ilaçlarım

Başlatan esraatabay21, 10 Eylül , 2008, 16:23:17

« önceki - sonraki »

esraatabay21

arkadaşlar  ben dr.tedwaisi görüyorum we bana bazı ilaçlar werdi bu ilaçlar cocukaspirini ; nevparin iğne ; folbiol werdi bunları bilen war mı nolur bana yardım edin hamile kalmak istiyorum 2 senelik ewliyim 1 gebelik gecirdim ama 5 haftalık düşürdüm. ultrasonda görünmedi.6 ay gecti eşimde bi sorun yok spermiyogram yüksek cıktı bendede bişi yokmuş dr. öle dedi. napıcam :crybaby2:
21 yaşındayım 2 senelik ewliyim. 1 hamilelik gecirdim ama basaramadım we düşürdüm. düşüreli 6 ay geciyo ama ben hala hamile değilim hamile kalmak istiyorum dr. tedawiside görüyorum sonu ne olucak bilmiyorum we ben cok korkuyorum :(

hasret51

merhaba canim benim bir bilgim yok ama sadece sana iyi dileklerde bulunmak istedim.insallah allah yine nasip eder.mutlulugu gene yasarsin :amin:.üzülmemeye bak.lütfenn.

Almiş'inAnniş'i

aramza hoş geldin
güzel ve faydalı paylaşımlar dilerim
bebe aspiriniş gebe kalmakta sorun yaşayanlara veriliyor
bununla ilgili bi sayfa var forumda inceleyebilirsin
folbiol de folik asit
gebelik düşünün herkese verir jinekologlar ;)
iyi haberlerini bekliyoruz inşaAllah

sibel28

Gebelikte aspirin ne işe yarar?
Düşük doz aspirin tedavisi gebelikte özellikle; abort (düşük), rahim içi gelişme geriliği veya preeklampsi gibi riskli durumların olduğu gebelerde kullanılmaktadır.  Buradaki amaç bebeği rahim içindeki gelişiminin devamıdır. Çünkü preeklempsi veya rahim içi gelişim azlığı (IUGR)  gibi durumlarda plasentada oluşan bir takım pıhtı maddeleri bebeğe giden kan akımını azaltarak bebeğin rahim içinde büyümesinin azalmasına veya ölmesine sebep olabilmektedir.

Hangi gebeler risk altındadır?
Daha önceki gebeliklerinde gebelik kayıpları, IUGR veya preeklempsi durumlarını yaşayan gebeler özellikle risk altındadırlar.  Ayrıca diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon gibi sistemik bir rahatsızlığı olan gebeler ile yaşlı gebeler (35 yaş üstü) de aynı gebelik risklerini taşımaktadırlar.

Ayrıca gebeliklerinden önce damar içi pıhtı oluşumu öyküsüne sahip gebeler de yine risk altındadırlar. "Trombofili" adı verilen ve damar içi pıhtının (tromboz) kolay oluşması ile karakterize gebeler de gebeliklerinde düşük, erken doğum ve IUGR gibi risklere sahiptirler. Bu gebelerin gebeliklerinde aspirine ilave olarak kanın pıhtılaşmasını sağlayan bir takım iğneleri de kullanmaları şart olabilir.

Tek bir düşük (abort)  yapan bir kadında bu düşüğün sebebi büyük olasılıkla (%90) bebeğe ait kromozomal problemler olup genelde araştırmaya gerek görülmez ve ailelere yeni bir gebelik daha denemeleri salık verilir.

Almiş'inAnniş'i

aysun gerçekten çok güzel  :icon_thumright:
kaynağınıda yazsan tam süper olurmuş  ;D

sibel28

canım kaynak google  :ehi: :ehi: :ehi:

Almiş'inAnniş'i

biz ona kendi aramızda "google amcaya soralım!" diyoruz  :k06:

sibel28

hergün birşey öğreniyorum.Bebişe bir nazarlık takalım.Rabbim nazardan korusun MAŞALLAH.

efsane

benimde bi bilgim yok ama aysunum güsel acıklamış ama san rabbim hayırlı bir evlat verir inşallah canım :amin:

aysel

bebek aspirini bebek rahme yerleştiği an dan itibarem onu daha kuvvetli tutunmasını sağlıyo düşük riskini azaltıyo diye biliyorum ben iğneden hiç haberim yok folbiol ise folik asit yani vitamin kişinin vücudunu anneliğe hazırlıyo yine gebe kaldığın zaman sorunsuz bi gebelik geçiriyosun ben hamileliğim ilk 3 ayı yanılmıyosam bunu kullandım ama aslında gebelik düşünen kişilerde 3 ay önceden folik asit tedavisi yapılıyo buda dediğim gibi vucüdü önceden anneliğe hazırlıyo benim bilgilerim az çok bu kadar
Gördüğüm en güzel rüya senin olduğun,
Duyduğum en derin sevgi senin eserin,
Gördüğüm en güzel dünya senin gözlerin,
Ve kurduğum en güzel hayal sensin

Almiş'inAnniş'i

http://www.kalitim.nl/folik.php

folik asit hakkında ayrıntılı bilgi isteyenler bu linkten ulaşabilir ;)

bende gebe kalmaya karar verdiğimde kullanmaya başlamıştım folik asiti
gebelikten sonrada kullanmaya devam ettim
3-4 ay sanırım
sonra da içinde folik asit de ihtiva eden multi vitamine başladım

aysel

aynen bende folik asit kullandım 3 ay şuan multi vitamine devam tabi yanında kan hapı ve mide hapı da kullanıyom çok aşırı mide yanması yaşıyom kızlar
Gördüğüm en güzel rüya senin olduğun,
Duyduğum en derin sevgi senin eserin,
Gördüğüm en güzel dünya senin gözlerin,
Ve kurduğum en güzel hayal sensin