28 Nisan , 2024, 08:34:00

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Regl Döngüsü İçinde Sekse Nasıl Bakıyoruz?

Başlatan hüzünden_gelme, 05 Ağustos , 2012, 15:19:48

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Adet döngüsü üreme çağında olan her kadında ortalama 28-30 günde bir tekrar eder.

Bu döngü son adet gününden bir sonraki adet gününün başlangıcı arasındaki zamandır. Bu zaman içerisinde vücudumuz ve ruhsal durumumuz salgıladığımız hormonlarca değişiyor.

Bu durum seks yaşantımızı da etkiler. Bazen seksten haz duyarken bazen de lafını bile duymak istemeyiz. İşte bu yüzden döngüyü iyi takip etmeliyiz. Yapmanız gereken sekse yatkın olduğunuz zamanı bilmek ve doyasıya tadını çıkarmak!

İşte 30 günlük regl tablosu
1 ve 5. gün arası

Adetin ilk beş gününde hormon seviyesinizdeki düşüklük vücudunuzu ve psikolojnizi de etkiler. Özellikle östrojen eksiliği saçlarınızda cansızlık moralinizde bozukluk olmasına yol açar. Cildinizdeki değişikliklerin yanısıra kan kaybı yüzünden de güçten düşersiniz. Özellikle karın ağrıları çekilmez olur ve dolayısıyla seksin adını bile duymak istemezsiniz. Zaten bu dönemde seks yapılmamalıdır.

6 ve 12. gün arası

Bu süreçte östrojen hormonunuz artıyor ve beraberinde kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. Saçlarınız parlar cildiniz pembe ve ışıltılı bir hal alır. Bu dönemde sekse gittikçe daha sıcak bakarsınız.

13 ve 15. gün arası

Bu dönemde östrojenin etkisiyle etrafa yayılan kokuların çekim etkisi yükselir ve cinsellikten aldığınız zevk en üst seviyeye çıkar.

16 ve 30. gün arası

Bu süreçte östrojen seviyesi düşer ve progesteron seviyesi yükselir. Bu dönemde rahim hamileliğe hazırlanır. Olumsuz yönü ise vücudun su tutması göğüslerin büyümesi. Bu dönemde de seksten uzaklaşırsınız.

zillinurcan


hüzünden_gelme

Alıntı yapılan: zillinurcan - 16 Ağustos , 2012, 12:28:26

regliyken benim canım çok istiyor  :toothy10:  :toothy10:

yeni üyesin ama paso böle açılan konulara yorum yapmıssın ne işşin sen şekerim  ;)

βαlκιz

:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

hüzünden_gelme


elfo

canım konu içinde bilgilendirici cümleler var fakat olur ya bu konuda eksikliği olan arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. regl dönemi içinde ve lohusalıkta seks İslamiyette kesinlikle yasaktır.
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



fıstık

Alıntı yapılan: elfo - 30 Ağustos , 2012, 01:27:41
canım konu içinde bilgilendirici cümleler var fakat olur ya bu konuda eksikliği olan arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. regl dönemi içinde ve lohusalıkta seks İslamiyette kesinlikle yasaktır.

canım zaten adet döneminde Cildinizdeki değişikliklerin yanısıra kan kaybı yüzünden de güçten düşersiniz. Özellikle karın ağrıları çekilmez olur ve dolayısıyla seksin adını bile duymak istemezsiniz. Zaten bu dönemde seks yapılmamalıdır.
eniyi dönem yumurtlama dönemi en yüksek seviye demiş

yanlış okudun sanırım  ;)



elfo

yok yanlış okumadım da. mesela benim gibi adeti 8-9 gün sürenler var. yani ilk 4 gün yorgun ve bitkinsindir. sonra kanama baya azalır eski enerjine dönmeye başlarsın fakat tavsiye edildiği üzere akıntının tamamen beyaza dönmesini beklersin abdest almak için. tabi bu uzun süreçte eşin seni özler sen eşini özlersin  :suclu:

o sebeple dip not geçmek istedim.  :laughing7:
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.