28 Nisan , 2024, 16:50:38

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Tuz diye ne yiyoruz!

Başlatan Almiş'inAnniş'i, 24 Mart , 2007, 20:50:49

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i

Tuz diye ne yiyoruz!
Artik tuz yemeyin yedirmeyin ! Nedenine gelince asagidaki yaziyi okuyun. Neden yememeniz gerektigini anlayacaksiniz.

TUZ GOLU
Lutfen dagitima yardimci olun! Asagidaki bilgiler maalesef dogru... Sonra ' Turkiye neden kanserden kiriliyor..' diye soruyoruz..!? Tuz Golu, Van Golu'nden sonra ulkemizdeki ikinci buyuk goludur... Uzunlugu 80 km olan Tuz >Golu'nun genisligi 48 kilometreyi bulur... Genis bir alani kapsamasina karsilik cok sig bir goldur... Dunyanin en tuzlu gollerinden biridir... Litresinde 329 gram gibi cok yuksek oranda tuz ihtiva etmektedir... Golun bu ozelligini degerlendirerek tuz elde etmek amaciyla kiyilarinda Cok sayida tuzla kurulmustur... Bu tuzlalardan elde edilen tuz Turkiye'nin gereksinimi olan tuzun buyuk bolumunu karsilamaktadir... Turkiye'nin oldukca kurak bir yerinde yer almasi nedeni ile bu sig bolgelerde cok yogun bir sekilde buharlasma gorulur... Dogu kismindaki korfez disinda tumuyle kuruyan golun tabaninda, kalinligi yer yer 30 cm.' i bulan mevsimlik bir tuz katmani olusmaktadir... Tuz Golu'nun en derin yeri sadece 2 m.'dir. Oteki kesimlerin Derinligi sadece santimetrelerle olculebilmektedir. Gole dokulen en onemli akarsular? Pecenekozu Deresi' ile Melendiz Cayi'dir. Cografya bilgileri aynen boyle diyor. Cografya bilgilerine girmemis aci gercek ise sudur: Tuz golune dokulen en buyuk akarsu Konya' nin sehir kanalizasyonudur... Cumra yonune verilen kanalizasyon bu dogrultu uzerinden maalesef herhangi bir aritmaya tabi tutulmadan dogrudan Tuz Golu'ne akitilmaktadir... Bir milyonu gecen sehir nufusunun sanayi artiklarini da tasiyan sehir kanalizasyonu bizlere iyotlu ya da iyotsuz tuz olarak geri donmektedir... Bu faciaya dur demek ve tuzun kokmasina firsat vermemek icin her sorumlu vatandasin uzerine dusen gorevi yerine getirmesi gerektigi inanci ile bu mesaji ulasabilecegimiz her kisiye gonderelim ve ilgilileri goreve davet edelim... Yoksa hepimizin yemeginde Konya'lilarin katkisi olmaya devam edecek.
Yrd. Doc. Dr. MUSTAFA DURAN
PAMUKKALE UNIVERSITESİ
FEN-EDEBIYAT FAK. BIYOLOJI BOL.20017 DENIZLI
TEL:+90 258 2134030-1178
CEP:05334361297
FAX:+90 258 2125546

mia


ilknur

arkadaşlar benim eşim BİLLUR TUZ da çalışıyor.diyorki,göl tuzları için profösörün dedikleri doğru olabilir ancak deniz tuzunda böyle bir olayın olması mümkün değilmiş
zaten fabrikaya gelen ham tuz tesisde tamamen eritilip su halini aldıktan sonra bütün yabancı maddeler temizlendikten sonra sofrada kullandığımız kristal hali alıyormuş BİLLUR TUZU kullanmamızda hiç bir sakınca yokmuş arkadaşlar. :hungry:

mia

Biraz içim rahatladı doğrusu. Peki Billur tuz hep deniz tuzu mu ya da göl tuzları hangileri oluyor onları almayalım?

jbdun

evet ya hangileri göl tuzu ki acaba? :icon_scratch:

ilknur

ARKADAŞLAR eşim işte şu an gelsin sizi bilgilendiririm merak etmeyın

Almiş'inAnniş'i

ilknur merakla bekliyoruz hayatım lütfen bizi aydınlat!!!

daha olmadı ben şu kalın kaya tuzlarından falan kullanmak zorunda kalıcam

ilknur

BİLLUR TUZ izmir tuzladan gelen tamamı deniz tuzudur.salina ve diğerleri izmirden ham tuz almayacakları için göl ve kaya tuzu kullanıyorlar yani arkadaşlar BİLLUR TUZ  alın kullanın aklınızda hiçbir şüphe kalmasın çünkü ham tuz tamamen su halinı alıp sonra kristalleştiriliyor kaç kat yıkanıyormuş tertemız berrak bir hal alıyormuş hiç merak etmeyin afiyet olsunn :hungry:

Emine

İçimi rahatlattın İlknurcum sağol yoksa yemekleri tuzsuz yiyecektik bundan sonra  :ehi:

Almiş'inAnniş'i


jbdun

evet teşekkürler ilknur ;)

mia

Çok teşekkürler ilknur :)

Bir de affına sığınarak son bir şey sormak istiyorum, bu tuzla körfez yakınlarında değil di mi?

ilknur

Tekel Tuz İşletmeleri'ne ait İzmir Çamaltı Tuzlası'ndan karşılamaktadır. Çamaltı Tuzlası çevre kirliliğinden etkilenmeyen bir bölge olan İzmir Kuş Cenneti'nin yanında yer almaktadır.

mia


Almiş'inAnniş'i

billur tuz un üzerinde "deniz tuzudur" yazısı var kızlaaaaaarrrrrrrr