28 Nisan , 2024, 00:45:49

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


yeni annelere stil önerileri

Başlatan zhr38, 17 Temmuz , 2008, 00:45:57

« önceki - sonraki »

zhr38

Bir süre eski kıyafetlerinizle idare etmeye çalışabilirsiniz. Çünkü bebeğiniz dünyaya geldikten hemen sonra karnınız inmez ama kilo kaybınız olur. Bunun için hamileliğinizin ilk başlarında giydiğiniz kıyafetlerden yararlanabilirsiniz. Bazıları bol geliyorsa, hamilelik öncesi kıyafetlerinizle ve hamileliğinizin ilk aylarında kullandığınız kıyafetleri karıştırabilirsiniz. Neyse ki bu sene çok şanslısınız çünkü bu senenin modası bol ya da bel altından bollaşan elbiseler. Bol gelen elbise ve gömleklerinizin beline kemer takarak daraltabilirsiniz.

Hamilelik süresince ayaklarınız şişmişse zaten eski ayakkabılarınız bol geliyor olabilir. Son aylarda giydiğiniz kıyafetler gerçekten çok bol geliyorsa hamile olan arkadaşlarınıza ya da tanıdıklarınıza ihtiyaçları olup olmadığını sorun. Eski kıyafetlerinizden kurtulmak moralinizi biraz daha düzeltecektir.

Yeni anne olduğunuz için bebeğinizle ilgilenmekten kendinize zaman ayıramayabilirsiniz bu da sizi biraz depresif yapabilir. Bu psikolojiden az da olsa kurtulmak için giymeyeceğiniz kıyafetleri gardırobunuzdan hemen çıkarın. Şu andan itibaren yeni anne stilinizi oluşturmaya başlıyorsunuz, hazır mısınız?

Gardırop temizliğini bebeğiniz uykudayken yapabilirsiniz. Elinize kocaman bir torba alın ve hamilelik öncesi ve sonrası giymediğiniz bütün ayakkabılarınız koyun. Daha sonra aynı işlemi gardırobunuz için yapın.

Hamilelik döneminde giydiğiniz bazı kıyafetleri bir süre daha giyebilirsiniz. Mesela tayt ve gömlekler bu sezonun en son modası. Hem tayt giyerek rahat edersiniz hem de bol bir gömlekle kemeri belinize takarak modern bir görünüm sağlayabilirsiniz. hamilelik döneminde aldığınız elbiseleri de yine aynı şekilde kemerle daraltabilirsiniz. (Resimdeki Bella Mom markalı elbiseniz varsa, kolayca doğum sonrası da kullanabilirsiniz.) Ayakkabı olarak da babetleri tercih edebilirsiniz. Çünkü ayaklarınız henüz eski haline gelmemiş olabilir; yarı şiş ayaklarınızı babet giyerek rahat ettirebilirsiniz.

Yeni anneliğin en zor bölümü memelerinizden devamlı süt gelmesidir. Bu yüzden yanınızda her zaman ekstra bir sutyen pedi bulundurun. Tabii bundan dolayı dar bluzlar giymekten kaçının, çünkü bazen kıyafetinize geçebilir. Hamilelik döneminden kalan sevdiğiniz kıyafetler varsa zamanınız olduğunda daraltmak için terziye verin. Böylece onları atmak zorunda da kalmazsınız. Eski kilonuza gelinceye kadar ufak tefek kıyafet problemi yaşabilirsiniz ama hamilelik dönemine oranla çok daha kolay kombinler yapabilirsiniz.