Elevit ile ilgili iddia

Başlatan birbuçukyıl, 23 Kasım , 2013, 15:40:16

« önceki - sonraki »

birbuçukyıl

Hamile kadınlara vitamin desteği için sıkça yazılan "Elevit" isimli ilaçla ilgili iddialar tartışmaya neden oldu. İlacın içerisinde domuz jelatini olduğu iddiaları bebeklerin anne karnında domuz ürününe maruz kaldığı kaygısını yarattı.

DOMUZ JELATİNİ SIKÇA KULLANILIYOR!

Milli Gazete'den Fatih Yedier'in haberine göre, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, "Domuz jelatini gıda ve ilaçta yaygın olarak kullanılıyor. Sadece jelatin değil domuzun başka şekil almış halleri de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Jel kapsül denilen ürünler, endüstriyel ya da bitkisel ilaçlarda aynı riski taşıyorlar. Bitkisel jelatinler pahalı olduğu için pek tercih edilmiyor. Dinimize göre bir şeyin helal olabilmesi için tayyib (saf) olması gerekiyor. Bu ürünlerin tayyib olduğunu söyleyemeyiz. Yani haramdır. Haram olan da sağlıksızdır" dedi.

İLAÇ VERİRKEN BİLGİLENDİRİLMELİ

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi uzmanı Doç. Dr. İlker Alat ise, hastaya verilecek ilaçların, helal-haram konusunda bilgilendirilmesi ve ilaçların prospektüsünde üretim bilgilerinin yer alması gerektiğini söyledi. Güncel sağlık uygulamalarının İslam'a uygun olması gerektiğini belirten Alat, "Genel sağlık uygulamalarında, helal-haram ilişkisine uyulmuyor. Hastalara, tedavilerinde kullanılacak ilaçların, tıbbi malzemelerin içeriği anlatılmak zorunlu olmalı. Bunun vebali büyük" ifadelerini kullandı.

FİRMA HAYIR DİYEMEDİ!

Gazetemizin tüm çabalarına rağmen üretici firma konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Telefonla ulaştığımız firma çalışanları çeşitli bahanelerle yetkililerin yerlerinde olmadığını söyleyerek bizi geçiştirmeye çalıştılar. Israrımız üzerine "Biz size dönüş yapalım" cevabı verildi. "Bu ilaçta domuz jelatini kullanılıyor mu?" sorumuza susarak karşılık veren firma yetkilileri bir anlamıyla duyulan kaygıları haklı çıkardı. Yetkililer açıkça hayır diyemedi.

Domuz, henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girdi...

Türkiye'de 'gıda terörü' hız kesmeden devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın domuzu kasaplık et statüsüne almasının ardından, domuz eti ve domuz katkılı ürünler adeta vatandaşın kâbusu oldu. Yetersiz denetimin sonucu domuz ürünlerinden elde edilen gıda, ilaç ve malzemeler etkisini artırarak vatandaşın mutfağına hatta henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girmeyi başardı




birbuçukyıl

Dün bu habere kardeşim denk gelmiş.Ben oldukça şaşırdım. Ama eğer gerçeklik payı varsa kullanmaktan sakınalım arkadaşlar. Çünkü piyasada ilacın muadili bir çok ilaç vardır eminim.

iklima

Şu domuzun girmedigi bi ilaçlar kalmıştı yani
Ne kadar doğru bilemem ama ben yedigimiz hiç bişeye güvenmiyorum zaten
ülkemizde hiç bişeyin gercek içerigi üzerinde yazmıyor zaten
Ben hamileligim boyunca elevit kullandim ama öksürük surubunda bile alkol olduğunu biliyoruz fakat bazı durumlarda tedavi amacli cevaz veriliyor bunu bildigim için içim rahat
Sadece artık ne yiyip ne içtigimizi dürüstce yazsınlar istiyorum tüm diğer ülkelerde olduğu gibi
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

ยรlคภ๓คz göภlüm

ben de ilk aylar  bir kutu kullanmıştım... artık decavit kullanıyorum


ponçik

İnsan sağlığına fayda yerine zarar sağlıyorlar  :caca:
ASM deki doktor vermişti 2-3 gün kullanmıştım, sonra hastaneye ilk kontrole gittiğimde doktor sadece folik asit kullan, elevite gerek yok dedi ama nedenini sormadım  :dontknow:
İlk kızımda 9 ay kullandım, hatta doğumdan sonra da 1 kutu kullanmıştım  :honk:



_inci_tanem_

ayy inanmıyorum ya  :( :( gebelikte 6.ayıma kadar elevit kullandım 6.ayımdan sonra decavit yazdı dr.keşke en başından decavit olsaymış huzursuz oldum şimdi yaa :(

Ateşin yakmadığı İBRAHİM'i Kuyunun boğmadığı YUSUF'u
Bıçağın kesmediği İSMAİL'i
Kruyn RABBİM
GÜL MUHAMMET aşkına
BENİM MELEĞİM VE TÜM MELEKLERİ KORU :amin:

dilekyilmz

Bu nedir yaa şu domuzun girmediği birşey var mı acaba