü bekliyor, güzel paylaşımlar yapıyoruz. Linkini veriyorum aşağıda güzel paylaşımlar için bekleriz canım.

http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/topic,5267.new.html#new

Gelde Bizim Olsun Tüm Mutluluklar, Beklemeye Sabrım Gücüm Kalmadı!...

 

destina

canım Allah sabır versin canım ikincisini inşalah kucağına alırsın en kısa zamanda.
anne olmak istiyorum

betüs26

kızlar anlamıyorum neden kimse bu siteye uğramıyor bu yüzden başka bir sitedeyim ben hergün bakıyorum kimse yok

sibel28

canım ne diyeceğimi bilemiyorum..çok geçmiş olsun..işte bazı hatalar bazılarına göre normal görülen hatalar bizlerin içini yakıyor..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

betüs26

selam aysuncum duyarlılığın için sağol canım ben yeniden hamişim bilmiyorum hikayemi okumuşsundur belki

zehraab

shekerkız, destina, betüs26 ve aysun25 teşekkür ederim kızlar acımı benimle paylaştığınız için.Bende betüs26 gibi inşallah tekrar hamile kalacağım günleri iple çekiyorum.
hüzün olgunlaştırır............. kaybetmek sabrı öğretir...................