28 Nisan , 2024, 19:35:50

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


FSH ım 12.22 sizce hamile kalabilir miyim??

Başlatan servem, 23 Ekim , 2008, 22:23:37

« önceki - sonraki »

servem

arkadaşlar dün hormon testi yaptırdım fsh ım 12.22 çıktı doğum kontrol hapı verdi düşmesi için sizce kullanmalı mıyım.. hayıt otu ii geliyo diyolar ne yapmalıyımm yardım edinn nolurr

sibel28

canım kan testini benden genelde adetin 5.günü istediler .3 kez hormon tahlili verdim.hepsindede 5.gün sen kaçıncı günü verdin.

sibel28

canım bence başka bir doktora daha git.bende doktora bebegim olmuyor diye gitmiştim.kan tahlili istedi benden.kan sonucuna bakınca (hala aklıma geldikçe sinir oluyorum o doktora)yüzüme baktı.yüzü degişti sizin çocugunuz olmaz dedi. o anı hiç unutamıyorum.aglamamak için kendimi zor tutuyordum.hormonlarınızda problem var en az 6 ay tedavi olmalısınız ve daha sonra tekrar gelceniz bakcaz dedi.ve bana dogum kontrol hapı verdi.o kadar kötü günlerdiki anlatamam.ben dogum kontrol hapını içiyorum hep uyuyordum.sabah eşimi gönderiyordum bir yatıyordum saat öglen 3 ekadar.ben kendim uyanmıyorum eşim uyandırıyordu.eşim merakından cep telefonunu saatlerce arıyor telefon yatagın içinde duymuyordum.arkadaşım saglık ocagı merkezine gidiyor .saglık ocaklarında korunmayla ilgili ebeler bilgilendiriyor.arkadaşım ebeye benim durumumu anlatıyor.ebe demiş ilaçı bıraksın onun için agır bir ilaç.ilaçı bıraktım.başladı benim adet düzensizliklerim 15 günde adet oluyorum.saglık ocagına ebeye gittim nasıl aglıyorum ebenin odasında.bana dedi şimdi o ilaç senin hormon düzenini mahvetcek sakın birşey kullanma.bırak vücut birkaç ay kendine gelsin iyi bir doktora git.tahlil sonuçlarımı 2 doktora daha götürdüm doktorlar sonuçları görünce şaşırdı.tahlillerde problem yok sadece çok az hormonlar da yükselme var.çocugun olmamasına engel degil dediler.benim adet düzensizligimde başlayınca ilaç kullanmamaya karar verdim.başladım internetten bitkileri araştırmaya.hormon düzenleyen bitkileri.baktım hayıt tohumu yazıyor.araştırdım hormonların yüksekse düşürüyor düşükse yükseltiyor. olması gereken seviyeye getiriyor.bunu 10-15 gün arası kullanmaya devam ederken benim gögüslerim hasaslaşmaya başladı.acıyordu.arkadaşıma anlattım korktuk yan etkisimi oldu diye.10 gün geçti benim adetim düzene girdi.hayıttan sonra 26 .günde adet oldum.sevindim demekki faydası olmuş.daha sonra hastaneye gittim tahlileri yaptırdım.hormonlarım düzelmiş.2 doktora götürdüm sonuçlar güzel dedi.bu tahlilden 2 ay sonra tekrar yaptırdım tahlillerim güzeldi.bana bayan doktorun söyledigi şuydu kafanıza birşey takarsanız .strese girerseniz hormonlarda problemler başlıyor.

servem

aysunum sağolsın.. ya ben de dün devlet hastanesinden sonucları aldım ordaki doktora götürdüm ultrason istedi 30 ekimdeydi ben önceden özelde yptırmıstım her zaman gittiğim bi kadın vardı onda onu gösterdim bunda açıklma yazmıyo dedi tekrar istedi . bende anlattım hocam bana doktor dedi ki rahmin temiz rahim ağzı güzel görünen bi sorun yok falan neyse o yine de istedi.. bu sefer çıktım ordan gittim yine benim kadına gösterdim sonucları.. adetin 3. günü verdim kanı.. prolaktin 27.7 ve fsh 12.22 çıktı işte. prolaktinin düşmesi için bitkisel bi ilaç verdi hap şeklinde bi de bu fsh ın düşmesi için de doğum kontrol.. zaten umutlarımı bu hap ile en az 2 ay snrasına erteleyeceğimi duyunca şok oldum acaip bozuldum... neyse dedim benm bu değerlerre göre çocuğum olmaz mı yani.. dedi ki zor değil ama güç.... ne demekse... bi daha şok oldum... bu ilaçları kullan adetin 3. günü gel tekrar hormon testi yapıcaz dedi ve ordan çıktım...annemle beraber gitmiştim sıktım kendimi ağlayamadım neyse annem ayrıldı ben okula gidecem yolda başladım ağlamaya... otobüse öğretmne arkadaşları biniyo gözlerine bakamıyorum baksam bağıra bağıra ağlayacam o kadar moralim bozuldu.. okula gittik tuvalette bi fasıl ağladım.. derslerde her aklım geldikçe ki hiç çıkmadı aklımdan sürekli ağladım hem de öğrencilerimn karsısında.. hem ağladım hem ders anlattım düşün yanii ve ben bu şekilde nasıl sters sahibi olmıycam bilemiyorum... kafam çok karısık moralimçok bozuk.. işe anneme falan gitmek istemiyorum. evde yalnız başıma oturmak istiyorumm... bugün hayıt tohumunu alıcam onu içicem bakalım işe yarayacak mıı ... doğum kontrolü de kullansam bi yan etki olur mu ikisi bir arada ne dersin... ne zor işler yaa Allah ım yardımcımız olsun....bu arada senin ilk hormon değerlerin kaçtı canmm..

neslihan

Merve canım benim herkesin bünyesi farklı.Aysuna iyi gelmiş olabilir sana iyi gelmeyebilir.Yan etki yapabilir.
Zaten Aysun arkadaşım çok fazla yönlendirici konuşuyor.Eminim iyi niyetli bir yaklaşım ama yanlışa da götürebilir.En doğrusu doktor tavsiyesi almak.Sonuçta bir bitkide olsa hormon dengeni etkileyecek doktor onay vermeden asla kullanma.Kendini tehlikeye atma.

Bu kadar da umutsuz olma.Bekar kızlar sorun yaşıyor rahmini aldırıyor şu zamanda.
Senin sorunun tedavi edilebilir ve 2 ay gibi bir sürede sonuçlanacak nasipse.Enazından sorunu gördün,çözümünü de buldun.Bu psikoloji seni kocanı aileni sarsar.Kendine dikkatet üzülme bu kadar

servem

ayy neslişhh kafam allak pullak oldu yaa hiç beklemiyodum biliyo musun doktora giderken bi sorun yok der die düşünüyodum.. Allah ım kimseye çekemeyeceği dert vermezmiş sabrın sonu selamet bakalım ne olacak.. zmaan su gibi aksa de bi görsem bende senin gibi hamle olduğum günleriiii

neslihan

iNŞALLAH CANIM BENİM İNŞALLAH RABBİM HERŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN.BU SIKINTIYLA HEMEN ACELE EDİP KARAR VERME DEDİĞİN GİBİ ÇOK STRESLİSİN BUDA HORMONLARINI ETKİLİYOR.

ACELECİ DAVRANIP ŞUNU KULLANAYIM HEMEN DEME.YİNE FARKLI BİR DOKTORA GİT.SEN İSTANBULDASIN ORDA İMKANLAR DAHA FAZLADIR.

servem


sena

servemcim merhaba sorunlarımız seninkiyle benzeşiyor canım

benimde ilk düşüğümden sonra adetlerim düzensizleşti 15. 16. günlerde adet oluyordum yapılan hormon testlerinde fsh hormonum 38 çıktı bende senin gibi çok üzüldüm hemen tedaviye başladık hormon ilaçlarıyla düzene soktular ama 5 - 6 ay sonra yine düzensizleşti sonra doktorum bana tüp bebek önerdi gittiğim tüm doktorların sölediği tek şey fsh bir kere bile yüksek çıkarsa zaman geçirmeden tedavi olmak gerekiyor. çünkü fsh nın yüksekliği yumurtalıkların yeteri kadar çalışmadığının bir göstergesi. bende tüp bebek tedavisine başladım tedavi sonucu 1 tek yumurtam oluştu oda döllendi ve tuttu hamile kaldım yani ama ilk bebeğimdeki gibi 2.5 aylıkken kalp atışları durdu ve kürtaj oldum.

sana tavsiyem arkadaşım iyi bir doktorla (dalında uzman olmalı mutlaka ) tedavini olman ve rabbime güvenmen çünkü veren de alanda o bunu unutma benim gönlüm rahat çünkü elimden gelen herşeyi yaptım bu saatten sonra dr' lar hamile kalamazsın diyorlar ama ben umudumu kesmedim ve rabbimin beni de anne yapacağı günü bekliyorum canım.

sende sakın üzülme strese girme ve tedavini ol elinden gelen herşeyi yap benim ikinci hamileliğim tedavi olduğum için gerçekleşti bunu sakın unutma ümitsizliğe kapılma  :opucuk:

neslihan

Senacım neden kalbi durdu bebeğinin gelişmesinde mi problem vardı.Ve neden birdaha çocuk sahibi olamıyorsun insanlar kendi isteğiyle kaç kere kürtaj oluyorlar.

İnşallah rabbim derdine deva olur ve bebeğin gelir tatlım.İnançlı olmak en önemlisi.Hz.Zekeriya nında çocuk sahibi olmak için şansı yoktu.Ama Rabbim istedi ve oldu.Bundan ötesi yok

sena

neslihancım sorun şu benim yumurtalıklarım gerektiği kadar yumurta üretmiyor fsh'nın yüksek çıkması bunu gösteriyor bu durumun daha ilerlemiş boyutlarında yani hiç yumurta üretilmemesi durumunda yumurta nakli öneriyor dr'laroda ülkemizde yasal değil.

canım bu durumun kürtajla alakası olmayabilir her an her yaşta böyle bir durumla karşı karşıya kalınabiliyor henüz evlenmemiş yaşı çok genç olanlar bile yaşayabiliyor yani.

bebeğin kalp atışlarının durmasını ise dr'lar yumurta ile spermin uyumsuz olabileceğine bağlıyor canım anlıyacağın yapılabilecek birşey yok tamamen kısmet böyle şeyler kaderde ne yazıyorsa o yaşanıyor. rabbim hekesin hakkında hayırlısını nasip etsin  :amin:  :amin:

sibel28

canım prolaktın hormonun yüksek çıkmış.korunman gerekiyor polaktın hormonu yüksek olursa hamiş kalamıyorsun.kalsan daha iyi bebiş düşüyor.benim arkadaşım prolaktın hormonu yüksek diye 6 ay korundu.doktor kesinlikle hamile kalmamalısın dedi.üniversite hastanesine özel paralı prof. gitti.bu hastaneden bir ilaç verdiler bunun yanındada dogum kontrol hapı.ve verdikleri ilac hayıttan daha üstünmüş.arkadaşım hayıt kullancaktı fakat bu ilacın daha üstün oldugunu araştırınca bu ilacı kullandı.6 ay sonra degerleri düştü ve hemen hamiş kaldı.sana tavsiyem üniversite hastanelerinde hocalar var paralı 100-150 ytl.bu işleri çok iyi bilen insanlar.hiç zaman kaybetmessin.bu söyledigim arkadaşım tam 2 yıl devlet hastanesinde tedavi gördü hiçbir sonuç alamamıştı.

sibel28

canım prolaktın hormonun yüksek çıkmış.korunman gerekiyor polaktın hormonu yüksek olursa hamiş kalamıyorsun.kalsan daha iyi bebiş düşüyor.benim arkadaşım prolaktın hormonu yüksek diye 6 ay korundu.doktor kesinlikle hamile kalmamalısın dedi.üniversite hastanesine özel paralı prof. gitti.bu hastaneden bir ilaç verdiler bunun yanındada dogum kontrol hapı.ve verdikleri ilac hayıttan daha üstünmüş.arkadaşım hayıt kullancaktı fakat bu ilacın daha üstün oldugunu araştırınca bu ilacı kullandı.6 ay sonra degerleri düştü ve hemen hamiş kaldı.sana tavsiyem üniversite hastanelerinde hocalar var paralı 100-150 ytl.bu işleri çok iyi bilen insanlar.hiç zaman kaybetmessin.bu söyledigim arkadaşım tam 2 yıl devlet hastanesinde tedavi gördü hiçbir sonuç alamamıştı.

servem

aysuncum sen istanbulda mıydın.. evet ise hangi hastaneyi tavsiye edersin para bulaaz bi şekilde yeter ki her sey yoluna girsinn.. moralim cok bozukk

neslihan

Alıntı yapılan: aysun25 - 24 Ekim , 2008, 16:14:44
neslihan yazıyı dikkatli okumamışsın sanırım ve bir açıklama yaparken lütfen araştır açıklamanı öyle yap.çayın sana zararı varmı yada ıhlamurun yada maydanoz suyunun bu da böyle bir şey. .ben ilaç adı vermiyorum burda.sadece zararı olmayan bir bitki.ve ben bunu kullandım servere tavsiye etmeden önce sabah yarım saat yan etkisi varmı diye saglık sitelerini araştırdım öyle tavsiye ettim.ben yönlemdirme yapıyormuşum dogru sizinle bildiklerimi paylaştıgım içindir.ama unutma bu sayfaya birşey yazmadan önce bilsem kullansam dahi saatlerce araştırıyorum.

Yazdıklarını gayet iyi ve dikkatli okuyorum aysun ama internetten araştırmakla herkes doktor gibi hüküm veremez.Burda birsürü çaresiz insan var duyduğu herşeyden medet uman.Yan etkisi var mı diye yarım saat internetten araştırdım diyorsun.O zaman doktorlar 6 yıl eczacılar 4 yıl okumak yerine evlerinden internetten araştırma yapsınlar.Hem zaman kayıpları az olur.Hemde daha az para kaybederler. :cussing: