Bebeğime 4 aylikken ne yedirebilirim?

Başlatan sukeyna, 25 Nisan , 2013, 15:50:25

« önceki - sonraki »

sukeyna

25 Nisan , 2013, 15:50:25 Son düzenlenme: 08 Mayıs , 2013, 13:27:35 sukeyna
Bebegim dört aylık olmak üzere ve hem anne sutu hemde sutum az oldugu icin aptamil devam sutu ile besleniyor fakat son zamanlarda mamayı severek yemiyor hep yarım bırakıyor, o yüzden bende düşündüm ki oğlum dört aylık oldugunda farklı bir seyler yedirebilirim belki, nette okuduğum kadarıyla pirinç unu Yada hazır satılan pirincli mamalar varmış , evde ne yapabilirim ?

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

ben 4aylikken meyve püreleri vermeye basladim bide muhallebi filan yapar az az yedirirdim alissin diye
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

sukeyna

Muhallebi dediğimiz bu pirinç unu ile yapılan dimi ?

muhribe

anne sütü alıyorsa bence ek gıdalar için çok acele etme canım, biliyorsun ilk 6 ay anne sütü çok önemli, alabildiğince anne sütü alsın
ama ekk gıdalara geçmek istiyorsan bunun bir sırası var
önce meyve suları (günde 1-2 çay kaşığı)
sonra meve püreleri
ardından yoğurt
ve sonraları muhallebi ve çorbalara geçiliyor
önceleri 1-2 çay kaşığı tattıracaksın, haftalar ilerledikçe miktarı artırabilirsin
bu sürede kontrol edeceksin kabız oluyor mu karnı ağrıyor mu diye


sukeyna


asya81

bende 4 aylıkken başladım doktor tavsiyesiyle
önce meyva püresi sonraki hafta suyu ve sebze püresi en son yoğurt
beş aylıktı keçi sütüyle bir çay bardağı  su ile muhallebi yapardım keçi sütü gaz yapmıyor bide aptamil organik kavanoz mamalarından sütlaç veriyordum en sevdiğide oydu başka hiçbirseyi bukadar istekli yemedi gerçi şimdi asla yemes tiksindi

sukeyna

Meyve puresini nasıl hazirliyordun peki?

asya81

canım cam rende kullandım armut ve elma rendeleyip yediriyordum

nilyumm

Benim de bebeğim 4.ayını bitirmek üzere. Şuan sadece anne sütü alıyor. Daha dün doktor kontrolü vardı ve ben de sordum ek gıdaya geçebilir miyiz diye. Kesinlikle hayır dedi. 6. aya kadar sadece anne sütü ile beslenecek dedi.  Bazı kişiler tadına baktırıyor bu da çok yanlış dedi. 6.aydan sonra ek gıdaya çok kontrollü başlanmalı.

Benim bebeğimin bünyesi allerjik o yüzden daha da dikkatli olunması gerekiyormuş. Bence doktorunuz en iyisini bilir. O yüzden tavsiyem doktorunuzla konuşmanız.

sukeyna

Bizim doktorumuz da anne sutu yeterli diyor fakat biraz annelik içgüdüsü de önemli diye düşünüyorum ve zaman zaman bebegim doymuyor gibi geliyor o yüzden de aptamilin gece tahilli mamasından aldım cokta sevdi

muhribe

bizim doktorumuz ek gıdaya çok hevesliydi
3. ayımızın içindeydik meyve sularına vs başla demişti
ki anne sütü alıyordu, kilosu gelişimi çok iyiydi
ben 6. ay bitene kadar direndim, ara ara meyve püresi vs tattırdım ama adam akıllı ek gıdalarla beslemedim 6. ay dolana kadar
hep şöyle düşündüm anne sütündeki vitamin hiçbir meyvede pürede olamaz
o yüzden bir damla fazla şey yiyecekse bu anne sütü olmalı
iyi ki öyle yapmışım şükür oğlumun bünyesi çok kuvvetli  :nazar: kolay hasta olmaz  :nazar:
ve her şeyden önemlisi hala emiyor 20 aylık  :nazar: :amin:

EMEL 26


:nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
canım bebeğine baglı yavaş yavaş  çok abartmadan meyve püresi  yoğut  ve bebe bisküvilerindende deneyebirsi baktın yiyor çorba gaz yapmayacak olanlarından ver ben öyle yapacam tatlım  hadi kolay gelsin öpüyorum bebşini :opucuk:
Kızlarımla hayat çok güzel💖

°•.ℓανιηуα.•°

valla ben 6 ay boyunca oğluma su bile vermedim sadece anne sütüyle beslendi ama çok yanlış yapmışım. keşke doktorları dinlemeseydim.

bence 4. aydan itibaren azar azar tattır canım. her şeyden ver. sizin yediğiniz yemeğin bile suyundan ver tattır. 2. olursa benim öyle yapıcam. sonra zor alışıyo ek besine.



Balböceği

B'nde erken başlayanlardanım 4. Ayını bile beklemedim hiçde zorlamadı  :nazar:

nilyumm

Kızlar kimse yanlış anlamasın kimseyi eleştirmek için de söylemiyorum, sadece kendi fikrim ve düşüncem. Sonuçta hepimizin çocuğu çok özel ve hepimiz kendi doğrularımızla büyütmeye çalışıyoruz.

Hepimiz biliyoruz ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerektiğini.Bir çok doktor aynı görüşte. Eğer bebeğimiz anne sütü alırken kilo alımı ve gelişimi normal gidiyorsa, ek gıdaya bir an önce geçme çabamızı anlayamıyorum. Ben bile etrafımdaki büyüklerin sözüne aldanıp doktorumuza sordum. Şimdi diyorum ki iyi ki de sormuşum ve vermemişim. Çünkü zaten bebeğimiz eninde sonunda çorbalara meyvelere başlayacak. Ama anne sütü alacağı süreç kısıtlı. Bu kısıtlı süreyi iyi değerlendirmek lazım. Hem şuan piyasadaki bir çok meyve sebze hormonlu ve organik denenlere de her zaman güvenilmiyor. O yüzden bence ilk 6 ayını herhangi bir problem yoksa anne sütü alarak geçirmeli.
Kendi yemeklerimizden yedirmeliyiz elbette ama onun da zamanı var. Çünkü yediğimiz yemeklerin içinde tuz var. Ve 1 yaşına kadar bebeğin tuz tüketmesi böbreklerine zarar veriyor.

Bence çok aceleci olmadan her şeyi zamanında vermek en güzeli diye düşünüyor aksini uygulayanlara da saygı duyuyorum.