28 Nisan , 2024, 21:38:05

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


BEYAZ LAMBA ZARARLI MI?

Başlatan mavili, 04 Ağustos , 2008, 00:42:15

« önceki - sonraki »

mavili

arkadaşlar tam olarak bilmiyorum bu yüzden görüşlerinize başvurmak istedim beyaz lamba bebegin gözüne zarar veriyormuş sarı ışıklı lamba daha az zarar vericiymiş siz evinizde hangi lambayı kullanıyorsunuz yada bebegin göz saglıgını korumak için lamba konusunda aldıgınız önlemler nelerdir ?

paylaşırsanız sevinirim  :k06:



eylülüm

wallahi canım ben ilk olarak bebek odası yapmamıştım bizim odamızda yatıyodu bebişim.odanın ampülü beyazdı ama avizenin camı sarı gibi bir renk olduğu için etrafa sarı bi ışık yayılıyodu ve biz ilk günler hep o odadaydık tabii ve beni çok yoruyodu ve sürekli ıuykumu getiriyodu hoş zaten uykusuz olduğum için  :k06: ve bebeğim sarılık olduğunda rengini anlamamıştık ışık da sarı olduğu için sonra camı değiştirdik ve aydınlandık ben sarı ışık zaten sevmem bi de böyle olunca hiç içime sinmedi yanii.dediğin gibi bişey hiç duymadım zarar verirmi acaba diye. ben hep aydınlıkta uyuttum hala da öle uyuyor her yerde karanlık loş oda bulamamam ışığa alışsın diye belki ilerde 1 yaşını geçtikten sonra falan artık alıştırmaya başlarım loş ışığa  ;)

mavili

bizim evdede tüm ışıklar beyaz bende sarı ışık hiç sevmem ve duramam içime sıkıntı veriyor gibi oluyorum ama bunu duyunca üzüldüm lambaları degiştirmeye karar vermiştim ama degiştirmeden bir sormak istedim



eylülüm

Alıntı yapılan: mavili - 04 Ağustos , 2008, 10:45:55
bizim evdede tüm ışıklar beyaz bende sarı ışık hiç sevmem ve duramam içime sıkıntı veriyor gibi oluyorum ama bunu duyunca üzüldüm lambaları degiştirmeye karar vermiştim ama degiştirmeden bir sormak istedim
bence değiştirme derim ya hem nasıl bir zararı olabilirki acaba anlamadım ben bize sarı ışığın zararı oldu wallahii yinede sen bilirsin canım araştır bak ona göre kararını verirsin ;)

mavili

bende biraz daha sorayım sonra bakarız dedim eşime gittigim her bebekli evde beyaz ışık vardı kimsede degştirmemiş hem sarı beni bile rahatsız ediyorki bebegide rahatsız eder diye düşünüyorum



eylülüm


-Butterfly-

Selma'cim ,

Beyaz isik sanilan aksine gozu yoran bir isik secimidir, sari isigin ise  diger adi- GUN ISIGIDIR .. Magazalara dikkat etinmi bilmem ama, genel olarak sari isik kullanilir sokaklarda da, cunku gun isigine en uygun renk tir kendisi.  Bebeklerin odasinin isik sistemi, los ve goz yorucu olmamasina dikkat edilmelidir  ;)  Hatta sana  bir yazi ekliyeyim , belki yaiklarim ikna edici bulmaya bilirsin.. Gerci gun isigiyla ilgili bir seyler yazmamis ama, losluk konusunda  bilgi vermis.. Birde benim  butigim vardi eski yilarda, dolayiisyla vitrin yapimindaki isiklardan dolayi biliyorum.. Birde buradaki dr. larimizin uyarilarindan  ;)


Bebeğinizin odasını hazırlarken...




Hamileliğin ve bir çocuk sahibi olmanın en zevkli ve keyifli yanlarından biri bebeğinizin odasını hazırlamaktır. Evimizin en önemli ve yeni üyesi kendi odasının hazırlanması ve dekorasyonu konusunda her ne kadar söz sahibi olamasa da sevgili anne ve babasının onun için en güzel ve kullanışlı odayı hazırlayacağını bilmektedir. Doğum yaklaştıkça artan heyecanla aylardan beri hayalini kurduğunuz, o en tatlı ve doyasıya yaşanacak anıların yer alacağı, belki bebeğiniz ile en çok zamanı geçireceğiniz sevgili yavrunuzun odasını tasarlamak zamanı gelir.

Nasıl bir oda olmalı?
Odanın görüntü güzelliği ve şıklığı ile beraber, özellikleri, yapısı ve tasarımı çok önemlidir. Bebeğin odasını hazırlarken onun rahatını sağlamak ve tehlikelerden korumak gerekir. Rahatlık ve emniyet bir bebeğin odasında olması gereken en önemli iki özelliktir.

İlk olarak evinizdeki hangi odanın bebeğiniz için en uygun oda olduğuna karar vermelisiniz. Unutmayın o sizin en değerli varlığınız, sakın onun için işte bu oda boş, onun olsun, fark etmez demeyin. Bebeğiniz için en uygun ve en kullanışlı odayı seçmeniz ve ona vermeniz gerekir. En uygunu gürültüden rahatsız olmayacak kadar uzak, fakat kolay kontrol edilebilir bir mesafede olan odadır. Kuzey cephesine bakan odaları tercih etmeyin. Odanın kuzey cephesine bakması soğuk ve nemli bir oda olmasını sağlar, ayrıca kuzey cepheleri genellikle problemli, nem ve rutubetli cephelerdir. Odanın doğudan ışık almasını tercih edin.

Yatak odalarının doğuya bakması herkes için iyidir. Güneş ışınları sabah rahat ve huzurlu uyanmamızı sağlar. Batıya bakan odalar özellikle yaz geceleri çok sıcak olur.

Bebek odasının en önemli özelliği, rahat havalandırabileceğiniz aydınlık bir oda olmasıdır. Lüzumsuz fazla eşya ile dolu bir odada, annenin hareketleri, bebeğin görüş, hareket ve oyun alanı kısıtlanır. Odanın sıcaklığına da dikkat etmek gerekir. Bebek, soğuktan büyüklere oranla daha çok etkilendiği için, nem oranına da dikkat etmek koşulu ile, odanın ne çok sıcak nede soğuk olmaması gerekir, genel olarak 20 - 22 derecede tutulması uygun olacaktır. Yeni doğmuş bir bebeğin solunum yolları hassastır; bu yüzden ısıtıcıların ve radyatörlerin üzerine su kapları koymak gerekir.

Odanın zemini: Bebek odasının zemininin taş, mermer veya seramik gibi soğuk ve sert bir malzeme ile kaplı olmaması tercih edilmelidir, halı ise hijyen ve temizlik açısından toz ve mikroorganizmalar biriktirebileceği için çok uygun değildir. Ahşap veya mantar parkeler hem sıcaklık, hem yumuşaklık hem de hijyen açısından çok kullanışlıdır.


Renkler: Bebeğinizin odasında yağlı boya yerine çabuk kuruyan, koku bırakmayan ve bakteri barındırmayan su bazlı boyaları kullanabilirsiniz. Bebeğinizin gözlerini yormayacak, olumlu etkisi ve sakinleştirici etkiye sahip olan pastel renkler kullanabilirsiniz. Koyu olan renkler odayı küçük ve kasvetli gösterirler açık renkler ise ferah gösterirler. Odaya bir hareket getirmek için aksesuarlarınızı renkli kullanabilirsiniz. Duvarlarını renkli bordürler veya duvar süsleri ile renklendirebilir, bebeğinizin ilgisini çekebilecek neşeli bir hale getirebilirsiniz. Bordürleri ve dekorları duvarda yüksek yerlere doğru yerleştirmek çocuğun bordürleri ve dekorları koparmasını engellemiş olur.

Işık ve aydınlatma: Bebeğinizin odası rahat havalandırılabilecek ve güneş ışığı alan aydınlık bir oda olmalıdır. Özellikle avizeden gelen ışığın kuvvetli bir şekilde direkt bebeğinizin gözüne gelmemesi gerekmektedir, bu onu rahatsız edecektir. Bebekler ışığa bakmayı çok severler, bundan dolayı odanın ışık kaynaklarının bebeğinizin gözünü rahatsız etmeyecek kadar kuvvette, mümkün ise ayarlı olması gerekir. Gece için de az ışık veren ve emniyetli bir yerde duran gece lambaları tercih edilmeli. Bebek odasında en güvenli ışıklandırma tavandan yani bebeğinizin ulaşamayacağı yerden yapılabilir, unutmayın kolayca kordonları çekilebilecek ve devrilecek aydınlatmalar asla kullanılmamalıdır



mavili

busecim canım sagol bilgiler için benim ayrı bebek odam yok oturdugum odanın lambası degişecek sanırım bu arada ayarlı lambaları duymuştum bende ama oturma odasında nekadar uygun durur bilmiyorum :ehi:



duru boncuk

selmacım bizim ışıklarımızda hep sarıdır bende hiç sevmem aslında ama gözümüzü yoruyo diye değiştirmiştik bebekler için olduğunu bilmiyodum ama isabet olmuş demekki  :icon_thumright:ama beyaz bizi bile yoruyosa demekki zaralı olabilir canım ama benim kızım hiç ışıkta uyumuyo odasında hiç ışık olmaz yani karanlıkta uyumayı sever annesi gibi oda o yüzden ona pek etkisi olmadı yani ışığın  :icon_thumright: :opucuk: :opucuk:

mavili

aksine sarı ışık beni çok rahatsız ediyor bakalım ne yapacagım



mavili

bebegim ilk dogdugunda yeni dogan sarılıgı yaşadıgı için doktorumuz beyaz lamba altında yatmasını önerdi 1  hafta boyunca gece gündüz açık kaldı lambamız ve sık sık emzirmeyle de küveze gerek kalmadan düzeldi sarılık



Balböceği

Bizim evde beyaz lamabinin adi gecmezzz sari lamba kullaniyruzzz  :k06:

βαlκιz

bizim hep beyazzz sarı lambalı evde duramam aslaaaa  :-ooo
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Demet_dk

bizimde beyaz sarı sevmiyorumm
gündüz zaten ışık kullanmıyoruz akşamlarıda karanlıkta yatıyo bebişim ama bazen takılıyo gözü lambaya gözünü kırpmadan bakıyo engel oluyorum bende

βαlκιz

günüdz bizde ışık yakmayız zatende  ;D çocuklar küçükken dalıyolardı lambaya ama ben bişey yapmıyodum baksın  şimdi ışıgı kapatınca bagırıyolar bana kafalarını kaldırıp lambaya bakıyolar  :ehi: niye yanmıyo der gibii  :ehi: sarı lambalı evde sıkılıyorum bunalıyorum ablamın evinde sarı lamba var diye fazla duramıyodum ordaa  :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: