BURÇLARIN ÖZELLİKLERİ

Başlatan Almiş'inAnniş'i, 03 Haziran , 2007, 14:14:43

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i

Koç
21 Mart - 20 Nisan

Anahtar kelime:
Ben

Şifre: Bağımsız olmalı ve bireysel farkındalığımı artırmalıyım.

İlke: Eylem  Olumlu uygulama: İnisiyatif  Olumsuz uygulama: Tepkisellik

Özellikleri: Atılgan, etkin, tepkisel, enerjik, aceleci, hızlı, kendine aşırı güvenen, serüvenci, girişken, cesur, iddialı, dikkafalı, açık sözlü, dürüst, kendine dönük, agresif, saldırgan, çabuk öfkelenen, dikkatsiz, kavgacı, kaba, alaycı.

Koç Zodyak'ın ilk burcudur ve yeni başlangıçları temsil eder. Girişimci, atılımcı ve yeniliklere açıktır. Sıfırdan yeni bir şeyi ya da büyük bir projeyi başlatabilir ama detaylara inemediği için tamamlamakta zorlanır. Toprak elementi burçların gerçekçi ve pratik yaklaşımı detaylarda başarılı olmasına, sabit elementi burçların kararlılığı ise başladığı işlere devam etmesinde yardımcı olur. Kendi işinin başında olmak ya da en azından, yeni bir alanda öncülük etmek ister. Kimsenin ona patronluk yapmasına tahammül edemez. Yarışmayı ve rekabeti sevdiği için galip gelmek, her konuda önde olmak ister. Servet ve rahatlıktan çok ün peşinde koşar. Harekete geçmeden önce daha çok düşünme ve plan yapma alışkanlığı edinirse çok daha başarılı olabilir.

Her zaman acelesi varmış gibi bir izlenim bırakır. Ateş elementi olduğundan canlı ve isteklidir. Öncü nitelik taşıdığı için de eyleme yönelik ve hareketlidir. İddialıdır, her şeyi en iyi kendisinin bildiğine inanır ve dikkafalıdır. İlişkilerinde yöneten taraf olmak ister ve bağımsızlığına çok düşkündür.

Fazla düşünmeden, kavga eder gibi konuşabilir ve açık sözlülüğüyle insanları kırabilir. Konuşması akıcıdır ama karşısındakini etkilemek için abartıya kaçabilir. Başkalarına yardım etmeyi sevse bile temelde kendine dönüktür. Aslan burcu gibi egosu gelişmiştir ve kendini beğenir.

Mars tarafından yönetildiğinden Mars'ın özellikleri çok belirgindir. Mars enerji verir, gerilim yaratır ve tehlikeyi sever. Bu yüzden ateşli, cesur, saldırgan, cüretkar ve kavga etmeye meyilli olabilir. Çabuk parlayan bir yapısı vardır ama asla kinci değildir ve siniri çok çabuk geçer.

Almiş'inAnniş'i

Boğa
21 Nisan - 21 Mayıs

Anahtar kelime:
Sahip olmak

Şifre: İstikrarlı ve becerikli olmalıyım.

İlke: Manifesto  Olumlu uygulama: Üretgenlik   Olumsuz uygulama: Maddecilik

Özellikleri:  Güvenilir, pratik, duyumsal, istikrarlı, tutarlı, üretgen, sabırlı, dayanıklı, kararlı, azimli, sanatçı ruhlu, sadık, sahiplenici, inatçı, kinci, sabit fikirli, yenilik ve değişime karşı, temkinli, tutucu, rahatına düşkün, boğazına düşkün, pasif, üşengeç, hoşgörüsüz, güzelliklere ve maddeye önem veren, doğaya düşkün.

Boğa insanı sabırlı, işini bilen ve kararlı bir tiptir. Yeniliklerden ve risk almaktan hoşlanmaz, çok tutucudur. Zodyak'ın en inatçı ve en sabırlı burcudur. Bir şeye karar verdiği zaman onu kararından döndürmek neredeyse imkansızdır. Alışkanlıkları ve günlük rutini her şeyden önemli olabilir. Değişiklikten ve sürprizlerden nefret eder. Boğa insanı genelde sakindir ve kolay kolay sinirlenmez ama sinirlendiği zaman öfkesi çok korkunç olabilir. Burcun simgesi Boğa gibi Boğa kadını ve erkeği genelde sağlıklı, güçlü ve dayanıklıdır.

Bazı burçlar daha çok tanınmak ve saygı duyulmak için işlerinde başarılı olmak isterler; Boğa bu gibi şeyleri fazla umursamaz o sadece para kazanmak ve sahip olmak ister. Boğa insanının istikrar ve güvene ihtiyacı vardır. Evlilik, yuva ve kariyerinde güven içinde olmak ister. Maddeye düşkünlüğü güvenlik ihtiyacından kaynaklanır. Para konusunda uyanık, mantıklı ve yaratıcıdır. Karşısına çıkan engelleri sabırla aşar ve rekabetten her zaman sağ çıkar. Servetini yavaş ve emin adımlarla elde eder. Parasını emlak ve toprağa yatırarak değerlendirmek ister.

Fiziksel zevkler Boğa insanı için çok önemlidir. Keyfine düşkündür. Konfora ve rahatlığa karşı büyük bir tutkusu vardır. Kaliteli yemekler, içecekler ve rahat bir ev hayal eder. Evine çok düşkündür ve elinden geldiği kadar konforlu bir hale getirmeye çalışır. Yöneticisi Venüs'ün etkisiyle güzel şeylere meraklıdır. Genellikle tüm güzel şeylerin değerini bilir ve sanat eserlerine ilgi duyar. Eğlenceden, iyi kitaplardan, müzik ve sanattan çok hoşlanır.

Duygusal hayatında mutlu ve sağlam bir ilişkiye ihtiyacı vardır. Sevgi dolu ve güvenilirdir. Aşık olduğu zaman çok tutkuludur. Fiziksel duyuları çok gelişmiştir ve sekse düşkündür. Kısa süreli aşklardan hoşlanmaz ve eşine sadıktır. Boğa insanının en büyük özelliklerinden biri olan sahiplenme duygusu kontrolden çıkarsa aşırı derecede kıskançlığa dönüşebilir. Kendine uygun bir yaşam biçimi seçtikten sonra onu değiştirmesi zordur. Aslında onu memnun etmek çok kolaydır. Her şey yolunda gidiyorsa, daha iyisi için bile değişiklik yapma gereği duymaz.

Boğa hazırcevap değildir, öğrenmesi yavaştır ama bildiği konuları tüm detayları ile bilir. Programlıdır, ne zaman ne yapacağı bellidir hatta bu yüzden bazılarına sıkıcı gelebilir. Boğa insanı doğayı sever; doğaya beslediği sevgi onu zinde tutar. Evinde bitki yetiştirmekten ve bahçeyle ilgilenmekten büyük zevk duyar. Doğa ile ilgili işlerde başarılı olur. Çiftçilik, çiçekçilik, hayvan yetiştirmek ona göredir. Güzel sanatlar ve müzik gibi alanlarda başarılı olabilir. Finansla ilgili mesleklerde çalışabilir örneğin borsacı, bankacı, muhasebeci veya ekonomist olabilir. Ayrıca mimarlık ve inşaat işleri de ona göredir.

Almiş'inAnniş'i

İkizler
22 Mayıs - 21 Haziran

Anahtar kelime:
Düşünmek

İlke: Rasyonellik  Olumlu uygulama: Zeka  Olumsuz uygulama: Yüzeysellik

Şifre: Başkalarıyla iletişim kurmalı ve bir şeyler öğrenmeliyim.

Özellikleri:  Zeki, uyanık, değişken, espirili, meraklı, çabuk kavrayan, bilgili, iletişimde yetenekli, mantıklı, akılcı, konuşkan, sosyal, sempatik, yeniliklere açık, esnek, kolay adapte olabilen, çok yönlü, yüzeysel, duygusuz, sinirli, kararsız, dedikoducu, huzursuz, havai.

İkizler burcunu iletişim ve zekayı temsil eden Merkür yönetir. Başkalarıyla iletişim kurmak çok önemlidir. Bilgi toplaması ve öğrendiklerini hemen başkalarına aktarması gerekir. Çok meraklıdır, leb demeden leblebiyi anlar ama ağzında bakla ıslanmaz, dedikoduyu sever. İkizler çabuk düşünür ve çabuk hareket eder. Olayları duygularıyla değil, akıl ve mantığıyla algılar.

Çift karakterlidir ve çok değişkendir; bir an şakacı ve sevimli, hemen ardından hırçın ve huysuz olabilir. Bu burcun insanının bir anı diğer anına uymaz; bugün buradadır ama yarın gitmiş olabilir, üstelik arkasında hiçbir açıklama bırakmamıştır. Çabuk sıkıldığı ve konsantre olamadığı için daldan dala atlamaya bayılır, maymun iştahlıdır. Değişiklikten büyük zevk alır ama aynı zamanda huzursuzdur ve yerinde duramaz. Onu uzun süre bir yerde tutmak imkansızdır. Sinirsel gerginliği yüzünden zihinsel ve bedensel olarak tam anlamıyla gevşeyemez. Huzursuzluğu durmadan bir şeyler yapmasına ve oradan oraya koşuşturmasına sebep olur.

Aynı anda birkaç işi birden yapmayı seven İkizler'in çift karakteri pek çok alanda kendini gösterir; iki veya daha fazla planı, iki aşk macerası hatta iki mesleği bir arada yürütebilir. Hemen hemen her konuya ilgi duyar ve her konuda söyleyecek pek çok şeyi vardır. Sakin bir insansanız gevezeliği başınızı ağrıtabilir ve sözleriyle sizi serseme çevirebilir. Konuşmadan ya da yazmadan duramaz. Müthiş bir konuşma yeteneğine sahiptir ve çok hazırcevaptır. Çok fazla alana dağıldığından öğrendikleri yüzeyde kalır ve hiçbir konunun derinine inemez.

Yönetici gezegeni Merkür haberleşmeyi yönettiğinden konuşma, yazı, fikir alışverişinin önemli olduğu alanlarda başarılıdır. Gazete, radyo ve televizyonda en sevilen konuşmacılar İkizler burcundandır. Yazarlık, muhabirlik, editörlük, halkla ilişkiler, reklamcılık, veya pazarlama tam ona göredir. Her şeyi çok çabuk kavrar ve öğrendiklerini hemen uygulamaya başlar. Bukalemun gibi girdiği ortama hemen uyum sağlar; çabuk adapte olma yeteneği onun en büyük savunma mekanizmalarından biridir.Ayrıca entrikalı işlere yatkındır.

İkizler insanı sempatik ve samimi davranışları ile kendisini hemen sevdirir ama gerçekte bir yere ya da bir kişiye bağlı olmayı sevmez. Yine de kardeşlerine bağlıdır. Aslında kardeşleri ile karmaşık bir ilişkisi vardır; onlarla ya çok iyi geçinir ya da hiç geçinemez. Başkalarıyla konuşma ihtiyacı duyduğundan kolay ilişki kurar. İkizler kur yapmaktan ve  flört etmekten hoşlanır. Onunla birlikteyseniz bu durumu kabullenmeniz gerekir. Cıva gibidir, onu elde tutmak pek kolay değildir. İkizlerin kalbine giden yol aklından geçer. Aranızdaki çekim güçlü olsa da, aklına hitap etmeyi bilmelisiniz. Entelektüel ilgilerine karşı onun gösterdiği merakı gösterir, onu kısıtlamaz ve sıkmazsanız yaşamının sonuna kadar sizinle birlikte olabilir. Aynı zamanda çok şakacı ve esprilidir, onun yanında hiç sıkılmazsınız.

Almiş'inAnniş'i

Yengeç
22 Haziran - 22 Temmuz

Anahtar kelime:
Hissetmek

Şifre: Duygusal yakınlık ve güven bulmalı ve vermeliyim.

İlke: Beslemek   Olumlu uygulama: İlgi    Olumsuz uygulama: Güvensizlik

Özellikleri: Duygusal, hassas, yumuşak, nazik, önsezili, savunmasız, anlayışlı, anaç, koruyucu, besleyen, ilgili, çekingen, milliyetçi, geçmişe bağlı, güvensiz, alıngan, değişken ruh hali, bağımlı, içe kapalı, ürkek, kuşkucu, kuruntulu, endişeli.

Yengeç burcu su elementi ve öncü niteliktir. Su elementi duygusallık ve sezme yeteneği verir. Yoğun bir şefkat ve merhamet duygusuna sahiptir. Derin iç dünyası yüzünden hayatın iniş çıkışlarından pek çok insandan daha fazla etkilenir; sevinci de, acıyı da yoğun olarak hissettiğinden herhangi bir kişiden daha fazla acı çekebilir. Öncü nitelik ise onu harekete geçmeye zorlar. Yumuşak görüntüsüne rağmen öncü grubun tüm özelliklerini aynı güçle taşır. Öncü burçlar arasında hırslarını en kurnaz şekilde dile getirendir.

Yengeç burcunun yöneticisi gök cisimlerinin içinde en hızlı hareket edenlerden biri olan Ay'dır. Yengeçler Ay'ın hareketlerinden, yeniay ve dolunaylardan çok etkilenirler. Ay'ın enerjisi nasıl denizlerde gel-gitlere sebep oluyorsa, Yengeç'in duygularının da sık sık değişmesine neden olur. Yengeç insanı karmaşık bir yapıya sahiptir ve hızla değişen ruh haliyle onu anlamak hiç de kolay değildir. Keyfi yerinde olduğu zaman hayat dolu ve neşeliyken birdenbire somurtkan ve hırçın olabilir. Kafasına bir şey taktığı zaman melankolikleşir, içe döner ve herkesten uzak durur.

Yengeç insanını ancak sevgiyle yönetebilirsiniz. Zorla bir şey yaptırmaya kalkarsanız tam tersini yapabilir. Çalışkan ve tedbirlidir. Para güvenlik demektir ve para kazanmasını da, elinde tutmasını da iyi bilir. Kazancının büyük miktarını biriktirir, asla müsrif değildir. Yengeç çok kuruntulu olduğu için gelecekten korkar, kendini ve ailesini her bakımdan güvence altına almaya çalışır. Yumuşak ve hassas yapısına rağmen sevdiklerini koruması gerektiği zaman çok cesur ve gözükara olabilir.

Sevdiklerine çok bağlıdır ama özellikle annesine çok düşküdür. Yengeç anneyi, vatan sevgisini, yuvaya düşkünlüğü temsil eder. Ailesine, evine ve çocuklarına çok bağlıdır. Yengeç kendisini anlayan ve evine bağlı bir eş ister. Biraz fazla koruyucu olmakla birlikte çok iyi ebeveyn olur. En huzurlu olduğu yer evidir; aynı bir yengeç gibi evi onun kalesidir. Sıcak, güvenli ve sevgi dolu aile ortamında çok mutlu olur.

Geçmiş onun için çok önemlidir, bir türlü geçmişten kopamaz; sonsuza dek köklerine bağlı kalabilir. Yengeç insanı yapılan iyiliği de, kötülüğü de hiçbir zaman unutmaz. Fırsat bulunca karşılık verir. Oldukça alıngandır, eleştirilmeye hiç gelemez ve çok çabuk küser. Hafızası çok kuvvetlidir. Bir şeye kırıldığı zaman karşısındakine hiç belli etmeden bu kırgınlığı senelerce içinde taşıyabilir. Aynı zamanda çok kıskanç olabilir.

Yengeç insanı aşırı duygusal, aşırı hassas ve çekingendir. Sert kabuğunun altında derin duygularını saklamaya çalışır. İkizler nasıl dünyaya düşünceleri ile bağlı ise, Yengeç de duyguları ile bağlıdır. Nazik, sevgi dolu ve koruyucudur. Kırıldığı, rahatsız edilmek ya da duygularından söz etmek istemediği zaman aynı bir Yengeç gibi kabuğuna saklanır. İyi niyetli, düşünceli davranışlar onu çok etkiler ve eleştirilmekten, alay edilmekten çok korkar. Sadakat ve bağlılığından dolayı bazı koşullara gereğinden çok daha uzun bir süre katlanabilir.

Duyarlılığı yanlızca insanlara karşı değildir. Algılama üstünlüğü onu tüm çevresinden kolay etkilenen biri durumuna getirir. Yakın çevresinin ne istediğini onlar söylemeden sezebilir. Çoğu zaman her şeyi büyüttüğü ve dertlerini içine attığı için sindirim sistemi kolaylıkla bozulabilir. Yeri gelince hayır demeyi, çekingenliğini ve aşırı duygusallığını kontrol etmeyi öğrenmelidir.

Yengeç insanı, su ve sıvıyla ilgili konularda başarı gösterir. Denizcilik, balıkçılık ona göredir. Ayrıca çok merhametli olduğundan doktorluk ve hemşirelikte başarılı olabilir. Yengeç mideyi temsil ettiği için bu burçtan iyi ahçılar çıkar. Paraya önem verdiği için de finans sektöründe ve ticarette başarılı olabilir.

Almiş'inAnniş'i

Aslan
23 Temmuz - 23 Ağustos

Anahtar kelime:
Göstermek

Şifre: Kendimi yaratıcılıkla ifade etmeli ve başkalarını etkilemeliyim.

İlke: Yaratıcılık    Olumlu uygulama: Aşk   Olumsuz uygulama: Kibir

Özellikleri: Kendinden emin, güvenli, dinamik, güçlü, otoriter, hükmedici, canlı, etkileyici, asil, onurlu, gururlu, övgü bekleyen, mert, cesur, lider, cömert, yaratıcı, abartılı, sevecen, neşeli, sıcakkanlı, mağrur, kendine dönük, inatçı, diktatör, kendini beğenmiş, büyüklük kompleksi, ukala, küstah, çocuksu, dikkat çekmek isteyen.

Aslan burcu ateş elementidir ve sabit niteliklidir. Ateş elementi özelliklerini yaratıcı ve kültürel alanlarda gösterir. İşi ne olursa olsun yaptığı işe kendi damgasını vurur ve hepsinde biraz gösteriş vardır. Ormanlar kralı Aslan' ın kendine olan sonsuz güveni sonucunda otoritesi her zaman ve her yerde geçerlidir. Aslan liderlik isteyen, örgütlenmeye gereksinme duyulan bütün işlerde başarılı olur. Aynı zamanda çok yaratıcı olduğundan yetenekli ressamların, yönetmenlerin, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur.

Aslan burcu sabit nitelik taşıdığı için tutucu ve inatçıdır ve bir kere karar verdi mi bundan pek kolay vazgeçmez. Yapıcı fikirlere sahiptir ve tuttuğunu koparır. Büyük işlere kalkışır ama ayrıntılarla arası iyi değildir. Ufukları geniştir, büyük düşünür bu da onun cesaretini gösterir.

Güneş tarafından yönetilen Aslan Zodyak'ın kralıdır. Güneş nasıl Güneş Sisteminin merkeziyse, Aslan da aynı şekilde her zaman odak noktası olmak ve tüm dikkatleri üzerine çekmek ister. Aslan insanı lider olmak için yaratıldığına inanır ve ona göre davranır. Güçlü kişiliği karşısında etrafındakiler çoğu zaman geriler. Gururludur ancak gurur duygusu başkaları üstünde baskı yaratabilir. Başkalarının yaşamını onlardan daha iyi düzenleyebileceğine inandığından, ancak karşısındaki de bunu böyle kabullendiği sürece her şey yolunda gider.

Aslan, Koç gibi doğuştan liderdir ama sabit guruptan olduğu için daha iyi örgütçüdür. Hayatta yerinin yetkili bir mevki, bir kuruluşun başı olduğunu sezgileri ile bilir. Yönetme ve liderlik etme isteğinde taleplerini hiçbir zaman küçük tutmaz. Kendisinin çok önemli olduğuna inanır. Bazen fazla küstah ve kibirli olabilir. Küçük dağları kendinin yarattığına canı gönülden inansa bile aslında çok iyi kalplidir.

Aslan'ın hükmedici davranışlarının altında aslında çok yumuşak bir insan vardır. Merhametli ve sıcakkanlıdır. Aslan kalbi ve aşkı yönetir. İçten, ateşli ve tutkuludur. Dramatik olaylara ve abartmaya bayılır, konuşması ve hareketleri dikkat çekicidir. Sevildiğini ve beğenildiğini bilmeye ve aynı zamanda övülmeye çok ihtiyacı vardır; ihmal edilirse morali çabuk bozulur. Onun size bağlandığı kadar, sizin de ona bağlı olduğunuzu bildiği sürece  sadık kalacaktır, ama ilginizi kaybederseniz, duyguları incinir ve teselliyi başkalarında arayabilir.

Dürüst, açıksözlü, merttir ve asla arkadan vurmaz ama aldatılırsa affetmez. Koç burcu gibi agresif değildir ancak gururu kırılırsa öfkesini kontrol edemeyebilir, feci şekilde patlayabilir ve saldırabilir. Bu patlamanın ardından hiçbir şey olmamış gibi davranacaktır zira Aslan insanı kin tutmaz ve bağışlayıcıdır.

Aslan insanı güleryüzlü, neşeli ve eliaçıktır. Geniş bir arkadaş çevresi vardır. Gezmeyi, eğlenmeyi, gösterişli davetlerde ve pahalı restoranlarda boy göstermeye bayılır. Zevk için para harcamayı sever ve çoğunlukla harcamaları hesapsızdır. Lükse düşkündür. İstediklerini almak için büyük borçlara girebilir. Gösterişli giyinebilir, gösterişli bir arabası ya da havalı bir sevgilisi olabilir. Pahalı zevkleri vardır ve para onu amacına ulaştıran bir araçtır. Savurgan olduğu için parayı elinde tutamaz. Kendine güvendiğinden gelecekten korkmaz ve para biriktirmeyi düşünmez.
   
 



Almiş'inAnniş'i

Başak
24 Ağustos - 22 Eylül

Anahtar kelime:
Analiz etmek

Şifre: Seçici, verimli olmalı ve işe yaramalıyım.

İlke: Ayırımcılık    Olumlu uygulama: Netlik   Olumsuz uygulama: Eleştiri

Özellikleri: Seçici, ayırımcı, pratik, analitik, yararlı, dakik, dikkatli, detaycı, titiz, düzenli, disiplinli, becerikli, yardımsever, çalışkan, mütevazi, şüpheci, eleştirici, mükemmeliyetçi, önyargılı, endişeli, kuruntulu, güvensiz.

Başak burcu toprak elementidir ve değişken niteliktir. Başaklar toprak elementi özelliklerini sağlık ve hijyene olan düşkünlükleriyle ve ayrıca araştırma, düzen, dakiklik ve çalışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Birçok doktor, biyolog, sağlık görevlisi Başak burcundandır. Başaklardan büyük yazarlar, yöneticiler, kütüphaneciler, muhasebeciler çıkar. Ayrıca el işlerinde yeteneklidirler. Düzen, incelik ve dikkat isteyen işlerde kusursuzlardır. Başak burcu ayrıntılı işlere yatkındır. Pek çok insanın gözünden kaçan detayları anında yakalar. Bazen detaylar yüzünden büyük düşünemeyebilir ve olayları bütün olarak algılamakta zorlanabilir. Ayrıntılara dikkat etmesi, titizliği ve çalışkanlığı ile birleşince çok başarılı olur.

Başak insanı yöneticisi Merkür'den akıl, mantık ve analiz yeteneklerini almıştır. Güzel konuşur, yazar ve kafası çok hızlı çalışır. Zekasının parlaklığına rağmen geri planda kalmayı, kendini göstermeden olayları perde arkasından yönetmeyi sever. En çalışkan burçlardan biridir. Yaşamındaki en önemli şey iştir. Yorulmak bilmeden çalışan Başak sürekli hareket halindedir. Çalışmayı çok sevdiğinden başkalarına da iş bulmak için uğraşır. Zor koşullarda parlak ve pratik çözümler bulmada üstüne yoktur. Başak her yaptığının mükemmel olmasına ve her küçük ayrıntıyı düşünmeye çalışır. Boş geçen günler hatta dakikalar onun için büyük kayıptır. Hayatın asıl amacının çalışmak ve bir şeyler üretmek olduğunu düşünür ve kendini sürekli geliştirmeye çalışır.

Kusursuzluk peşinde koşar. Kusursuzluk saplantısı yüzünden hem kendini, hem de herkesi acımasızca eleştirebilir. Hataların mutlaka düzeltilmesi gerektiğine inanır ama bu arada eleştirdiği kimselerin alınacağı aklına gelmez. İyi niyetli olmasına ve kimseyi kırmak istememesine rağmen kusursuzluk merakı yüzünden huzursuz bir insan olabilir. Öyle yüksek standartlara, öyle ince düşüncelere sahiptir ki, kendisini de yakın çevresini de yer bitirir. Başak Zodyak'ın en tasalı burçlarından biridir. Geçmişte olanlar, şimdi olup bitenler ve gelecekte olabilecekler, onun için birer endişe kaynağıdır. Endişelerinin temelinde mükemmellik arayışı yatar.

Titiz, temiz, düzenli ve sağlığına düşkündür. Sabah ilk uyandığı anda gün içinde neler yapacağını planlamak ister. Son derece dakiktir, randevularına tam zamanında gelir. Güvenilir bir insandır, verdiği sözlere çok önem verir. Dürüsttür, yalana ve yapmacığa tahammülü yoktur. Oldukça mütevazi, kibar ve naziktir ama yeni tanıştığı kimselerle arasına mesafe koymayı ve fazla laubali olmamayı tercih eder.

Başak insanı, yuvasına bağlanacak, evin her şeyi ile ilgilenecek ve aynı zamanda dost olacak bir eş ister. Başak fazla romantik sayılmaz, önce kafaca tatmin olmak ve arkadaş olmak ister. Mizah duygusu gelişmiş insanlardan hoşlanır. Ancak karşısındakine gerçekten güvendikten sonra açılır ve tutkularını serbest bırakır. Yüksek standartları ve seçiciliği yüzünden kolay kolay evlenmez. Giyimine önem verir ve zevklidir ama asla gösteriş ve marka meraklısı değildir; sadelikten yanadır. Bir dosta ihtiyacınız olduğunda yardımınıza ilk koşan kişi olacaktır. Karşılık beklemeden yardım eder zira onun için asıl önemli olan size bir şekilde yardımcı olmaktır.

Almiş'inAnniş'i

Terazi
23 Eylül - 23 Ekim


Anahtar kelime: Bağlantı kurmak

Şifre: Güzellik, denge ve uyum yaratmak için başkalarıyla işbirliği yapmalıyım.

İlke: Denge   Olumlu uygulama: Diplomasi    Olumsuz uygulama: Kararsızlık

Özellikleri: Bağlantı kuran, paylaşımcı, işbirlikçi, uyumlu, sosyal, içten, düşünceli, anlaşmaya hazır, dengeli, tartan, adil, tarafsız, nazik, tatlı, diplomat, arabulucu, hoş, estetik, zarif, sanatkar, rafine, zevkli, bağımlı, kararsız, pasif, bocalayan, tembel, kayıtsız, yüzeysel, kibirli, fazla narin, kolay etki altında kalan.

Terazi burcunda hava elementi ile öncü nitelik birleşmiştir. Terazi harika bir arabulucudur. İnsanları birbirleri ile tanıştırarak neşeli sosyal ortamlar yaratır. Sürekli başkalarıyla bir arada olmak isteyen Terazi insanı tek başına kalınca ne yapacağını bilemez. Ekip çalışmalarında ve ortaklıklarda harikalar yaratır.

Aslında göründüğü kadar yumuşak değildir: otoriter bir yapısı olmasına rağmen bunu tatlılıkla gizler. Öncü grubun hükmedici özelliği Terazi burcunun sevimli karakteri ile hoş bir şekilde birleştiği için herkesi parmağında oynatabilir. Kendi dediğini tatlılıkla ama mutlaka yaptırır. Terazi insanı inanılmaz derecede dürüsttür ancak düşündüğünü her zaman söylemez. Nazik bir diplomatdır.

Venüs tarafından yönetilen Terazi için uyum ve güzellik çok önemlidir. Huzurlu olması için bunlar gereklidir. Sanatların çoğunu, tüm kültürel olayları sever. Sanatla uğraşmasa bile sanata düşkündür. Güzel sanatlarla ilgili alanlarda başarılı olabilir. Yine güzellik ve güzelleşmekle ilgili her türlü alan ona uygundur.

Terazi insanı güçlü bir adalet duygusuna sahiptir. Burcun simgesi terazi adaleti temsil eder ve Terazi'nin en temel özelliklerini yansıtır. Eşitlik temel ilkelerinden biridir. Herkese iyi davranmak ister ve kendine davranılmasını istediği gibi davranmaya çalışır. Verdiği kadar almak ister, ilişkileri bu açıdan dengeli olursa çok mutlu olur. Yargı sisteminde pek çok avukat, hakim ya da savcı Terazi burcudur. Sanat ve adalette hak edilen orta noktayı bulmak ve dengeyi sağlamak oldukça zordur. Terazi bunu başarabilir.

Olayların farklı yönlerini, geçmiş ile geleceği, bilinenler ile bilinmeyenleri karşılaştırmaya ve bunlar arasında tam bir denge oluşturmaya çalışır. Bu yüzden zor ve geç karar verir. Diğerleri onun sürekli her şeyi enine boyuna tartmak istemesini, tereddütlerini ve kararsızlığını anlamayabilirler. Başak insanının ayrıntılarda mükemmeli araması gibi, Terazi de olayları tartarak dengeyi bulmaya çalışır. Terazi insanı yaşamın haksızlıklarla dolu olduğunu düşünür ve zaman zaman haksızlıklardan şikayet eder.

Kavga ve sertlikten hoşlanmaz ve başkalarını memnun etmek için uğraşır.  Genellikle nazik, çekici ve neşeli bir insan olarak tanınır. Nerede eğlenceli sosyal olaylar varsa Terazi de oradadır. Yalnızlığı hiç sevmeyen Terazi'nin geniş bir arkadaş çevresi vardır. Toplum tarafından en beğenilen tipler Terazi burcundan çıkar. Konuk ağırlamasını iyi bilir ve herkes tarafından aranılan bir konuktur. Sosyal, dışa dönük, özgürlüğüne çok bağlı ve gezmeyi seven bir burçtur ama aynı zamanda evlilik burcudur; partneriyle birlikte olmaktan ve paylaşmaktan büyük zevk alır.

Almiş'inAnniş'i

Akrep
24 Ekim - 22 Kasım


Anahtar kelime: Dönüşüm yaratmak

Şifre: Derin ilişkiler yoluyla dönüşüm yaratmalıyım.

İlke: Ölüm ve yeniden doğuş  Olumlu uygulama: Yenilenme  Olumsuz uygulama: Gücün kötüye kullanılması

Özellikleri :  Yenilenme ve dönüşüm gücü, metamorfoz, şifa, derine inen, araştıran, keskin, erotik, seksi, çekici, güçlü, karmaşık, duygusal, gizemli, ketum, derin, önsezili, yıkıcı, zalim, şiddete meyilli, iğneleyici, saplantılı, sabit fikirli, aşırıya kaçan, şehvetli, tutkulu, kıskanç, sahiplenici, küsen, intikamcı, kinci, acımasız, hilekar, güvenilmez, paranoyak, kuşkucu, duygularını bastıran.

Akrep su elementi ve sabit niteliktir. Su elementi olduğu için çok duygusaldır ancak derin duygularını kontrol altına almaya ve gizlemeye çalışır. Sabit nitelik taşıdığı için de inatçıdır ve yaptığından asla vazgeçmez; onun fikrini değiştirmeniz nerede ise imkansızdır. Yine bu aynı özelliğinden dolayı sevdiklerine çok bağlıdır.

Kontrol etme arzusu yüzünden kıskanç ve sahiplenici olabilir. Kıskançlık Akrep insanının elinde olmayan bir duygudur. Güçlü, yoğun duygulara sahiptir ve tutkularından dolayı çok büyüleyici olabilir. Akrep burcunu delici bakışlarından hemen tanıyabilirsiniz; bakışları doğrudan insanın içine işler. Yaşama gücü kadar fiziksel gücü de kuvvetlidir. Akrep insanının içinde büyük bir enerji kaynağı olduğunu hissedebilirsiniz.

Hiçbir derdi yokmuş gibi sakin dursa da, aslında içinde fırtınalar kopar. Gizemli bir yapısı vardır ve kendisi hakkında ipucu vermez. Zodyak'ın en ketum burcudur. Oldukça ince düşüncelidir ve aslında çok şüpheci olmasına rağmen bu duygularını da belli etmez. Tam onu tanıdığınızı sandığınız bir anda, henüz hiçbir şey bilmediğinizi anlamanıza neden olacak bir davranışta bulunabilir. Onunla kırk yıldır evli olsanız bile, sadece onun görmenize izin verdiği yanlarını görebilirsiniz. Her zaman kendisine sakladığı, sizin asla göremeyeceğiniz ve dokunamayacağınız bazı şeyler olacaktır.

Akrep insanı hakkında emin olacağınız tek şey onun sevdiği şeyleri tam sevdiği, sevmediklerini ise hiç sevmediğidir. Sevgisi de nefreti de aşırıya kaçabilir. Onun için her şey ya siyah, ya da beyazdır. Ortası yoktur. İlkesi, ya hep ya da hiçtir. Akrep insanı iyiyken çok iyi, kötüyken korkunç olabilir. Onu sevebilirsiniz ya da ondan nefret edebilirsiniz, ama ona karşı asla kayıtsız kalamazsınız. Her zaman uç noktalarda dolaşır, hiçbir şeyi yarım bırakmaz tam yaşar. Her an patlamaya hazır bir yanardağ gibidir. Zaman zaman her şeyi yıkıp sıfırdan başlayabilir. Tipik bir Akrep burcunun yaşamında üç bölüm olduğu söylenir. En önemli özelliği kendi içinde ve başkalarında dönüşüm yaratma ve yeniden başlama gücüne sahip olmasıdır.

Akrep burcu cinsellik, ölüm ve yenilenme burcudur. Cinsellik yaşamının bir parçasıdır. Oldukça ihtiraslıdır ve sadece aşkta değil her konuda tutkuludur. Duyguları güçlü ve derindir ancak cinsel yaşamı doyurucu değilse bu açığı kapatmakta zorlanır ve arayış içine girer. Gerçekten severse ömür boyu bağlanabilir. Sevdiği insanın çok dürüst olması gerekir. Karşısındakine güvenebileceğinden gerçekten emin olduktan sonra onu bütün kalbi ile sever ama en küçük bir hata bile onu çileden çıkarabilir. Üzüleceğini ve pişman olacağını bile bile sevdiğini yaralayabilir.

Akrep duygularında yanılmaz. İçine doğanlar genellikle doğrudur. Sezgileri çok güçlüdür; sadece gözle görüneni değil, yüzeyin altındaki gerçekleri de hissederek bulmaya çalışır. Kafası çok çalışır, olayları en küçük detaylarına kadar inceler ve sezgisini de işin içine katarak en doğru kararları verir. Onu kandırmak zordur.

Almiş'inAnniş'i

Yay
23 Kasım - 21 Aralık

Anahtar kelime:
Aramak

Şifre: Zihnimin ve dünyanın ufuklarını keşfetmeli ve genişletmeliyim.

İlke: Keşif   Olumlu uygulama: Bilgelik    Olumsuz uygulama: Yanılsama

Özellikleri: akıl, anlayış, felsefe, ileri görüş, metafizik, etik, idealist, hayalperest, ahlaklı, açık fikirli, iyimser, umutlu, kaygısız, neşeli, açık yürekli, cömert, yardımsever, insancıl, merhametli, hoşgörülü, gerçeği arayan, kaşif, maceracı, gezgin, açıksözlü, doğrucu, atletik, hayvanları seven, özgürlüğüne düşkün, ukala, kendini beğenmiş, kafası bulutların üzerinde, ayakları yere basmayan, dikkafalı, dogmatik, gerçekçi olmayan, üşengeç, abartılı, beleşçi, dağılmış, dağınık, sorumsuz, umursamaz, yerinde duramayan, kumarbaz.

Yay ateş elementidir ve değişken nitelik taşır. Burcunun yöneticisi şans ve bolluk gezegeni Jüpiter'dir. Yay insanı enerjisi, canlılığı ve koşullara uyabilme özellikleri ile başarılı olur. Jüpiter'in verdiği şans da buna eklenince hayatta pek çok istediğini elde edebilir ama her şeyden çabuk bıkma huyundan vazgeçip kendini disiplin altına sokması gerekir yoksa yeteneklerini boşa harcayabilir. Değişikliğe ihtiyacı olduğundan aynı anda birkaç konu ile birden ilgilenir ve aynı işe bağlı kalmayı sevmez. Bu yüzden bilgisini derinleştirmeden, yüzeyde kalan biri olma tehlikesi vardır.

Yay burcu bilmediği şeyleri araştırmaya ve keşfetmeye meraklıdır. Felsefe, ruhsal dünya ve metafizik üzerine kafa patlatır. Parlak bir zekaya sahiptir. Yeni kültürler, yeni insanlar, yeni ülkeler tanımak ister. Farklı kültürlerle ilgilenir. Ateş elementi özelliğini macera ve keşif arzusuyla ortaya koyar. Nereye olursa olsun seyahat etmeyi ve gezmeyi sever. Onun için önemli olan yolculuğun kendisidir. Yolculuklar onun göçebe ruhuna iyi gelir, buna ihtiyacı vardır.

Fiziksel olarak seyahate çıkamıyorsa mutlaka zihnini geliştirmesi gerekir. Seminerlere, kurslara gider ya da üniversiteye geri dönmek ister. Geçmişin ve bu anın günlük olaylarının altında yatan ahlaki ve manevi değerleri inceler. Ateş elementinin verdiği enerji ile araştırır, keşfeder, varsayımlar üzerine kafa yorar ve tartışmalar yaratır. Bilgileri toplar, korur, sentez yapar ve dağıtır; bu yüzden de biraz filozoftur. İyi bir konuşmacıdır. Açık oturumları, panelleri, basın toplantılarını seyretmekten zevk alır. Ufukları geniştir ve büyük işler ve olaylarla ilgilendiğinden ayrıntılar üzerinde durmaz. Yay biraz da sabırsızdır, onun için önemli olayların ayrıntılarından sıkılır.

Yay insanı, içtenliği ve iyimser bakış açısı ile tanınır. Cömert, neşeli ve zekidir. Bu özellikleri ile toplumda aranılan ve beğenilen bir tiptir. Başkalarının özgürlüğüne saygı duyması ve iyi niyeti ile toplumda kendisine iyi bir yer yapar. Sıcak ve çabuk heyecanlanan bir yapısı olmasına rağmen içinde kötülük yoktur. Kin tutmaz ve bağışlayıcıdır.

Açıksözlü, dürüst Yay tüm iyi niyetine rağmen patavatsız konuşmaları ile insanları yaralayabilir. Sportif bir yapısı vardır. Bütün açık hava sporlarından özellikle binicilikten hoşlanabilir. Hayvanlarla arası iyidir ve çok merhametlidir. Kapalı yerlerde sıkılır; doğada, açık ve geniş alanlarda bulunmaktan büyük mutluluk duyar.

Yay insanı özgürlüğüne çok düşkündür. Ateş elementi olduğu için coşkuludur ama özgürlüğünü kaybetmekten korktuğu için sevdiği zaman bile kolay kolay bağlanmaz. Kısıtlanmaktan ödü kopar. Kıskanç ve sahiplenici insanlar klostrofobi etkisi yaratabilir; nereye kaçacağını şaşırır. Ancak beğendiği ve kendisini kısıtlamayacağına inandığı birine bağlanabilir. Kendisi gibi kültürlü ve akıllı bir eş arar.

Almiş'inAnniş'i

Oğlak
22 Aralık - 20 Ocak


Anahtar kelimeler: Faydalanmak

Şifre: Yapılanmalı, büyük bir kuruluşta yer almalı ve sosyal başarı kazanmalıyım.

İlke: Düzen    Olumlu uygulama: Başarı    Olumsuz uygulama: Fırsatçılık

Özellikleri: Sorumluluk sahibi, pratik, disiplinli, organize, görev duygusu gelişmiş, sistematik, olgun, güvenilir, çalışkan, üretgen, gerçekçi, yönetici, planlayan, sabırlı, düzenli, metodik, verimli, dikkatli, kontrollü, tutumlu, mücadeleci, başarılı, hırslı, tutucu, katı, materyalistik, cimri, karamsar, korkak, katı, duygusuz, soğuk, melankolik, hesaplı.

Oğlak toprak elementi ve öncü nitelik taşıyan bir burçtur, yöneticisi ise Satürn'dür. Disiplin gezegeni Satürn kısıtlayıcıdır ve sorumluluklar verir. Oğlak insanının hayatta bir amacı vardır, ayaklarını yere sağlam basar ve ne yöne gittiğini iyi bilir. Amaçlarını planlı bir şekilde uygulamaya başlar, düşünerek hareket eder ve asla acele etmez. Azimli, inatçı, sabırlı Oğlak simgesi olan dağ keçisi gibi dağın zirvesine tırmanır. Hiçbir burç, hedefine ulaşmakta bu kadar kararlı değildir. Öncü niteliğinin yanında sabır, inat ve diğer özellikleri birleşince bu tip eninde sonunda en tepeye çıkar. Oğlak burcu insanı çok hırslıdır. Olayları başlattığı an sonuçları zaten kafasının içinde hazırdır. Hangi işi, mesleği ya da konuyu seçerse seçsin, daha başladığı anda yönetimi eline almayı düşünmektedir.

Oğlak en çalışkan burçlardan biridir. Yöneticisi Satürn ona nefes aldırmadan yapması gereken işleri ve sorumlulukları hatırlatır. İyi plan yapmasını, ayrıntılara dikkat etmesini, genç yaşta olgunlaşmasını sağlar. Hayatı fazla ciddiye alır ve bu ciddiyet onu çocukken bile olduğundan daha büyük gösterir. Kendinden büyük kimselerin dostluğunu tercih eder ve genç kuşaklarla pek anlaşamaz.

Oğlak insanı yaşlandıkça kendini bulur ve daha çekici olur. Başka etki almadıysa, fiziksel olarak çok sağlam sayılır. Genellikle yalnızdır, enerjisinin büyük bölümünü işine harcadığından manevi bazı şeyleri yaşayamaz. Yengeç gibi karamsardır. Herkese güvenmez, sadece kendisine güvenir. Zıt burcu Yengeç'in yuvasında aradığı güveni, Oğlak meslek ve statüyle bulmak ister. Çok zor dost olur ama dost olduğu kimseye ömür boyu güvenir.

Geçmişe, geleneklerine bağlı ve tutucudur. Ailesine karşı sorumluluk duyduğu için aile bağları kuvvetlidir. İlk bakışta soğuk görünen Oğlak, üstün bir eş ister. Böyle birini bulunca da onun maddi manevi her istediğini vermeye çalışır ve ona hayat boyu bağlı kalır. Nefesinizi kesecek ateşli bir sevgili değildir belki ama sadık ve güvenilirdir.

Oğlak burcu işi sayesinde saygın olmak ister ve statüye çok önem verir. İyi bir semtte iyi bir ev, iyi bir araba ve seçkin klüplere üye olmak ister. Para konularında dikkatli, tutumlu hatta cimridir. Fazla maddeci görünebilir ama onu asıl motive eden şey para kazanmaktan çok toplum içinde saygın olmaktır. Yükselmesine engel olacak her şeyi bir kenara atabilir ve harekete geçtikten sonra bir adım bile gerilemez. Oğlak insanı genellikle arzu ettiği serveti elde eder.

Güvenli ve düzenli gelir getiren işleri sever. İşine Başak burcu kadar düşkündür. İmzasını attığı her işi en iyi şekilde yapmak ister. Çabuk zengin olma yollarına sapmaz, düzenli ve planlı hareket eder. Lider olabileceği işlerde çalışmak, isim yapmak ve tanınmak ister. Oğlak burcu hiyerarşik düzenin olmadığı yerlerde karmaşa olacağının bilincindedir. Emir-komuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir.Bu yüzden de devlet içinde, büyük kuruluş ya da şirketlerde yönetici ve yetki sahibi bir kişi olur.

Almiş'inAnniş'i

Kova
21 Ocak - 18 Şubat

Anahtar kelime:
Farklı olmak

Şifre: Yenilikçi, orijinal olmalı ve sosyal değişimi sağlamalıyım.

İlke: Değişim    Olumlu uygulama: Özgünlük   Olumsuz uygulama: İsyan

Özellikleri: reformcu, kendini geliştiren, ilerleyen, özgür düşünceli, insancıl, demokrat, evrensel, yardımsever, toleranslı, açık görüşlü, sosyal, dışadönük, bağımsız, orijinal, bohem, sıradışı, yenilikçi, devrimci, içgörülü, akılcı, buluşçu, hızlı, parlak, bilimsel, düzensiz, isyankar, disiplinsiz, fanatik, ikna olmayan, uçuk, düşüncesiz, tuhaf, tutarsız, ilgisiz, kayıtsız.

Kova insanı hava elementi ve sabit nitelik özellikleri taşır. Yönetici gezegeni özgür ruhlu Uranüs'tür. Kova, akıllı, bilgili, bağımsızdır ve zor durumda kaldığı anlarda kendini kurtaracak beceriye sahiptir. Dahilerin burcudur ve kimsenin aklına gelmeyen en uçuk fikirler ondan çıkar.

Kova toplum yararına çalışmaktan zevk alır. Zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Toplumun geleceği ile ilgilidir; dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve kendisinden daha kötü durumda olan insanlara yardımcı olmak ister. Balık burcu, insanlara birebir yardım etmek isterken, Kova genel anlamda bir bütün olarak insanlığa faydalı olmak ister.

Kova insanı oldukça idealisttir. Bütün insanların ırk, cinsiyet, din ve sosyal durumuna bakılmaksızın aynı imkanlara sahip olması gerektiğini düşünür. Kova aynı zamanda kardeşlik ve dostluk burcudur. Aynı amaç için bir araya gelinen topluluk, grup, dernek ve klüplerin burcudur. Bütün burçlar içinde en az önyargılı olanıdır, her türlü insanla dostluk kurar. Önceden ne yapacağı belli olmayan eksantrik bir yapısı vardır. Statü ve marka yerine özgünlüğün peşindedir. En şaşırtıcı tipler Kova burcundan çıkar. Başkalarından farklı olmayı arzular.

Modern görünüşüne rağmen inatçı ve sabit fikirli olabilir. İlerici ama radikal fikirlere sahiptir. Sabit nitelik taşıdığından fikirleri kolay kolay değişmez. Sabit nitelikler, düzenli işleyen bilimsel bir kafa yapısı ve kesin sonuçlar alınan sistematik çalışmalar şeklinde kendini gösterir. Dikkafalı ve özgürlüğüne aşırı düşkün bir tiptir. İsyankar ve asi bir yapısı vardır.

Hem çok sosyal hem de çok bireyseldir. Gruplarla birlikte hareket etmeyi sevdiği halde bağımsızlığından asla ödün vermez. Kova burcu arkadaşlarına çok önem verir ve arkadaşlığı ömür boyu sürebilir ama kişisel özgürlüğü kısıtlandığı zaman en yakın ilişkilerini bile anında kesip atabilir. Dostlarını sevmesine rağmen arada her zaman bir mesafe bırakır, ona gerçekten yaklaşmak zordur. Başkaları ile arasına görünmeyen bir çizgi çekmeyi becerir. Genellikle kişiliğini gizler.

Aşkta sevgiliden çok dost arar. Onun kalbine giden yol da, aynı İkizler burcu gibi, kafasından geçer. Tensel tutkulara sahip değildir. Entellektüel ilgilerini paylaşacağı birini bulduğu zaman bağlanabilir. Sizi sevse bile  sahiplenmeyecektir; kıskanç değildir. Evlendiği zaman tutku ve merakını tatmin etmek için yeterince özgür olmak ister.

Kova insanı felsefe, teknoloji, bilim ve yeniliklerden hoşlanan yetenekli biridir. Kendi işinde çalışırsa çok verimli olabilir. Keskin zekası ve parlak fikirleri ile başka insanları yönlendirebilir. Devrimler yaratabilir. Gelenek ve alışkanlıklarla arası iyi değildir. Tutucu sosyal kurallar ve eski adetler onu fazla bağlamaz. Geçerliğini kaybetmiş sistemleri ve kalıpları yıkıp yeni bir düzen getirmek ister. Başka etkiler almadı ise geçmişe değil geleceğe dönük yaşar. Bilimin her alanında başarı elde edebilir. Doğa bilimleri, teknoloji ve politika ile uğraşabilir. Yüksek teknoloji, bilgisayar, İnternet, uzay bilimleri, astroloji gibi alanlar ona göredir.

Almiş'inAnniş'i

Balık
19 Şubat - 20 Mart


Anahtar kelime: Hayal kurmak

Şifre: Kendimi bir hayal ya da ideale adamalı ve onun gerçekleşmesi için uğraşmalıyım.

İlke: Birlik  Olumlu uygulaması: Merhamet  Olumsuz uygulaması: Kendini kurban etmek.

Özellikleri: Duygusal, hassas, anlayışlı, merhametli, fedakar, verici, yumuşak, romantik, hayal gücü kuvvetli, idealist, gizemli, sezgisel, telepatik, spiritüel, sınırsız, sonsuz, birleşen, bütünleşen, her şekle girebilen, rafine, hülyalı, evrensel, mütevazi, bilinçsiz, belirsiz, düzensiz, karmaşık, gerçekçi olmayan, aldatıcı, dönek, savunmasız, etkiye açık, kararsız, pasif, melankolik, değişken.

Balık burcu en sonuncu burçtur ve kendinden önceki bütün burçlardan bir özellik almıştır. Bu yüzden de bütün burçlarla iyi anlaşır. Balık'ta su elementi ile değişken nitelik bir araya gelir. Değişken gruptan aldığı özellikleri etrafındaki insanların duygularını anlamak ve düzeltmek için kullanır. Yöneticisi Neptün önsezi ve derin duygular verir. Bütün bunların karışımı ile ortaya çok hassas bir karışım çıkar. Balık duyguları ve hayalleri ile yaşar. Balık burcunun simgesindeki iki balık çift karakteri simgeler. Bu iki balığın ayrı yönlere doğru gidiyor olması da Balık insanın kararsızlığını simgeler. Aklı ve duyguları devamlı mücadele halindedir. Bu yüzden bazen onu anlamak pek kolay değildir. Duyguları sık sık değişebilir, sağı solu pek belli olmaz.

Balık burcu diğer burçlar içinde dış etkilere en açık burçtur. O kadar duyarlıdır ki, çevresindeki insanların ruh halini sünger gibi emebilir. İnsanların olumlu ya da olumsuz tüm duyguları ona geçer. Başkalarının dertlerinden öyle çok etkilenir ki, o kişinin problemi çözüldükten sonra bile sıkıntısını kendi üzerinden kolay kolay atamaz. Ruhsal ve fiziksel dengesini koruyabilmesi ve üzerindeki negatif enerjiyi atabilmesi için arada bir yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. Enerjisini ancak bu şekilde yenileyebilir. Deniz kenarlarında huzur bulur.

Manevi değerleri güçlüdür, merhamet duygusu kusur sayılacak kadar fazladır. Hayvanlara, çocuklara ve çaresiz insanlara karşı acıma hissi ile doludur. Herkes ile ilgilenir, onların dertlerini dinler, sırtlarını sıvazlar ve işlerine yarayacak tavsiyeler vermeye çalışır. Kimsenin acı çekmesine dayanamaz. Balık burcu fedakarlık demektir ve özellikle yakınları için yapamayacağı fedakarlık yoktur. Kullanıldığını anlasa bile bunu fazla önemsemez, onun için yardım etmek her şeyden önemlidir.

Hassas Balık insanı hayatın katı gerçeklerine karşı savunmasızdır ve gerçeklerle yüzleşmek zor gelebilir. Yönetici gezegeni Neptün Balık burcuna kendini kandırma ve gerçeklerden kaçma özelliği verir. Duygusal Balık kendi hayal dünyasında saklanarak kendini kandırabilir. Üzülmemek için kafasını kuma gömer ve ona acı veren olayları görmemezlikten gelir. Bazı Balıklar gerçeklerden kaçmak için içki ve uyuşturucu maddelere sığınabilir, diğerleri ise aşırı duyarlılıklarını sanatla dışa vurabilirler.

Balık insanının önsezileri inanılmayacak kadar gelişmiştir. Dış dünyayı duyguları yoluyla algılar. Gizemli, doğaüstü, esrarengiz bir burçtur. Hayal gücü çok gelişmiştir. Herkes ile iyi geçinen, uyumlu biridir. Balık insanı endişelidir ve kolay karamsarlaşabilir. Kendine daha olumlu ve iyimser bakış açısı geliştirmek zorundadır. İyi niyetli ve kararsızdır. Bireyselliği fazla gelişmemiştir, kendine dönük ve güvenli değildir.

Balık burcu, derin duyguları ile çok sevebilir. Aşk, yaşamındaki önemli şeylerin başında gelir, çok romantikdir. Sevdiği için her şeyi yapabilen, fedakar bir aşıktır. Aşık olmadığı zaman yaşam çok sıkıcı gelir. Sevdiği kişiyi gözünde büyütür ve gerçek yüzünü göremez. Hayal kırıklığına uğrarsa aşkı biter ama kısa bir süre sonra büyük bir aşkla başka birini yeniden sevebilir.

Emine

teşekkürler razicim ben teraziyim valla aynı beni anlatmışsın  :D

Almiş'inAnniş'i

bende yay burcuyum  :k06: aman ne de çok özelliğim varmış  :ehi:

esra_yesiloz

bende yengeç burcuyum anlatılanlarla ben aynıyızzz..  :suclu: