BAHAR ÇİÇEKLERİ (MART-NİSAN-MAYIS 2007)

Başlatan Almiş'inAnniş'i, 03 Mart , 2007, 19:07:24

« önceki - sonraki »

nagihan

bilmem bir ara baktığımda bozuktu bende sildim. yapmadım yenisini


burcu-emir

razzziiii,nagiş  huu  :director: nasılsınız?almiş,naz nasıl?
benim ticker'da birden bire yok olmuştu,tekrar yaptım



Almiş'inAnniş'i

iyiyiz burcucum. almiş uyuyo fosur fosur. uyandırmaya kıyamıyom ama böyle giderse gece uyumicek bende  :cildir: napiciiiiiimmmmmmm. uyandırsam mı?  :icon_scratch:

ben yeni konu açıcam "ninni" ile ilgili. acaba 6. aydan sonraki bölüme mi açsam  ???

burcu-emir

yazık uyandırma  :love9: büyüme hormonları uykuda açığa çıkıyor biliyorsun hatta bak çok klasik bi ninni ile cüvap vereyim
uyusunda,büyüsün
ninnii :D
hepimiz bebeklerimize ninni söylüyoruz,hatta yeri geliyor uyduruyoruz.bu konu hepimizi,hatta hamileleride ilgilendiriyor.kısacası her bölüme açabilirsin



Almiş'inAnniş'i

çocuk nörolojisi derneğinin sitesi

http://www.cnd.org.tr/aileler/cocukgel.htm


4-6 ay için ÖNERİLER   
Bu dönemde onunla "ce-e" benzeri oyunlar oynayın.

Değişik sesler çıkaran oyuncaklar, çıngıraklar verin

Değişik sesler, müzikler dinletin

Bebeğinizi yıkarken, altını değiştirirken, beslerken onula konuşun.

Onun çıkardığı seslere siz de cevap verin, çıkardığı sesleri taklit edin. 

Onun ulaşabileceği mesafelere plastik, renkli, yaşına uygun oyuncaklar ya da plastik bardak, tabak gibi ev eşyaları koyarak almaya teşvik edin. Oyun malzemelerini seçerken güvenli olmalarına özen gösterin

Büyük, renkli resimler, şekiller, kitaplar gösterin.

Aynada kendisine baktırarak oynayın, bu arada ismini tekrarlayın.



burcu-emir

remziyecim,kültür ateşemiz,sağol araştırmaların ve bizimle paylaştığın için  :-*bilmeden bunları yapıyorum ben..annelik içgüdüsel bişey olsa gerek  :D



Almiş'inAnniş'i

eh en azından yaptıklarının doğru şeyler olduğunu bilmek de içini rahatlatıyordur herhalde...

nagihan

sağol remziyecim. gerçekten bazı şeyleri bilmeden yapıyoruz.
değişik sesler uzmanı bizde deniz. bir ara naz denizin gülme sesini taklit ediyordu. bende kızıyordum. naza afedersiniz domuz gibi ses çıkartmayı öğretti. allahtan naz unutu. annesi sağolsun. teyzesine hep kızdı. bu arada kızlar ben naza oyun halısı aldım. hatta biraz abarttım. ama ne yapalım. o benim ilk göz ağrım. hiç birşeyi düşünmeden masraf çıkartıyom. yeterki kızım mutlu olsun. oynasın.

[eklenti yönetici tarafından silindi]


Almiş'inAnniş'i

nagiş naz dönmeye başladı mı? bende alcaktım ama benimki fıldır fıldır dönüyo diye almaktan vaz geçmiştim... şimdi tekrar aklıma soktun.

arkideşim bununla ilgili konuyu güncelledim orda paylaşalım hangi oyuncakları aldık niye aldık (yani hangi gelişimine faydalı) ve tabiki masraf derken tam olarak ne kadarlık bir masrafı kast ediyorsun :laughing7:

nagihan

naz dönmeye başladı. ve bu yüzden çok dikkatli oluyorum.
evet baya pahalı 165 ytl e aldım


burcu-emir

güle güle kullansın minik kuzu.nagihan ne zamandan beri dönmeye başladı naz  ???



Almiş'inAnniş'i

nagiş ilgisini çekiyo mu peki? hani dönüyo ya o yüzden soruyorum.  ???

benimki uyurken bile dönüyo  :-ooo

nagihan

1 aydır sağa sola dönüyor. hatta bir gün ben komşumda kahve içneye gitmiştim. ahmette oyuncağını almaya nazın odasına gitmiş. dönmüş ve koltuktan düşmüş. tam ahmet kapdayken onun düşüş anını görmüş. tabi bir feryat. bende seslerini duuyorum ama neden bu kadar ağladığını bilmiyorum.akşam yatarken söyledi ahmet. tabi ben bunu öğrenince çok ağladım. ve onları yalnız bırakmamaya dikkatediyorum.


burcu-emir

benim eşimde Emiri düşürdü   :crybaby2: aklımı yitiriyorum sandım. :violent1: kendimi "çocuk düşe kalka büyür "lafıyla telkin ettim.allah korumuş nagihan



Almiş'inAnniş'i

ağva ya gittik hep birlikte. geri dönerken ben çantayı topluyorum şafak da almira yı aldı ana kucağındaydı. ben her zaman kemerini takıyorum ana kucağında ama sağolsun annem ve şafak takmamakta kararlılar "çocuk sıkılıyo"muş.

her nasıl olduysa almira anakucağından kaydı ve yüzüstü kumların üzerine düştü. şafak çığlık çığlığa bağırıyo remziye çabuk geeeeeeelllllllll diye bütün plaj bize bakıyo. bi gittim benimkinin yüzü gözü kum içinde o kumların arasından bile gülümsüyo benim güleç yüzlüm  :love9:
annem hemen yüzüne su çarptı ve kumları temizledi. bundan sonra da çocuğun rahatından önce güvenliğinin önde geldiğini kabul ettiler  :cussing: şafak hala vicdan azabı çekiyor  :sad1: ama çok korktum ya bir kum tanesi gözüne girse de gözünü çizseydi  :y25: allah korudu yavrumu  :amin: