1,5 aydır geçmeyen kabızlık!

Başlatan serife26, 03 Ocak , 2013, 22:14:10

« önceki - sonraki »

serife26

oğlum 1,5 yaşında.eskiden kaka problemimiz yoktu ama bakıcı sürekli patates-muz-yumurta yedire yedire en son bu hale geldi oglum,aslında onunda suçu pek yok,herşeyi reddetti yeme düzenini değiştirdi.duphaloc şurup kullandık 2-3 hafta.düzeldi onla.sonra tekrar başladı.sürekli zeytinyagı,sıvı gıda,kayısı suyu fln veriyorum.muz,patates gibi şeyleri kestim.ama yok düzelmiyor.poposundada çizikler oluştu demişti doktor.derinleşirse diye korkuyorum çünkü o yırtıktan ben ameliyat geçirmiştim ufakken.bu konuda tecrübesini paylaşabilecek arkadaşlar vardır umarım.

--elif--

geçmiş olsun şerifecim
benimde oğlum 6 aylık ve neredeyse 1,5 aylıkkenden beri kabızlık sorunu var
çok doktora gittim bu yüzden önerdikleri tek şey düzenli bi şekide zeytinyağı içir dediler onun yanında takviye ilaç fitil vs. verdiler
fitili gerçekten işe yarıyor gliserin kansuk-k
şurubumuz duphaloc bu gerçekten çok işe yaradı
bunun yanında sadece kabız değil poposunda çatlak olduğu için yapmak istemiyor çünkü yapınca acı duyuyor demişti dr
onun içinde;prednol,furacin,anestol verdi 3 üde merhem karışım yapıp süreceksin iyileşir dedi
başka bi doktorda;fito ve anestolu önerdi
dene istersen belkki iyi gelir ben pek düzenli kullanmadım açıkçası çünkü poposunda gözle görülür bi çatlak,kızarıklık yoktu
inş. çabucak iyilieşir oğluşun  :amin:

°•.ℓανιηуα.•°

canım geçmiş olsun..

sarper her gün en az 3 kere yapar kakasını ve ben bunu şuna bağlıyorum: tam bi meyve canavarı. her gün muhakkak elma yer. armut varken her gün armut da yerdi. bunlar biliyorsun ki bağırsakları çalıştırır.

bence bi müddet sebze ve meyve ağırlıklı besle canım.



serife26

kağan o kadar zor bir bebek haline geldiki yemek seçiyor,meyve seçiyor sürekli,tek vazgecilmezi meyve olarak mandalina,o da posalı sıksık yediriyorum.aslında ben kendim evdeyken daha düzenli yapıyordu kakasını,şimdi bakıcısı aç kalmasın diye bugün bile kabız dememe rağmen fasulye yemedi diye pirinç pilavı vermiş fln.verme diyorum anlamıyor kadın ya.duphaloc vericem yine birkaç gün,sonrasında diyetine sadık kalmak şart.neyse kızlar inşallah bir şekilde atlatıcaz bu sorunuda,sağolun güzel dilekleriniz için.