bebeğimde alerjik egzama başlangıcı varmış :(

Başlatan __nil__, 12 Ocak , 2013, 18:14:40

« önceki - sonraki »

__nil__

bebeğimin yanaklarında kızarıklık vardı dr a götrdük alerjik egzama ama başlangıç daha dedi.bir losyon verdi şimdilik ilaç vermicem dedi.
eğer artarsa kortizonlu ilaç gerekirmiş inş artmaz böyle bişi yaşayan varmı neler yapmak lazım artar diye korkuyorum :crybaby2:



AnneSiniN 1⃣TaNeSi

Merhaba canım, çok geçmiş olsun bebeğin nekadarlık?
Benim bebeğimde de var 3 aylıkken başladı. Doktor alerjik, ama neye karşı alerjisi olduğunu bulamazsın çok zor dedi en ufak toza karşı bile olabilir dedi. Ama ben doktoru dinlemedim araştırdım ve süte karşı alerjisi çıktı. Bunu öğrenene kadar çok çektik yüzü iyice egzama oldu gittikce çogalıyordu geceleri kaşıntısından uyuyamıyordu nemlendirici kremler fazla işimize yaramadı bizde mecburen kortizonlu krem kullandık. Kullanınca geçiyordu kremi bırakınca tekrar çıkıyordu. Süte karşı olduğunu anlayıp sütü kesince yüzündekilerde geçti şimdi 13 aylık oglum. Allah ım yardım etsin bu durumda olan herkeze inşallah  :amin: zor yani, çaresiz kalmak bebeğine yardım edememek ama genellikle işte süt fındık alerjisinden felan oluyor onları kesince düzeliyor. Kortizonlu kremler iyi degil ama çok işe yarıyor. İnşallah geçer canım herkezde aynı olcak diye birşey yok belki sizinki birkaç ay sürer geçer.. Allah ım yardım etsin inşallah :opucuk:

__nil__

çok teşekkür ederim cnm cvbın için bizim şuan çok az belli oluo sadece yanaklarında ama bende artmasından korkuyorum.dr bu ara değişik bişi verdiniz mi dedi.bu ara ben yumurta sık yemişti bide portakal yemişti üstüste dr a dedim yapabilirmi olur dedi.şimdi onları kestik.yemekten sonra ağzını filan ıslak mendille silerdim onu bıraktım yüzünü yıkıyorum devamlı ve kremini sürüyorum.sık banyo iyi geliyormuş artık daha sık yıkıcam soğuk diye ihmal ediyordum ama artık yıkıcam.
bunun dışında geçen gün piriçunu muhallebisini inek sütüyle yapmayayım diye 1 yaş üstü pınar çocuk sütü ile yaptım çok az yedi ama acaba o mu dokundu bilemiyorum.

benim  kızım zaten bu olaydan önce emmeyi bırakmıştı cnm emmiyor artık.ama böyle beslemek de zor oluyor insan korkuyor ne vertceğimi şaşırdım.internette araştırdım en çok bu egzamayı yapan yiyeceklerden yemiyor artık inş geçer yaa



AnneSiniN 1⃣TaNeSi

Inşallah gecer canim, sen takma kafana doktorlar beni cok korkutmustu iste bulamazsin sebebini cogaldikca cogalir 1 yasindan sonra yüzünden gecer sonra kollarinda cikar sonra oda gecer bez bölgesinde cikar felan filan. Canim yumurtada alerji yapabilir bıraktıgın iyi olmuş. Portakalı da egzama varsa yedirmeyin asitli oldugu için çogaltır diyorlar canım. Bize doktor egzama fazla temizligi sevmez sık yıkamayın demişti ama sizinki yıkayın demiş :honk:
Hangi nemlendiriciyi kullandıgını ögrenebilirmiyim aceba?

AnneSiniN 1⃣TaNeSi

Bu arada canım sütü kesince geçti dedim ya anne sütü degil inek sütüne karsı alerjisi. İnek sütünü bırakınca geçti. Bebegimi hala emziriyorum..

mavişim80

canım acil şifalar diliyorum
allah yardımcınız olsun sakın bunalma daralma oflama
rabbim derdini verdiyse dermanınıda koymustr bi yere
yardımcı olmak isterdim ama bilgim yok...
yinede senin iiççin arastırırım

bnsroni

Canım tam olarak aynı durumdayız..
Bizdede 3-4aylık kadarken alnında kaş kısımlarında vardı böle kızarıklık döküntü gibi doktorda egzama dedi atopik dermatit olarakta gecıyor internetten araştırmanı tasiye ederim ..
Bizim son 1 aydır fena halde azdı ve ne yaptıysam gecmedi bir kaç gün çönce mecbur kortizona başladık excipial ile karıştırıp sürüyorum sanada muhtemelen excipial vermıstır..popo ve kukusu cılk yara ve cok kasındıgı için sürekli kanatıyor:(
Tahlil falanda yapıldı 4 tup kan aldıkar tam ızdıraptı bu alejı testlerıde 1 liranın üzerinde tuttu sonucları beklıyoruz..
Bunun tek ilacı cildi sürekli nemli tutmak...çok bakım gerektiriyor..
Kışında azıyormuş kalorifer yüzünden hava nemlendirici almalısın ve bebek neredeyse orada tutmalısın..
Gece yatarken Odasında gündüz salonda..
Yada kaloriferin üzerine 1 bardak suda koyabılırsın.
Ben arastırdım anneler hep deneme yanılmayla basa cıkabılmıslar kortizonlu krem bile geçici çözüm oluyor.
Ben 1 ayda yıldım umarım senin bebeğinin egzaması ilerlemez..
Belli bir süreden sonra tamamen geçebiliyormuş inş bizdede böle olur..

burcum

benim kızımın bebekliğinde de oldu korkulacak birşey yok sakin ol :icon_thumright: bizim hafif değildi kortizonlu merhem kullandık zaten 1 haftadan uzun süre kullanılmıyor güneşe çıkarken sürmeyeceksin genelde günde 1 kez gece yazarlar ayrıca sabah sürülecek bi merhem vermişti losyon bepanthanol ve po zinc çinko kremi almamızı soylemişti bunlarla sık sık nemlendirdim vucudunu yüzünü :icon_thumright:
beyaz tenli çocuklarda sık karşılaşılan birşey atopik dermatit zaman zaman tekrarlıyacak :icon_thumright:

__nil__

emolioum  diye bi nemlendirici.üzerinde cildi onarır nemlendirir atopik dermatite kaşıntısını önler filan yazıo.

şimdilik bunu kullanıyoruz.kortizona geçm edik şuan az durumDA diye.



zeynep0655

benim oğlumunda boynunda çıkmıştı gün geçtikçe fazlalaşıyordu. doktora götürdüm egzama dedi ve egzama kremi verdi. ben bu kremi 1 hafta kullandım hiçbir işe yaramadı. sonra başka bir doktora götürdüm baktı ve bunun egzamayla alakası yok bu alerjik bişey dedi alerji kremi yazdı. kremi kullanmaya başladığımın gün azalmaya başladı birkaç güne hiçbeşi kalmadı. bidahada çıkmadı çok şükür.

kızlar bence 1 doktorla kalmayın 2_3 deneyin ben öle yapıyorum artık.  çok geçmiş olsun.

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

nilcim cnm cok gecmis olsun duru hanima  :opucuk: :opucuk: egzama ne oluyo  :icon_scratch: ecrinin yanaklarida sivilce var sanki cok kücük kücük bide kuru  :dontknow: o mu acaba  :dontknow: herkes sakali olan öpüyo ondan diyo ama doktora sorcam
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

__nil__

gülcüm sen dr una sor yinede.bizimde hafif kızarıklıktı hatta eşimde dr a götürmek istemedi sakalımla öptüm diye oluo abartma dedi ama iyiki götürmüşüm ihmal etme sende.

bizim şimdilik yanaklarda bazen bi bakıyorum hiç bişi kalmamış gibi sonra 2 saaat geçio gene kırmızı kırmızı yanakları.inş artmaz ben korkuyorum kortizonlu krem kullanmaya.zaten dr umda daha kullanma dedi gerek yok dedi.
inş hiç gerek kalmaz.

ama şimdi bişi yedirmeye korkuyorum..çocuğum bi yumurtayla portakalı severek yiyiodu şimdi onları da kestim zaten dooru düzgün bişi yemio iyice şaşırdım ne yedirceğimi.



@Melek Yüzlüm@

geçmiş olsun canımm


bizimkininde poposunda sivilceler çıktıı ya bir sürü kocamannn :sad1: :sad1: :sad1:



ayy

canım ya geçmiş olsun ben görmemişim konuyu.
bu konuda bilgim yok :dontknow: :dontknow:
derdi veren rabbim dermenınıda verir inşallah tez vakitte düzelir yavrun :amin: :amin: :amin: :amin: :opucuk: :opucuk: :opucuk:

xxcansuxx

geçmiş olsun nil Allah şifa versin
ben kevserin kızı ecreded  yanaklarında kızarıklık olmuştu atapik dermatit ti sanırım onunda yumurtaya karşı alerjisi çıkmıştı yedirmiyor kevser yumurta kızına... kortizonlu kremler veriyor genelde drlar başkada bilgim yok inş.hemencecik geçer  :amin: :amin: :amin: kuzuyu öptüm annesi