29 Nisan , 2024, 06:30:31

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


BERAAT KANDİLİ

Başlatan efsane, 16 Ağustos , 2008, 00:41:48

« önceki - sonraki »

efsane

ARKADAŞLAR BERAAT KANDİLİNİZ KABUL OLSUN. :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:RABBİM KİMİN YÜREGİNDEN NE GECİOSA KABUL ETSİN RABBİM İSTEYEN HERKESE KOLAYLIK VERSİN HERKESİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN  :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:HAYIRLI KANDİLLERRRRRRRR

neslihan

arkadaşlar berat kandiliniz mübarek olsun.Allah günahlarınızdan arınabilmeyi yüreğinizdeki dileklerinize kavuşabilmeyi nasip etsin

Dün gece kocam beni rüyasında gördüğünü söyledi 3 gün önce.Hamileymişim oda çocuğu olacak diye çok mutluymuş.Hayırdır inşallah.Sanırım benim kocam benden çok istiyorki rüyasına kadar girdi.Hayırlısı ya aslında çok üzüldüm demekki bana farkettirmeden içten içe istiyor.Kurban olduğum Allah hepimizin yüzüne baksın.Kucağını göbişini boş bırakmasın.Gebe olanlara da hayırlısıyla kurtulmayı bebeklerine kavuşmayı nasip etsin aminn. :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:

semra

bütüm forumdaki arkadaslarimin kandili mubarek olsun  :amin:
insallah herkesin icinde kabul olmsai icin diledigi hersey kabul olur :amin:

nevergiveup18 adini bilmedigim icin nickinle hitap ettim  ::)esiyin rüyasi bilkide gercek olur insallah da olur rabbim isteyen herkeze bebek nasip etsin icisirede size :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:

efsane


tubis

Berat Kandili

--------------------------------------------------------------------------------

Hadislerle Berat Kandili


Ebu Hüreyre Radıyallahu And'dan rivayet edildiğine göre: Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuştur:
—"Şaban ayının on beşinci gecesinin ilk vaktinde Cebrail (a.s) bana geldi; şöyle dedi:
—"Ya Muhammed, başını semaya kaldır. Sordum.
—"Bu gece nasıl bir gecedir? Şöyle anlattı:
—"Bu gece, Allah-u Teala, rahmet kapılarından üç yüz tanesini açar. Kendisine şirk koşmayanların hemen herkesi bağışlar. Meğer ki, bağışlayacağı kimseler büyücü, kahin, devamlı şarap içen, faizciliğe ve zinaya devam eden kimselerden olsun. Bu kimseler tövbe edinceye kadar, Allah-u Teala onları bağışlamaz.

Gecenin dörtte biri geçtikten sonra, Cebrail yine geldi ve şöyle dedi: "Ya Muhammed başını kaldır. Bir de baktım ki, cennet kapıları açılmış.
Cennetin birinci kapısında dahi bir melek durmuş şöyle sesleniyor: "Ne mutlu bu gece rüku edenlere.
İkinci kapıdan dahi bir melek durmuş şöyle sesleniyordu: "Bu gece secde edenlere ne mutlu".
Üçüncü kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: "Bu gece dua edenlere ne mutlu." Dördüncü kapıda duran melek dahi şöyle sesleniyordu: -"Bu gece, Allah'ı zikredenlere ne mutlu".
Beşinci kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: "Bu gece Allah korkusundan ağlayan kimselere ne mutlu."
Altıncı kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: "Bu gece Müslümanlara ne mutlu." Yedinci kapıda da bir melek durmuş şöyle sesleniyordu: "Günahının bağışlanmasını dileyen yok mu ki, günahları bağışlansın.
Bunları gördükten sonra, Cebrail'e sordum: "Bu kapılar ne zamana kadar açık kalacak?
Şöyle dedi: "Ya Muhammed, Allah-u Teala, bu gece, Kelp kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısı kadar kimseyi cehennemden azat eder."



- Hz. Ayşe Radıyallahu Anha anlatıyor: "Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri, Nıfs-u Şa'ban gecesinde dünya semasına iner ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı affeder."


Arkadaşlar cümlemizin dualarımızın  kabul olması, günahlarımızın af olması dileğiyle Berat Kandilimiz mübarek olsun.

efsane

TUBİŞİM CANIM NE GÜZEL Bİ YAZI YA CANIM COK SAGOL YA OKURKEN BİLE GÖZLERİM DOLDU TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDUN RABBİM İNŞ KABUL EDER  DUALARIMIZI :amin: :amin: :amin:

tubis


ecrin merzam

♥ Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun!






sevda

 BURDAKİ BÜTÜNN SEVGİLİ ANNELERİN VE ANNE ADAYLARININ BERAAT KANDİLİ MÜBAREK OLSUN....

VEEE DUALARII KABULL OLSUN... :amin: :amin: :amin: :amin: