29 Nisan , 2024, 01:36:26

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Ne verirlerse.. . Onu yiyeceksiniz..

Başlatan laracroftt, 30 Ağustos , 2012, 18:07:19

« önceki - sonraki »

laracroftt

Annaneniz öpülesi elleri parçalanırcasına,
ovalaya ovalaya tarhana yaparken,
Siz, "Aman annane be, boş versene"
*deyip,marketten hazır çorba alıyordunuz
ya... Annane rahmetli oldu ve siz, o
tarhananın tarifini annaneden alıp, bir kenara yazmadınız ya...
İşte o nedenle, Siz, genetiği değiştirilmiş
organizma yemekten kurtulamazsınız
maalesef.
*
Ne verirlerse.. .
Onu yiyeceksiniz.
*
Kız evlat yetiştiriyorsunuz, en iyi okullara
gönderiyorsunuz. .. Piyano çalıyor, İngilizce konuşuyor, Grammy
alanları tek tek biliyor.
Bilmeli... Ama alt tarafı limon, şeker ve su kullanıp, limonata yapmasını bilmiyor!
Yoğurdu çırpıp, ayran yapamıyor, ayran...
İşte o nedenle, kızınız, genetiği değiştirilmiş meşrubat içmeye mahkum
maalesef... Torunlarınız da.
*
Zahmet edip sütlaç yapmadığınız için, kek yapmaya üşendiğiniz için...
İçinde ne olduğunu bilmediğiniz gofretleri,
mısır patlaklarını kemiriyor sizin oğlan!
Hamur tutmayı, şöyle mis gibi ıspanaklı bi börek yapıp, çantasına koymayı
bilmediğiniz için, hamburger bağımlısı
oldu.
Tahin-pekmezi *"köylü işi"*, vıcık vıcık yağ fışkıran kremaları
*"modernite" * sandığınız için, Daha 10 yaşında ...ya döndü, yuvarlana
yuvarlana yürüyor, tıkanıyor,
merdiven çıkamıyor. *

Size zor geliyor ama, zor mu evde yoğurt
yapmak?
İstanbul'un güneşi müsait değil, anlarım, zor mudur İzmir'de,
Antalya'da, Adana'da evde salça yapmak? Şikayet edip duruyorsun, içine katkı maddesi konuyor, zorla
beyazlatılıyor diye...
İster tam buğday unundan, ister çavdardan,hakikaten zor mudur evde
ekmek yapmak? Bütün ailen kabız...
Tonla para verip, abuk sabuk ambalajlı-
meyveli saçmalıklardan medet
umacagına, niye öğrenmiyorsun kabak
tatlısı yapmayı? *
Güya, çoluğunu çocuğunu düşünüyorsun,
taze taze yesinler diye, pazara
gidiyorsun...
Eğri büğrü biberlere, doğal olduğu için
tuttuğunda ezilen domateslere ağız burun kıvırıyorsun, hormonlu,
tornadan çıkmış gibilerini
alıyorsun...
Ne işe yaradı senin pazara gitmen?
*
Kocanız da, bu satırları okuyup, size akıl
verecek şimdi...
Söyleyin ona, ukalalık etmesin, götürün
aktara, hatmi çiçeğiyle
zencefili birbirinden ayırt etsin, ondan sonra konuşsun!
*
Enginar, börülce, radika, cibes pişirmekten haberin yok;
Gazetelerin tiraj almak için uydurduğu
uzmanlarından
fıldır fıldır brokoli tarifleri öğreniyorsun.. . Brüksel lahanası yiyerek mi AB'ye
gireceğini sanıyorsun? *

Çin'den bal getiriyorlar mesela...
Taaa Arjantin'den, Meksika'dan bal
getiriyorlar.
Neymiş efendim, içinde genetiği
değiştirilmiş organizma olabilirmiş falan... İçinde tavuk ibiği, maymun kulağı olmadığına şükredin!
Ben iddia ediyorum...
Kaşla göz arasında frankeştayn ürünlere
kapıları açan arkadaşlarla,
Amerikan çiftçilerinin avukatı profesörlerimiz, sırf karakovan balına
sahip çıksa, Şemdinli'de, Pervari'de terör
bile azalır, terör bile.
*
Uzatmayayım. Mutfak genetiğimizi kaybettik biz.

*
Elin adamı, mısırdan, soyadan, domatesten
önce beynimizin DNA'sını değiştirdi! *

Hurrraaa diye köyden kente göçerken,
dışarda tıkınmayı şehirleşme
zannettik. Ambalajlı ürün tüketmeyi,
zenginleşme zannettik. *

Dolayısıyla, ya kafayı değiştirip, özümüze döneceğiz...

*Ya da ne verirlerse onu yiyeceğiz.

Yılmaz Özdil

Balböceği

Kılı kılına hepsi doğru, emeğine sağlık..  :flowers:

Unuttuklarımızı hatırlattın  :icon_thumright:

fıstık

Yılmaz Özdil sana bayılıyorummmm

İlk okuduğumda gülme krizine girmiştim

Çoookkk şükür tarhanamızıda salçamızıda makarnamızıda herbişeyimizide kendimiz yapıyoruz

Köyle falan alakası yok bunun zaten bizim burdaki köylüler bilmez bunları  ;)

Bizim oralarda en sosyetesi bile kendi yapar yapamasa bile evde yapılanını alır  :icon_thumright:




muhribe

oglum her seyin dogalini yesin diye dikkat ediyorum

bu sayede yemek kulturumuzu revize ettik

cok da iyi oldu

yasasin dogal yasam  :hieyt: