Türbanlı Bayanı Kovmuşlar

Başlatan ยรlคภ๓คz göภlüm, 25 Temmuz , 2012, 08:21:08

« önceki - sonraki »

ยรlคภ๓คz göภlüm

Carrefour Kozyatağı yıllar sonra yeniden gündemde. 90'lı yıllarda Hıncal Uluç'un sık sık gündeme getirdiği Fransız Genel Müdür'ün uygulamaları yeniden revaçta..

Carrefour Kozyatağı'nda başörtülü stand görevlisinin kovulması STK'ların tepkisini çekti. Kapatılan HADEP'in Türk Bayrağı'nın indirildiği kongresinin ardından, Fransız asıllı yöneticisinin Türk Bayrağı'nı indirdiği Carrefour Kozyatağı bu kez başörtülü Kızılay görevlisi genç kızın kovulmasıyla gündeme geldi. Kızılay'ın gönüllü görevlisi Elif Demirci'nin Carrefour görevlileri tarafından kurumun bahçe dışarısına çıkarılması vatandaşların sert tepkisine neden oldu

İddiaya göre Kozyatağı Carrefour da Kızılay adına kurulan stantta görevli başörtülü genç kız, Carrefour yöneticileri tarafından kovuldu. Olaya tanık olanların tepkisine rağmen geri adım atmayan Carrefour yöneticilerinin tepkisi merak ediliyor.

KIZILAY ANLAŞMAYLA STAND KURDU

Edinilen bilgiye göre Carrefour'un protokol imzaladığı Kızılay'ın kampanyasında başörtülü bir yardımseveri çalıştırmasına skandala neden oldu. Kızılay ile CarrefourSA, Kızılay'a kumanya bağışını içeren bir protokol imzaladı. Protokole göre Carrefour Ramazan Kumanyası hazırlayacak, bu kumanyayı satın alan yardımseverler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için mağazanın bahçesine kurulacak Yardım Çadırı'nda Kızılay'a bağışlayacaklardı. Kızılay Ataşehir Şubesi, protokole dayanarak Kozyatağı Carrefour'un girişine yardım çadırı kurdu.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ AMA

Vatandaşlar Kızılay yardım çadırına yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi özellikle tatil olan Pazar günü daha da arttı. Kızılay Ataşehir şubesi de talebe yetişemeyince Elif Demirci isimli gönüllü çalışanını görevlendirdi. Yardım çalışmaları devam ederken Carrefour'dan bir görevli gelerek başörtülü olduğu için Demirci'nin çalışmasına izin veremeyeceklerini bildirdi. Yetkili, "Genel müdürümüz çadırı kameralardan durumu izliyor. Elif Demirci'nin başörtülü çalıştığını gördü. Buna izin veremeyiz" diye uyardı. Uyarının ardından alanı terk eden Elif Demirci durumu Kızılay yetkililerine bildirdi.

STK'LAR HAREKETE GEÇİYOR

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu Carrefour Kozyatağı bahçesinde meydana gelen olayın ardından tepki göstermeye hazırlanıyor. Carrefour'dan ürün alma boykotuna kadar ulaşması beklenen tepkiler için sosyal medyada organizasyon yapılıyor

HINCAL ULUÇ'UN KÖŞESİNE KONU OLMUŞTU

23 Haziran 1996 tarihinde yapılan HADEP kurultayı sırasında PKK'lı teröristlerin Türk bayrağını indirmesinin tepkileri sürerken, bir hafta sonra Carrefour'un Kozyatağı şubesinde benzer bir olay yaşandı.
Carrefour'un Fransız Müdürü mağaza önündeki dev Türk bayrağını indirmeye yeltenmesi, grup bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerinin sert tepkisine neden olmuş, çıkan tartışma adliyeye yansımıştı.
Aynı yıllarda sık sık, mağaza içinde dolaşan çocukları kulağından çeke çeke cezalandıran Fransız genel müdür "Hırsız Türkler" diye bağıra bağıra standlar arasında dolaştığı Gazeteci Yazar Hıncal Uluç'un köşesinde yer almıştı.


alıntı


suzannn

çalıştırmaz ama kapalıların yaptığı alışverişi kabul eder

madem karşısın ve istemiyorsun kapıya türbanlılar giremez yaz

mutluluk

BAŞBAKANIMIZ KÖR VE SAĞIR GALİBA GÖRÜP DUYMUYOR BU OLANLARI :cildir: :caca:

ยรlคภ๓คz göภlüm

bir de kızcağız onların çalışanı değil, Kızılay'ın gönüllü çalışanı.


HASRET!M S@N@

KENDİ ÇALIŞANI OLSA ANLAYACAGIMDA KIZILAYIN CALISANINDAN SANANE OFFF BU KAPALI AYRIMCILIGI NE ZAMAN BİTECEK BİLMİYORUM

elfo

kapalı ayrımcılığı anca nesilleri tükenince bitecek. kafaları değişmez.

hamd olsun baya azaldılar  :amin: :amin: :amin:
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



muhribe

Dilerim Allahtan kapalı kadın çalışanlara muhtaç olsunlar

๑ஐtek tabancaஐ๑

Gerizekalılar kapalılarla ne alıp veremediyseler artık. carrefour dan hiç alışveriş yapmam bundan sonrada yapacağım yok zaten hepsiaynı kör zihniyet  :cildir:

elfo

aras kargoyla da kargomuzu yollamayalım  :violent1:
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



Lă_Tăhzen!

Biz bu beyinle gittikten sonra hiç ilerleyemez yerimizde sayarız

Kapalısına kapalı gerici diye işe alınmaz ya da işten kovulur açıgı acık dıye kimsenin beynine yetenegıne beceresine bakılmıyor dış görutusuyle yargılanıyor...

İnsanların tercihlerine keşke biraz saygılı olsalar!

muhribe

burda yediği naneyi carrefour orjin ülkesinde yapsın bak tazminattan beli doğrulabiliyor mu

ciğerini sökerler adamın yaptığın insan haklarına aykırı diye.

işte biz beceremiyoruz hakkımızı aramayı. hoş asıl darbeyi de kendi içimizdekilerden yiyoruz ya..

Dilara Ebrar

beyinden önce dış görünüşe bakan beyinsizler olduğu sürece bu gidişat düzelmez.onlarında elbette anlayacak bi günleri var....
Allahım! Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver...