29 Nisan , 2024, 11:07:36

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


TAHİNLİ KEK...YAPILMIŞ VE AFİYETLE YENİLMİŞTİİRR...

Başlatan sevda, 19 Temmuz , 2008, 20:01:02

« önceki - sonraki »

sevda

2 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı tahin
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:

5 yemek kaşığı tahin
3 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
Kavrulmuş susam
Yapılışı:

Yumurtaları ve toz şekeri bir kapta krem haline gelene kadar yüksek devirde çırpın.
Ayçiçek yağını ilave ederken çırpmaya devam edin.
Bir süre daha çırptıktan sonra yoğurt ve tahini ekleyin ve tekrar çırpın.
Un ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra iyice karışana kadar çırpın ve yağlanmış, tabanına yağlı kağıt serilmiş 26 cm. çapındaki bir kek kalıbına döküp yüzeyini düzeltin.
Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirin. 30. dakikada üzeri fazla kızarmışsa folyo ile örterek pişirmeye devam edin. İlk 30 dakika fırının kapağını açmayın. Bıçak batırdığınızda yapışmıyorsa fırından alıp sıcakken kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Kalıbın dibindeki yağlı kağıt keki çıkarmanızda çok kolaylık sağlayacaktır.
Kek pişerken 5 yemek kaşığı tahin ve 3 yemek kaşığı pudra şekerini hızlıca karıştırıp hafif akışkan kıvama getirdikten sonra sıcak kekin üzerine düzgünce sürün, ve bir tavada hafifçe kavurduğunuz susamlarla üzerini süsleyin.
Ilık ya da oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz. Buzdolabında değil, fanus içinde oda sıcaklığına muhafaza etmenizi tavsiye ederim.