İdrarda 4+ glukoz

Başlatan makaron, 04 Aralık , 2013, 16:34:58

« önceki - sonraki »

makaron

Kızlar bugün idrar tahlili verdim. 4 + glukoz çıktı. Bormalde hiç olmaması lazımmış. Dr um ortalıkta yok çok merak ettim napsam bilgisi olan var mı?

makaron


ponçik

Canım bilgim yok ama internetten biraz baktım , şöyle bir bilgi buldum , geçmiş olsun doktorun ne zaman bakacak sonuçlarına


Gebelikte idrarda bir miktar glukoz olması normaldir ancak fazla miktarlarda glukoz yani glukozüri gebeliğe bağlı şeker hastalığını düşündürür.

Ketonlar olarak adlandırılan bazı asitler ise anne adayının yeterli şekilde beslenip beslenmediğini anlamak açısından yol gösterici olabilir. Açlık ile birlikte idrarda keton (aseton) görülmeye başlar. Açlığın süresi uzadıkça idrardaki keton miktarı da artar. Bu nedenle gebeliğe bağlı bulantı ve kusmanın izlenmesinde idrar keton düzeyi önemlidir.

Teorik olak insan idrarında kırmızı kan hücresi (alyuvar, eritrosit) bulunmaz. Ancak sağlıklı insanlarda idrarda birkaç tane eritrosit saptanması çoğu zaman normal kabul edilir. Buna karşılık fazla miktarda eritorisit saptanması mikroskopik hematuri olarak adlandırılır ve idrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarında taş ve hatta bazı böbrek hastalıklarının belirtisi olabilir. Bununla birlikte kadınlarda idrardaki eritrositlerin kaynağının fark edilmeyen çok hafif vajinal kanamalar olabileceği de akıldan çıkartılmamalıdır



Alıntıdır http://www.mumcu.com/html/article.php?sid=448



makaron

Canım sagol işte 1-2+ olsa azmiktar dıycem ama 4 cok sanki.
Doktorum kayıp konferansa gıtmış

ponçik

belki idrar yollarında enfeksiyon vardır, bol bol su iç, su içemiyorsan ayran iç ama kendin yap dışarıdan alma  :opucuk: