Kekikli ekmek eşliğinde asma yaprağında tulum

Başlatan Almiş'inAnniş'i, 31 Ekim , 2007, 14:36:55

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i

Kekikli ekmek eşliğinde asma yaprağında tulum

Malzemeler:

yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
karabiber
12 asma yaprağı
1 paket tulum peyniri
közlenmiş biber ve havuç (veya farklı sebzeler)
5--6 dilim ekmek
Hazırlanması:

Zeytinyağı, kekik ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın.
Tulum peynirini halka halka kesin. (dikiş/diş ipi ile peynir dağılmadan kesebilirsiniz). Her bir halkayı zeytinyağlı karışıma batırıp yaprağın ortasına koyun.Yaprağın kenarlarını kapatıp kapanma yeri alta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin.
Yaprakların üzerine fırçayla hafifçe zeytinyağı karışımdan sürün. Buzdolabında 1 saat bekletin. (Eğer ertesi gün için hazırlık yapıyorsanız tabağı bu aşamada dolaba kaldırın)
Asmaları mangalda veya az yağlı bir tavada iki dakika pişirin. (peynir yumuşamaya başlayacak)
Ekmekleri üzerlerine kekikli zeytinyağından sürüp kızartın. Kızarınca her birini verev birkaç parçaya kesin.
Asmaları közlediğiniz sebzelerin üzerine dizin. Yanlarında ekmekle servis yapın.


[eklenti yönetici tarafından silindi]