hamilelikte folikasitin önemi

Başlatan tuanam, 11 Mayıs , 2007, 13:52:16

« önceki - sonraki »

tuanam

Folik asit:
Folik asit B vitaminidir ve vücutta yeni kan hücresi yapımında, aminoasit yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar.

Folik asit hakkında bilimsel olarak henüz kanıtlanmamasına karşın tıbbi çevrelerce kabul gören bir gerçek vardır: Hamileliğin erken dönemlerindeki folik asit eksikliği bebeklerde nöral tüp defektlerinin (NTD) oluşmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi (Center for Disease Control) 1991 yılında yayınladığı bildirgede daha önce NTD'li bebek doğurmuş olan anne adaylarının hamile kalmadan en az bir ay önce başlayıp 3 ay boyunca günde 4 miligram folik asit kullanımını önermiştir. Bu öneri çoğu doktor tarafından halen uygulanmaya devam etmektedir.

Demir içeren preparatların bir kısmında ek olarak folik asit de bulunur. Şu anda folik asit konusunda yukarıda anlatılan NTD gerçeği gözönüne alındığında demirle birlikte folikasit takviyesi yapmanın gerekli olduğunu düşünen ve bunu uygulayan çok sayıda doktor vardır.

Sabahları bir kase mısır gevreği folik asid ihtiyacının büyük kısmını karşılar. Bol meyve, makarna , pirinç, ekmek, un (kepekli olanları tercih), folik asid içerir. Folik asid ayrıca karaciğer, böbrek, lifli yeşil sebzeler ve kuru bakla ve bezelyede bulunur.



mutlaka folik asit kullanın arkadaşlar...

sevda

Aslında hamile olmadan  3 ay önce kulanılırsa daha yararlı folik asit ama bilmeden yanlışlıkla kazara olduysa tabiki hamileyken kullanın ihmal etmeyin arkadaşlar...

-Butterfly-

kesinlikle katiliyorum hamile kalmadan once kullanmaya baslasaniz vucudunuzu hamileleige daha iyi hazirlamis olursunuz.ilk bebegin kalbi ve ikinci omirilikleri olusuyor ve bebegin omirilik gelisimi icin cok onemli. herseyden onemlisi folikacit kullanan annelerin bebekleri daha zeki oluyormus.

basta bende folik kullandim ama daha sonra pregnancy vitamin (hamilelik vitamini) bana doktorum ozellikle bunu verdi folik icinde zaten var sen bunu kullan bu cok daha iyi dedi ve hala kullaniyorum.folik ten sonra pregnant vitaminde kullana bilriisniz.tabiki dr.gozetimi altinda..



tubito

bende bebek düsündügüm için içmeye baslamıstım 3 kutu fln bitirdem ama bebis yokkiiiiii :(

neye yaradı içtigim folik asitler  :crybaby2:

nihalim

tubito o ictiklerin muhakkak ise yarayacaktir merak etme insallah en kisa zamanda sende hamile kalirsin canim hakkinda hayirlisi olsun insallah..

sevda

Mutlaka yarar sen merak etme canım... ;)

tubito

ni hamile kalabilirsem faydasınıda görcem insallah ama  :sad1:

sevda

Ayol kalırsın diyorum ama senin herif istiyomu peki.... :suclu:

tubito

ooooooooooo sevdacım sen ne diyon istemez mi hiç

cok istiyo hemde ama henüz bişey yok  :sad1:

emel..


tubito

sabır sabır yaaaa sabırrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

seda_pehlivan

folikasiti nerdeyse 5 aydır kulanıyorum acaba herhangi bi yan etkisi varmıdır ya bilemiyorum doktorum icmelisin dedi bende icmeye devam ediyorum ???

hosgeldinmelek


tubito

sedacım
folik asitin bi yan etkisi yok tam tersi faydası olacak merak etme
(ben öyle biliyorum vitamin sonucta bu ilac degil  ;))

sevda

Canım benim en kısa zamanda sana allahım verir güzeller güzeli bir bebek...