Ergenlik sivilceleri hormonların eseri

Başlatan asliuzun, 25 Mayıs , 2013, 23:09:41

« önceki - sonraki »

asliuzun

ildimizin özelliklerini, bize hayat veren genetik programdan, hormon dengemizden ayrı düşünmek mümkün değil!Akneye yol açan birçok etken sayabiliriz, en başta kalıtım, hormon dengesi, sonra çevre kirliliği, stres, ilaçlar, cilt bakım ürünleri, makyaj malzemeleri, ısı ve havanın neminde artış... Ancak bu sivilcelere boşuna "Ergenlik sivilceleri" denilmemiş. Ergenlik çağına yaklaşırken, vücudumuzdaki ****üel hormonların üretimi hızlanır.

Bunlar erkeklerde "androjenler" adı verilen daha ziyade "testosteron ve androtesteron"; kızlarda "östrojen ve progesteron" dur. Erkek vücudunda biraz kadınlık hormonları, kadın vücudunda da bir miktar erkeklik hormonları bulunur. Bedenimizdeki uyumu ve huzuru oluşturan tamamen bu hassas dengedir. Ne yazık ki çoğumuzda bu denge mükemmel değildir Androjenler adını verdiğimiz erkeklik hormonları cildimizdeki sebum yani yağ salgısının artmasına neden olur. Akneleri başlatan en önemli etken yağ salgısının fazlalaşmasıdır. Androjenlerin yükselmesi cildimizdeki gözeneklerin genişlemesine yol açarak akne oluşumunu tetikler. Adet dönemi yaklaşırken kadınların vücudunda bulunan "progesteron" hormonu yükselir. Bu dönemde vücut su toplar, şişer, ter kokusu değişir.

Östrojen karşısında ağırlığı artan progesteron, gözeneklerin büyümesine, yağlanmanın ve siyah noktaların artmasına neden olur. Stres de erkeklik hormonlarından bazılarını yükseltir. Sonuç, gözeneklerin genişlemesi, cildin yağlanması ve sivilcelerimizin artmasıdır. "Polikistik over" hastalığı kadın vücudunun normalden fazla erkeklik hormonu üretmesine yol açar. Bunun sonucunda kıllanma da artar, cilt çok fazla sebum salgılar ve akneler ortaya çıkar. Bazen kadınlık hormonlarından östrojenin eksikliği, vücuttaki erkeklik hormonunu dengelemeye yetmez. O zaman da aknelerle karşılaşırız. Tüm hormon seviyeleri normal olduğu halde bazen vücut erkeklik hormonlarına karşı aşırı derecede hassas davranır ve tepki gösterir. yine kıllanma ve akneler görülür.
kaynakça: http://www.baybul.com

°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...