27 Nisan , 2024, 23:41:01

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


ADANA KEBAP...

Başlatan sevda, 19 Temmuz , 2008, 21:10:59

« önceki - sonraki »

sevda







Malzemeler :

• 1kg Yağsız dana bonfile
• 100gr Kuyruk yağı
• 100gr Kuzu boşluğu
• Karabiber
• İsot
• Tuz
• 2 adet Soğan
• yarım demet Maydonoz,bir tatlı kaşığı kadar tereyağı tereyağını şişdeki köftelerin üzerine sürüyoruz.






Hazırlanışı : 
Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin.

Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp  kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar.

Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye. Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım. Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukarıdan aşağı etimizi şişe yayalım.Şişlerdeki köftelerin üzerine ben erittiğim tereyağından sürdüm ve fırınımın ızgara kısmında çevirerek pişirdim.normalde barbüküde pişirilirse çok daha lezzetli oluyor.Tarifini yemek 24 sitesinden aldım herkese afiyet olsun biz çok beğendik tadını umarım sizde seversiniz.