28 Nisan , 2024, 23:38:44

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Nohutlu Tabbule

Başlatan Almiş'inAnniş'i, 31 Ekim , 2007, 14:56:09

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i

Nohutlu Tabbule

Malzemeler:

yarım su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı doğranmış maydanoz
1 demet taze soğanın beyaz kısımları, doğranmış
1 büyük domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
1 kutu (465gr) konserve nohut, suyu süzülmüş
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
yarım tatlı kaşığı toz kimyon
tuz, karabiber
bir göbek marul
Hazırlanması:

Bulguru yayvan bir kaba alıp üzerine geçecek kadar soğuk su ilave edin. 10 dakika sonra suyunu süzüp mutfak havlusu ile bulgurları iyice kurulayıp bir çatal ile karıştırın.
Maydanozu, soğanları, domatesi, naneyi, nohutu, zeytinyağını, limon suyunu ve kimyonu ekleyin. Tuzu ve karabiberi serpin. Tadını kontrol edip gerekirse limon suyu ilave edin.
Kabın üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin. Servis yapmadan önce oda sıcaklığına getirip marul eşliğinde sunun.

[eklenti yönetici tarafından silindi]