kızım hıc yemek yemıyor:(:(:(

Başlatan RosE27, 04 Ocak , 2013, 12:03:45

« önceki - sonraki »

RosE27

arkadaşlar mrb nasılsınız bılen arkadaşlarım wradır bılmeyen arkadaşlarım ıcın 4.5 aylık ıkızlerım war oglusumun yemesı ıcmesı ıyı ama kızım yemek yemıyor benım az emıyo sma mama werıyorum onu hıc yemıyor belkı 30 cc belkı 40 cc doktor sutum yetmedıgı ıcın ek gıdayada baslattı elma armut mandalına hawuc suyu werıyorum hawuc patates oırınc ıle sebze cornası yapıp yarım cau bardagı werıyorum bırde aptamılın sutlu pırınclı mamasından werıyorum ama kızım yemıyo hatta azonce zorla yedırdım ne yedırdıysem hepsını cıkardı bu ayın 13çunde 5 aylık olucak 6800 kg 62 cm kus gıbı cok zayıf cok uzuluyorum benım durumumda olanlar war mı ne yapmalıyım bılemıyorum :y25: :y25:

°•.ℓανιηуα.•°

canım ben oğluma 6. ayı dolana kadar su bile vermedim. sadece anne sütü aldı.

tam ek besine yeni geçmiştik ki oğlum bronşiolit oldu ve 6 gün hastanede yattık. çıktığımızda hiç bir şey yemedi. her gelen kaşığı şurup sandı reddetti.

sabrettim. ısrar etmedim. ölmez ya açlıktan dedim. 8. ayına gelesiye kadar ağırlıklı olarak anne sütüyle besledim. o zamana kadar çok üzülüyorum yemediği için ama aslında daha sonra araştırdım ki ek besini erkenden başlatmak iyi değilmiş. 7-8 aylık olana kadar zaten ağırlıklı olarak anne sütüyle beslenmesi lazımmış. aslında yanlış yapmamışım.

ben diyordum ki oğlum hiç bişi yemez,ağzını açmaz.. ama durum hiç de öyle olmadı. şimdi 1.5 yaşında ve önünden yiyecek kaçırıyorum resmen. ne bulsa yer. sadece diş dönemlerinde az bişi iştahsız olur. ama yine de yer. geçicidir ysni merak etme sen. ısrarcı olma. oluruna bırak.



asya81

Canimuzulsme benim kızda 5 aylikken 6 kiloyu bende yedirmiyorum yarım çay bardağını yoğurttan nefret ederdi sebze purede öyle.neyse çeşitli seyler denedim milyona organik sutlac denedim sevdi onu baya bı yedi gerçi şimdi yemiyor çok secici mamada öyle şimdi bile yasını gecti 120 cc zorla yiyor senin aylarında anca uyurken alıyordu işkence gibi iştah için vitamin aldık şimdi yemesi düzeldi dış çıkarma haricinde ama secici maalesef sende değişik seyler dene damağına uyan şey mutlaka çıkacak benim kızda sevmedi sutlu pirinç mamasını.sen yoğurda meyva kat dene ben yoğurda kayısı pure edip koyardim yada incir kuru olarak hasla pure yap karıştır yoğurtlarını dene.allah yardım etsin zor bilirim

RosE27

sadece sutum yetmıyo canım ya ıkıtane olunca oglum emmese aglıo agzından memeuyı alamıyorum ee dogal olarak kıza bıraz daha az sut kalıyo k gıda mecbur oldu bıraz hasta olur gelısemez dıye korkuyorum yemeyınce keske cok sutum olsaydıda hep emzırseydım ama hem ıkıtaneler hem sutum az :(:(:( :crybaby2:

°•.ℓανιηуα.•°

olsun canım 1 gram bile kursaklarından anne sütü geçse kardır. öyle düşün.

devam sütü ver.

asyanın da dediği gibi yoğurdun içine meyve suyu koy ya da püresini. öyle yedir.

ben çorbasının içine bal kabağı koyuyodum. hem tatlı oluyodu hem de besleyiciliği yüksek.

meyve püresi ver. şimdilik bunlar yeter zaten.



asya81

Üzülme Canim iki  bebek bakmak beslemek kolaymi ben biriyle delirdim şimdi ben kilo alsın diye kahvaltısına tahin incir ceviz koyuyorum bide keci boynuzu tozu aldım boy uzatıyormuş ama sen bunu ılerde yap şimdi küçük kuzular.balkabagini bende çok kullanırım besleyici Mahalllebilerine pure edip ekle sebzeyede.tereyaginida kullan.ben sadece 3 ay emzirebildim şutum kesildi aniden stres yapma şutu etkileyi veriyor Allah korusun.ben sacımı basımı yoldum yemiyor diyee sabır et az kusmadı benimki yere goge

fıstık

cnm benim görümceminde ikizleri var

o da kızın zor yemek yemesinden yakınırdı

bize geldiler bi baktım ki oğlan hapur hupur üstüste götürüyo ama kız yemiyo

aldım tabağı elime yavaş yavaş oyun yaparak yedirdim ama sonuçta yedirdim

çocuklar bir değil yemek yemeleri bile karakteristik özellikleri sayılır

böyle deneyebilirsin yada farklı tatları birleştirebilirsin kızların dediği gibi  :icon_thumright:



RosE27

walla kızlar saolun ınan cıldırmak uzereyım agzına bıberonla damla damla yemek werıorum SMA yemıo  corbayı sewmedı ee gerıye benım kus kadar sutumle yogur we meywe suyu kaldı ee onlarında werılme mıktarı bellı kı kılo aldıran seylerde degıl napıcam bu kızla hıc bılmıyorum  :y25: :y25: kuş kadar ee bu cocuk yemese nasıl buyuycek nasıl boyu fln uzıycak  :crybaby2: :crybaby2:

asya81

Sma mama kızımda yemiyordu kasık kasık içirdiğimi ve kustuğu günler bilirim.bazende damlatirdim fittirirdim similac mama önerdi doktor onu sevmişti neyse ki.uzulme  zamanla düzelecek görürsün

asya81

Dedim ya bide  kuru incir yada kayısı hasla pure yap icine ceviz ekle dövülmus.yine blendirdan geçir bir kavonoza. Koy yoğurduna ekle yedir kilo aldırır.yada aptamil tahıl karisimi var tatsız birşey yoğurduna onuda ekleyebilirsin

melek100lü

KIYAMAM BEN ONA YAVRUM YAA  :sad1: İNŞALLAH AÇILIR İŞTAHI KUZUMUN  :amin: :amin: :amin:

laracroftt

Alıntı yapılan: RosE27 - 04 Ocak , 2013, 18:08:48
walla kızlar saolun ınan cıldırmak uzereyım agzına bıberonla damla damla yemek werıorum SMA yemıo  corbayı sewmedı ee gerıye benım kus kadar sutumle yogur we meywe suyu kaldı ee onlarında werılme mıktarı bellı kı kılo aldıran seylerde degıl napıcam bu kızla hıc bılmıyorum  :y25: :y25: kuş kadar ee bu cocuk yemese nasıl buyuycek nasıl boyu fln uzıycak  :crybaby2: :crybaby2:

Cnm uzulmee :aferin:
Bak,bebekler corbayı sevmez. Aylar oldu hala maymun oluyorum ıkı kasık yıycek dıye. Zamanla alısıcak. Sende onu nasıl oyalayıp yedırecegını zamanla ogreneceksın. Her bebegın yapısı farklı. Mesela ben ılk zamanlar bı elımde sevdıgı bı oyuncagı oynatıp bı elımle yedırıyordum. Kasıgı dudaklarına degdır. Ilk zamanlar yapamasa da bı sure sonra refleks olarak acıcak agzını.
Mama olarak ne alıyosun?
Bebelac sevmeyen bebek cok azdır
Denemenı tavsıye ederım. Yemezse baska mamalar deneyeceksın. Deneye deneye bulacaksın. Kucuk kutu al sevmezse degıstırırsın.

Kılo yapması ıcın sana arı mama onerırım. Fakat ben muhallebı gıbı yapmıyorum. Bıraz daha sulu yapıp bıberonla verıyorum. 180ml suya 4tepeleme tatlı kasıgı koyup ocakta pısırıyosun. Ilıyınca ıcırıyosun. 4ay uzerı zaten. Verebılırsın. Pırınc ununun hazırı ıste. Ama kılo yapıo

Haftada bı kere azcık azcık muz verebılırsın. Kılo yapar. Fazla kacırırsan kabız olur. O yuzden az ver.

Bıde yedırdıgın kasık sılıkon ve bebek kasıgı olsun. Damaklarını acıtmasın ;)