29 Nisan , 2024, 09:06:59

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Hamilelik sırasında okunması gereken ayetler

Başlatan ebrali, 03 Şubat , 2013, 19:40:13

« önceki - sonraki »

ebrali

Merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım ve 5 haftalık hamileyim. Yaptığım araştırmalar sonucu bulduğum ayetleri düzenledim ve sizlerle de paylaşmak istedim :D İnşallah faydalı olur sizlerede


إِذْ قَالَتِ امْرَأَةُ عِمْرَانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ مَا فِي بَطْنِي مُحَرَّرًا فَتَقَبَّلْ مِنِّي إِنَّكَ أَنتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ   İz kaletimraetü ımrane rabbi innı nezertü leke ma fı batnı muharranan fe tekabbel minnı* inneke entes semıul alım   Âl-i İmran Suresi – 35. ayet: "Ya Rabbi! Nezdinden bana temiz ve mübarek bir evlat bağışla. Muhakkak ki Sen, duaları işitensin." Hz.Zekeriyya (as)'ın duası.
رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء
رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ   Rabbic'alnı mükıymes salati ve imn zürriyyetı rabbena ve tekabbel düa'  Rabbenağfir lı ve li valideyye ve lil mü'minıne yevme yekumül hısab   İbrahim Suresi – 40 ile 41. ayetler: "Ya Rab! Beni de, zürriyetimi de namaza devam edenlerden kıl. Ey Rabbimiz! Duamı kabul eyle. Ey Rabbimiz! İnsanlar hesap için ayağa kalktığı gün, beni, ana ve babamı ve tüm mü'minleri bağışla." Hz. İbrahim (as)'ın duası.
وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ   Ve zekeriyya iz nada rabbehu rabbi la tezernı fardev ve ente hayrul varisın   Enbiya Suresi – 89. ayet: "Ya Rab! Beni yalnız (evlatsız, vârissiz) bırakma. Sen vârislerin en hayırlısı ve efdalisin." Hz. Zekeriyya (as)'ın duası.
رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ   Rabbi heb lî mines sâlihîn(sâlihîne).   Saffât Suresi – 100. ayet: "Ya Rab! Bana salihlerden (bir oğul) bağışla." Hz. İbrahim (as)'ın duası.
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهًا وَوَضَعَتْهُ كُرْهًا
وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ   Ve vassaynel insâne bi vâlideyhi ihsânâ(ihsânen), hamelethu ummuhu kurhen ve vadaathu kurhâ(kurhan), ve hamluhu ve fisâluhu selâsûne şehrâ(şehren), hattâ izâ belega eşuddehu ve belega erbaîne seneten kâle rabbi evzı'nî en eşkure ni'metekelletî en'amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a'mele sâlihan terdâhu ve aslıh lî fî zurriyyetî, innî tubtu ileyke ve innî minel muslimîn(muslimîne).
   Ahkâf Suresi – 15. ayet: "…Ya Rab! Gerek kendime ve gerek anne babama in'âm ettiğin nimetine şükretmemi, Senin razı olacağın salih ameller işlememi bana ilham et. Benim için de, zürriyetim için de iyiliği devam ettir. Ben Sana tövbe ettim ve Sana teveccüh ettim. Şüphesiz ben, gerçek Müslümanlardanım."
رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِن ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُّسْلِمَةً لَّكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَآ إِنَّكَ أَنتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ   Rabbena vec'alna müslimeyni leke ve min zürriyyetina ümmetem müslimetel leke ve erina menasikena ve tüb aleyna* inneke entet tevvabür rahıym   Bakara Suresi – 128. ayet: "Ya Rab! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar. Bizi yapacağımız ibadetlerimi göster, tövbemizi kabul buyur. Zira tövbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak Sensin." Hz. İbrahim (as)'in duası.
وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا   Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a'yunin vec'alnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen).   Furkan Suresi – 74. ayet: "Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takva sahiplerine önder kıl."
وَالَّذِينَ جَاؤُوا مِن بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالْإِيمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِي قُلُوبِنَا غِلًّا لِّلَّذِينَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّكَ رَؤُوفٌ رَّحِيمٌ   Velleziyne cau min ba'dihim yekulune rabbenağfir lena ve liıhvaninelleziyne sebekuna bil'iymani ve la tec'al fiy kulubina ğullen lilleziyne amenu rabbena inneke reufun rahıymun.   Haşr Suresi – 10. ayet: "Rabbimiz!bizi ve iman ile daha önce bizi geçmiş din kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma. Rabbimiz! Şüphesiz ki Sen, çok şefkatli ve çok merhametlisin."
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَّصُوحًا عَسَى رَبُّكُمْ أَن يُكَفِّرَ عَنكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ يَوْمَ لَا يُخْزِي اللَّهُ النَّبِيَّ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ نُورُهُمْ يَسْعَى بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَبِأَيْمَانِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ   Yâ eyyuhâllezîne âmenû tûbû ilâllâhi tevbeten nasûhâ(nasûhan), asâ rabbukum en yukeffire ankum seyyiâtikum ve yudhilekum cennâtin tecrî min tahtihel enhâru, yevme lâ yuhzîllâhun nebiyye vellezîne âmenû meah(meahu), nûruhum yes'â beyne eydîhim ve bi eymânihim yekûlûne rabbenâ etmim lenâ nûrenâ vagfir lenâ, inneke alâ kulli şey'in kadîr(kadîrun).
   Tahrim Suresi – 8. ayet: "…Ey Rabbimiz! Nurumuzu tamamla, bizi bağışla. Çünkü Sen, her şeye kâdirsin."
رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ   Rabbi heb lı mines salihıyn   Saffat Suresi – 100. ayet: "Rabbim! Bana, salihlerden olacak bir evlat ver." Hz. İbrahim (as)'ın duası.
فَتَبَسَّمَ ضَاحِكًا مِّن قَوْلِهَا وَقَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ   Fe tebesseme dâhıken min kavlihâ ve kâle rabbi evzı'nî en eşkure ni'metekelletî en'amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a'mele salihan terdâhu ve edhılnî bi rahmetike fî ibâdikes sâlihîn(sâlihîne).   Neml Suresi – 19. ayet: "…Ey Rabbim! Bana ve ana babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın iyi iş yapmamı gönlüme ver. Rahmetinle beni iyi kulların arasına kat." Hz. Süleyman (as)'ın duası.
فَلَمَّا وَضَعَتْهَا قَالَتْ رَبِّ إِنِّي وَضَعْتُهَا أُنثَى وَاللّهُ أَعْلَمُ بِمَا وَضَعَتْ وَلَيْسَ الذَّكَرُ كَالأُنثَى وَإِنِّي سَمَّيْتُهَا مَرْيَمَ وِإِنِّي أُعِيذُهَا بِكَ وَذُرِّيَّتَهَا مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ
   Fe lemma vedaatha kalet rabbi innı veda'tüha ünsa* vallahü a'lemü bi ma vedaat* ve leysez zekeru kel ünsa* ve innı semmeytüha meryeme ve innı üıyzüha bike ve zürriyyeteha mineş şeytanir racım
   Âl-i İmran Suresi – 36. ayet: "… Rabbim! Kovulmuş Şeytana karşı, onu (yavrumu) ve onun soyunu Sana ısmarlıyorum." Hz. İmran'ın karısı Hanne'nin (Hz. Meryem'in annesi ve Hz.İsa'nın anneannesi) duası.
رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ
   Rabbena la tüzığ kulubena ba'de iz hedeytena veheb lena mil ledünke rahmeh* inneke entel vehhab
   Âl-i İmran Suresi – 8. ayet: "Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Muhakkak ki Sen, lütfü en bol olansın."
لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَآ أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ   La yükellifüllahü nefsen illa vüs'aha* leha ma kesebet ve aleyha mektesebet* rabbena la tüahızna in nesına ev ahta'na* rabbena ve la tahmil aleyna ısran kema hameltehu alellezıne min kablina* rabbena ve la tühammilna ma la takate lena bih* va'fü anna* vağfir lena* verhamna ente mevlane fensurna alel kavmil kafirın   Bakara Suresi – 286. ayet: "…Ey Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi sorgulama. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize ağır yük yükleme. Rabbimiz! Gücümüzün yetmeyeceği şeyleri de bize taşıtma. Bizi affet. Bizi bağışla. Bize acı. Sen Mevla'mızsın. Kafir topluma karşı bize yardım et.

Aşkk

hoşgeldin canım  :flowers: :flowers:

hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inş  :amin: