GELİNİN AYAKKABISI....

Başlatan sevda, 22 Temmuz , 2008, 20:02:01

« önceki - sonraki »

sevda

AYAKKABI zenginliği kadın ve erkekte bir kültürdür. Gelin adayları, nişan ve nikahta giyeceğiniz ayakkabıda klasik, tabulaşmış modellerden her zaman uzak durmaya çalışın. Gelin ayakkabısı seçiminde ille de beyaz olacak diye bir kavram yoktur. Türkiye'de nişan ayakkabılarının parlak ve bir kerelik giyilmeye mahsus olması şart değildir. Gelin ayakkabısında siyah haricinde tüm renkler abiye ve gelinlikle bir bütün olur. Gelin ayakkabısı modelinin abiye ve gelinlikle bir uyum içerisinde olması gerekir. Şimdi ayakkabı deyip te geçmeyin. İnsanın ayakta rahat durabilmesi için mutlaka ayakkabısının da rahat olması gerekmektedir. Kına, nişan ve düğünde ayakkabı seçerken, bütün gece ayakta olacağınızı ve
.


   

.

-Alışverişte her zaman güven..

-Gelinliğin tarihi ve dokusu...

-Gelinlik almadan önce...

-Gelinlikte beden dilini bilin...

-Gelinlik seçerken dikkat!...

-Gelinlik yaptırması ve prova

-Gelinlik kumaşları ve seçimi...

-Genel Kumaşlar ve özellikleri

-Kumaş kullanma sembolleri...

-Mekana göre gelinlik seçimi..

-Gelinlik sonrası gerekenler..

-Abiye ve gece kıyafetleri..

-Gelinin ve kadın iç çamaşırı..

-İç çamaşırı alırken dikkat!


muhtemelen dans edeceğinizi düşünmelisiniz. Türk kültürünün ortak özelliklerinden biri de halaya katılmaktır. Halay oynadığınızda da ayakkabınızın da rahat olması gerekir. Bizim önerimiz ayakkabı seçerken, sizin en rahat edebildiğiniz veya sürekli kullandığınız 'topuklu veya topuksuz" modelde olmasıdır. Ayakkabı deyip te geçmeyin. Gelin merdivenlerden çıkarken veya inerken, arabaya binerken, yürürken ister istemez gelinliğinin eteklerini adım atacak seviyede kaldıracaktır. Durum böyle olunca da gelinin ayakları görünecektir. Yazımıza girmeden önce tavus kuşu benzetmesini yaparken bir çok gelin adayı bu duruma sinirlenmiştir belki. Tavus kuşu çok güzel bir hayvandır. Cennettin bütün güzelliklerini gösterdiği rivayetler arasında yer alır. Tavus kuşu güzelliğini fark ettiği zaman bir anda kabarır ve bütün güzelliklerini gösterir. Onu seyredenler bu güzellik karşısında adeta kendinden geçer. Lakin Tavus kuşu ayaklarına baktığı zaman bir anda tüm güzellik kavramını kaybeder. Çünkü ayakları örtülü ve vücudundaki tüyler gibi rengarenk değildir. O yüzden tüm güzelliğini unutur ve kaçmaya başlar. Kötü bir benzetme ama gelinin ayağındaki ayakkabı gelini gösterişli göstermez, rahat ettirmez ise o zaman gelinin nişan ve düğün   
.


     

.

-Gelinin çorap seçimi...

-Gelinin ayakkabı seçimi...

-Damadın ayakkabı ve çorabı...

-Gelinlik aksesuarı ve çiçek...

-Gelin buketi ve aranjman..

-Gelinin acil durum çantası...

-Gelin başı yapımı ve tacı...

-Gelin makyajı güzellik...

-Gelin makyajı ve cilt bakımı...

-Makyaj çeşitleri...

-Kalıcı makyaj yapımı...

-Saç bakım maskeleri...

- Gelin aksesuarı ve yüzükler

-Gelin için mehir ve takı...

-Evlilikte yüzüğün anlamı...


.günü hayatı kabusa dönmüş demektir. Nişan ve düğünde çok yoğun bir tempo içerisine gireceğinizi unutmayın. Bunun içindir ki sakın size tam gelen bir ayakkabıyı, sırf beğendiniz diye, "evde biraz giyerim ve esner" düşüncesiyle almayın. Ayakkabılar kalıba girmiş gibi çok kısa sürede esneyeceğini de sakın düşünmeyin. Nişan ve Düğünde ayaklarınız belli bir saatten sonra şişmeye başlayacak ve ayağınıza tam gelen ayakkabınız belli yerlerden vurmaya başlayacaktır. Bu tarz tersliklerin olmaması için rahat ve yumuşak derili bir ayakkabıyı almanızı ve düğün gecenizden bir hafta kadar önce giyerek rahatlık testi yapmanızı öneriyoruz. Sonuçta en mutlu gecenizde ayakkabılarınız sizi  taşıyacaklar ve sizle dans edecekler! Bu arada adetlerimizi unutmayalım! Gelin odasında, istediğiniz bekar arkadaşlarınızın adlarını ayakkabınızın altına yazmayı unutmayınız. Gecenin sonunda silinmiş olan isimler sıradaki gelin yada damat adaylarını belirlediği rivayet edilir. Dilerseniz sağ tarafta yazılı linklerden size faydalı firmalara ulaşabilirsiniz..
.


     

.

-Damat için takının önemi..

-Damadın yapacakları...

-Damadın genel hazırlıkları..

-Hazırlıklarda genel sıralama..

-Ev kuranlar için gerekli eşyalar

-Nişan hazırlığı nasıl olur?

-Nişan ve düğünde fotoğraf çekimi

-Kına, nişan düğün alışverişi

-Kına gecesi hazırlıkları

-Gelin kınada neden ağlar...


   Gelinlik, ayakkabı, çorap vb. bir çok ürünlerin tanıtımını yaparken size için en uygun ve en güzelini beğenmeniz için böyle büyük bir portal hazırlandığını unutmayın. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Türk insanı olarak her şeyin en kalitesine ve en iyisine layıksınız. Bu emekleri kopya sitelere değişmemenizi tavsiye ederiz. evlilikler.com'da gördüğünüz bir çok firmanın ürünlerinin kaliteli olduğuna inanın. Tabii ki kalite sınıfı da ekonomik dereceye göre değişmektedir. İşçilik, ürünün kalitesi, niteliği ve rahatlığının sizi memnun edeceğine inanıyoruz. evlilikler.com'da bulunan ürünlerin sorumlulukları firmaların kendisine aittir. Sorun yaşadığınız ürünleri geri almak istemeyen firmaları mutlaka Tüketiciler Derneği'ne şikayet edebilir ve ürününüzü değiştirebilirsiniz. Bu durumda aldığınız ürün yine değiştirilmiyorsa o zaman direkt bize yazarsanız bizde şikayetinizi ilgili mercilere iletiriz.


emosum

ben gelinliğin altına yakkabı aldım topuklu oldugu için baktım rahat oynayamıyorum gittim hemen baska bitane giydim :toothy10: :toothy10: :toothy10:allahtan gelinliğin altında ayakkabı görünmüyo :toothy10:

sevda

İŞTE BEN O HATAYA DÜŞMEMEK İÇİN AZ TOPUKLU BİR AYAKKABI TERCİH ETMİŞTİM ÇÜNKÜ GECE BOYUNCA SADECE EVET DEMEK İÇİN OTURDUMM DÜŞÜNN... :k06: :k06: :k06:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

ayak numaram kucuk olmasına ragmen ragmen gelınlık ayakkabımı ozel yaptırdım platformlu ve uzerınde taş vardı çok guzel olmuştu hem hıc yorulmadım hemde cok şik olmuştu  :icon_thumright:

Balböceği

Alıntı yapılan: ραяιѕℓιм ѕιвєℓ - 22 Aralık , 2009, 20:26:47
ayak numaram kucuk olmasına ragmen ragmen gelınlık ayakkabımı ozel yaptırdım platformlu ve uzerınde taş vardı çok guzel olmuştu hem hıc yorulmadım hemde cok şik olmuştu  :icon_thumright:

gule gule giy cnm  :opucuk:

derbeder

seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

HASRET!M S@N@

bende sadece ewet demek için oturdum ayakkabım topuklu olmasına ragmen rahattı yada o an heyecandan ayağımın agrıdıgını hissetmiyorum:):):)