28 Nisan , 2024, 06:48:57

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Dr. Murat Erdemtok Ve Lamaze Yöntemi

Başlatan hanimaga008, 21 Temmuz , 2013, 23:51:58

« önceki - sonraki »

hanimaga008

Adana Ankada Tüp Bebek Merkezi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Murat Erdemtok da AA muhabirine yaptığı açıklamada, lamaze eğitiminin anne adaylarını duygusal ve bedensel yönden bilinçli bir şekilde normal doğuma hazırladığını söyledi. Eğitimle doğumda acıyı azaltacak birçok tekniğin öğretildiğini belirten Erdemtok, öğretilen tekniklerin içinde fiziksel egzersizler, nefes çalışmaları, derin gevşeme, hayal kurma, görselleştirme, yürüme, sallanma, ağrıyı azaltıcı ve rahatlatıcı masajlar, dans etme, doğumu kolaylaştırıcı doğum pozisyonların bulunduğunu kaydetti. Hamilelerin, doğumda ağrıyı azaltan bu teknikleri doğuma kadar çalışarak öğrenebileceklerini belirten Erdemtok, 'Doğumda da dilediğini kullanabilir. Bu sayede doğumlarını kendileri kontrol edebilirler" dedi. Eğitimde öğretilen nefes alıp verme tekniğinin normal doğum sırasında annenin gevşemesini sağladığı için bebeğe giden oksijen miktarını artırdığını ifade eden Erdemtok, şunları kaydetti: "Bu durum bebeğin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Bu tekniği alan anne adaylarının yüzde 95'i ağrısız normal doğumla bebeklerini dünyaya getiriyor. Ülkemizde normal doğumu artırmak için anne adaylarının hamilelik süresince bu eğitimi almalarını sağlamalıyız." Erdemtok, eğitimin hamileliğin ilk ayından itibaren alınması gerektiğini ifade etti.

5 aylık hamile olan ünlü oyuncu Yeliz Yeşilmen, lamaze eğitimi (doğum ve doğuma hazırlık kursları) ile doğuma sağlıklı şekilde hazırlanıyor

Yeliz Yeşilmen doğuma hazırlanıyor

5 aylık hamile olan ünlü oyuncu Yeliz Yeşilmen, lamaze eğitimi (doğum ve doğuma hazırlık kursları) ile doğuma sağlıklı şekilde hazırlanıyor.

Elifse Beden Eğitim Merkezi'nde açılan doğum ve doğuma hazırlık kurslarına dizi oyuncusu Yeliz Yeşilmen de katılıyor.

Eğitime katılan anne adaylarına doğumun evreleri, hamileler için pilates, hamile masajı, bebek bakımı ve bebek masajları hakkında bilgiler veriliyor. Kurs eğitmeni Tülay Özmen, kurslara büyük ilgi olduğunu belirterek, gebelerin normal doğum hakkında bilinçlendirildiğini kaydetti.

Ünlü oyuncu Yeliz Yeşilmen ise, lamaze eğitimini bütün anne adaylarına tavsiye ettiğini ifade ederek, "19 hafta oldu. Allah'ın izniyle 5'inci aya yaklaşıyoruz. Bu eğitime lamaze eğitimi deniliyor. Normal doğum yapabilmek, hem vücudu rahatlatmak hem de kilo almamak ve normal doğuma yardımcı olmak için uygulanıyor. Adana'da zaten var ama çok fazla bilinmiyor. Biraz da bunu duyurmak istedik. Çok rahatım, bütün hamile kadınlara tavsiye ediyorum" dedi.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde Ali Uğur Akbaş ile nikah masasına oturacağını belirten Yeşilmen, şöyle konuştu:

"Allah izin verirse düğünümüz Adana'da olacak. Hep Sevgililer Günü'nde istemiştim. Kısmet o gün denk geldi. Sevgililer Günü'nde 7 yıllık aşkımızı ölümsüzleştireceğiz. Bebeğimiz de düğünde olacak. Yaklaşık 5 ayı geçmiş olacak. Üçümüz de düğünde olacağız. 2 kişi olmayacağız. Birazcık şişman bir gelin olacağım. Çünkü 8 kilo aldım şimdiye kadar. Eğitimden sonra daha hızlı kilo almam."

Bu arada Adana Ankada Tüp Bebek Merkezi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Murat Erdemtok, bütün hamile kadınların lamaze eğitimi ile doğuma hazırlanması gerektiğini söyledi. Erdemtok, "Lamaze eğitimiyle gebelikte nefes alma teknikleri ile bilinçli doğum eğitimleri yapılıyor. Bugün sezaryenle doğumun artık istenmediği, normal doğumun daha fazla yapılması gerektiği bir dönemdeyiz. Lamaze eğitimiyle gebeler eğitim olarak normal doğumu daha fazla oranda yapabiliyor. Ve doğuma bilinçli gelerek ve hazırlanarak nefes alma teknikleri kullanarak, ağrısız ya da çok az ağrıyla doğum yapabiliyorlar" dedi.

Erdemtok, ülkemizde normal doğumu arttırmak için gebelik süresince lamaze eğitimi alınmasının en uygun yöntem olduğunu sözlerine ekledi.