28 Nisan , 2024, 02:09:55

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Sağlık Bakanlığı Ferro Sanol Demir Damlasını Toplatıyor!

Başlatan asya81, 29 Ağustos , 2012, 16:17:13

« önceki - sonraki »

asya81

Bu güzel bayram gününde, İstanbul'un sükunetinin tadını çıkarmak üzere Batu'yu Bebek Parkı'na götürdüm akşam üstü...Çimenlerin üzerinde küçük adamımla top oynarken, elinde mikrofon olan kadın bir muhabir yanında kendisine eşlik eden kameramanla birlikte bize yaklaşırken 'Demir damlası kullanıyor musunuz?' diye sordu. 'Evet' dedim arkasından ne geleceğini tahmin edemeden... Muhabir hemen kameramana işaret etti ve kayıt başladı. 'Sağlık Bakanlığı bebekler için ücretsiz dağıttığı Ferro Sanol adlı demir damlasını toplatıyormuş, ne düşünüyorsunuz?' diye soruverdi. Ben de büyük bir soğukkanlılıkla zaten pek güvenmediğim ve içinde paraben olduğu için yerli demir damlası kullanmadığımı, yurt dışından tamamen doğal ve bitkisel içerikli bir demir şurubu getirttiğimi söyledim. Şaşkınlıktan toplatılan ilaçları kullanan bebeklerin zarar görmemiş olduğunu umduğumu söylemekle yetinebildim. Muhabir hangi demir şurubunu kullandığımı sorduğunda ise daha önceki 'Paraben Meselesi' başlıklı şu yazımda bahsetmiş olduğum Floradix adlı şurubu kullandığımı belirttim.

Eve döner dönmez durumun vahametini kavrayıp, haberin doğru olup olmadığını teyit etmek üzere internette bir araştırma yaptım ve Akşam Gazetesi'nden Doruk Çakar'ın dün akşam yayınlanan 'Bakanlık Emri Demiri Kesti' başlıklı haberine ulaştım:

Bakanlık Emri Demiri Kesti

2004 yılında başlatılan 'Demir gibi Türkiye' projesi kapsamında 24 aya kadar olan bebeklere verilen Ferro Sanol isimli demir damlasının analizler sonucu kullanıma uygun bulunmayan bazı serileri eczane, depo ve hastanelerden toplatıldı. Bakanlığın Eczacılık ve Tıbbi Ürün ve Şube Müdürlüğü'nce İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda şöyle denildi: Bu yıl dağıtılmakta olan Ekim 2016 son kullanma tarihli ürülerin bazı serilerinin analizler sonucu kullanılması uygun bulunmamıştır. Söz konusu serilere eczane, depo ve hastanelerden geri çekme işlemi uygulanmıştır. Ayrıca aile hekimlerinin ellerinde kalan serilerin de dağıtımı durdurulmuştur...

Doruk ÇAKAR/ ANKARA

Söyleyecek hem çok fazla şey var, hem de hiçbir şey yok. Bebeklere, hem de devlet eliyle verilen bir takviyenin toplatılması çok ciddi bir durum. Yukarıdaki haberde kullanılan 'analizler sonucu kullanılması uygun bulunmamıştır' gibi muğlak bir ifade kabul edilemez. Bebeklerimiz kobay değil, Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğunu yerine getirip yapılan analizlerde ne gibi bir uygunsuzluk tespit ettiklerini derhal açıklaması gerekiyor. Ferro Sanol demir damlasıyla ilgili uygunsuzluk nedir? Bu 'kusurlu' damlanın kısa ve uzun vadeli kullanımı ne gibi sonuçlar doğuruyor? Bugüne kadar bu damlayı kullanan bebeler nasıl bir yan etkiyle karşı karşıya? Ve herşeyden önemlisi bu işin sorumlusu kim ve bu sorumluyu ne gibi bir yaptırım bekliyor?

Bebekleri için bu demir damlasını kullanmış olan ve olmayan tüm anneleri göreve çağırıyorum. Sağlık Bakanlığı'na ulaşarak bu konunun takipçisi olduğumuzu, detaylı bir açıklama beklediğimizi gösterelim:

asya81

allahtan bir kez kullandım onuda hemen kustu kızım ben ferrum kullanıyorum.paylaşmak istedim

muhribe

Allah'In sevgili kuluymuşuz doktorumuz bize ferrum başlatmıştı

onunla devam ettik, 1 yaşını doldurunca da bıraktık  :nazar:

e şimdi ferro sanol kullanan milyonlarca bebenin hesabını kim verecek  :caca: :cussing:

asya81

bedava vermelerinde vardı bişe :cussing:allah korusun inşallah kullanan bebeklere zarar vermes :amin:

muhribe

zaten bizim çocuklar deneme tahtası  :cussing: :cussing: :cussing:

ben aşıları bile sağlık ocağında yaptırmıyorum  :dontknow:

millet daha güvenilir diyor ama inanmıyorum  :caca:

asya81

vallahi bende güya takip ediyolar ayda birde arıyorlar bebğin durumu için

muhribe

bizi de arıyorlar illa gelin muayene edelim oğlunuzu diye

ben özel doktora götürüyorum gerek yok diyorum

boy kilo vs bilgilerini alıp kaydediyorlar

asya81

Alıntı yapılan: muhribe - 29 Ağustos , 2012, 16:30:16
bizi de arıyorlar illa gelin muayene edelim oğlunuzu diye

ben özel doktora götürüyorum gerek yok diyorum

boy kilo vs bilgilerini alıp kaydediyorlar
aynen bende öle yapıom bacım :icon_thumright:

laracroftt

aaa ben kullanıyorum o damlayı :sad1:
Bısıyde olmadı ama sımdıye kadar hemen atayım o zaman. Elımde ferrum var acılmamıs, bıtsın oburu oyle acayım demıstım. Cok uzuldum suan doktor soyledı verdım ne bılıyım :y25:  ne zararı varmıs acaba bende bı bakıyım netten.

laracroftt

eee ferrumda da paraben varmıs ne verıcem sımdı ben kızıma?  :y25:  floravıtal dıye bı damla daha varmıs doktorla konusmam lazım sanırım.

°•.ℓανιηуα.•°

:-ooo :-ooo :-ooo :-ooo

aman Allahım nasıl bi ülkede yaşıyoruz,insan hayatı bu kadar mı ucuz.

neyseki ben de güvenmediğimden ferrum kullanmıştım 1 yaşına kadar.

ama kullanmış olsaydım yemin ederim dava açardım.  :caca:



°•.ℓανιηуα.•°

gerçi bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık en nefret ettiğim şeydir.

ben de takipçisi olup bu konunun üzerine gideceğim.

duyarsız kalınmamalı. sonuç da ben de kullanabilirdim o damlayı.



Balböceği

Yazık onca çoluğa çocuğa   :sad1:

Şükür burda öyle bişey yok...  :amin:

asya81

Alıntı yapılan: laracroftt - 29 Ağustos , 2012, 18:41:24
eee ferrumda da paraben varmıs ne verıcem sımdı ben kızıma?  :y25:  floravıtal dıye bı damla daha varmıs doktorla konusmam lazım sanırım.
ferrumda parabenmi varmış  :-ooo :-ooo ne yapcaz şimdi hiçmi kullanmayalım ya :cussing: :cussing:

laracroftt

var arkadasım neyazıkkı... Internette okumustum baktım ustune yazıyo paraben ıcerıyor. kokusu degıssın dıye parfumlere konan bı madde var hatta cream esansı. Ferro yada yasak geldı. Suan ferruma basladım ama ıcımde rahat degıl. versem bı turlu vermesem bı turlu   :sad1: