28 Nisan , 2024, 20:31:31

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


kızlar acil yardımmmmmm

Başlatan senayy88, 29 Haziran , 2012, 17:38:48

« önceki - sonraki »

senayy88

kızlar selam,,,ya arkadaşlar bişey sorucam eşimin kızkardeşi yani görümcem su çiçeği geçiriyomuş çok bir arada bulunmadım ama bi iki kere yanyana geldik bebeğime geçme olasılığı varmı nolur yardım edin ben çocukken geçirdim su çiçeği bide...ya bi iki yerden öyle bişeyler duydum doktorumuda aradım kongredeymiş yurtdışında bana biyerlerden öğrenip bilgi verirmisiniz nolur...o ufakken geçirmemiş şimdi geçiriyo ve daha ağır geçiiriyo sanırım...ya inşallah bize bulaşmamıştır ya

doruk38

canım ayn şeyi bende yaşadım. bende su çiçeğini küçükken çıkardım. sınıfımda su çiçeği olan öğrencilerim vardı. çok şükür bize geçmedi. sanada bişi olacağını sanmıyorum. Allah meleğini korur canım sitres yapma  :opucuk:



doruk38

canım netten bunu buldum


Gebelik döneminde su çiçeği  enfeksiyonu geçiren biriyle temas edildiğinde ne yapılmalıdır?

Böyle bir durumda ilk olarak yapılması gereken kanda suçiçeği antikorlarının ölçümüdür. Ölçümler daha önceden enfeksiyon geçirilmediğini gösteriyorsa Varicella-Zoster immunglobulini (Suçiçeği koruyucu serumu) kiloya uygun dozlarda, temastan sonraki en erken saatlerde ve en geç ilk 96 saatte uygulanır. Daha önceden enfeksiyonu geçirenlerde bağışıklık olduğundan serum uygulamaya gerek yoktur. Gebeliğin erken dönemlerinde uygulanan suçiçeği koruyucu serumunun virüsün bebeğe geçmesini engellemesi beklenir, ancak garanti değildir. Anne adayına koruyucu serumun en önemli faydası gelişmesi muhtemel bir enfeksiyonu ve yine enfeksiyona bağlı kendisinde oluşabilecek ağır bir tabloyu önlemektir.

Anne adayında suçiçeği enfeksiyonu özellikle gebeliğin erken dönemlerinde oluştuğunda bebekte anomali ortaya çıkma riski tam olarak tahmin edilememekle birlikte yaklaşık %2-4'tür. Anne adayında enfeksiyon kesin olarak saptandığında bu tıbbi tahliye için kesin bir neden teşkil etmemekle birlikte, bebek anomali gelişimi açısından ultrasonda ayrıntılı olarak belirli aralıklarla incelenir.

Bebeğin doğmasına yakın dönemde ve bebek hemen doğduktan sonra annede enfeksiyon belirtilerinin ortaya çıkması durumunda bebek enfeksiyondan daha çok etkilenir. Bu durumlarda bebek mümkünse doğmadan anne adayına suçiçeği koruyucu serumu verilmeli, bu serumun bebeğe geçmiş olabilecek virüslere daha etkili olabilmesi için doğum birkaç gün geciktirilmeli ve bebek doğduktan sonra bebeğe mutlaka koruyucu serum verilmelidir. Doğumdan sonra anne ve bebek izole edilir. Anne bebeğini emzirmeye devam eder.



senayy88

CANIM BENİM SAĞOL BİLGİLERİN İÇİN YA BENDE ÇIKARDIM DİYE AKLIMA GELMEDİ BİDE GEÇEN AKŞAM ONLAR ACİLE GİTMİŞLER DOKTOR SU ÇİÇEĞİ DEĞİL DEMİŞ NASIL DOKTORSA BUGÜN DAHİLİYE CİLDİYE FİLAN GİTMİŞLER SU ÇİÇEĞİ DEMİŞ ORDA BİLSEM HİÇ GİTMEZDİM AMA NE BİLİM AKLIMADA GELMEDİ DOKTORUMUDA ARADIM KONGREDEYMİŞ ŞANSIMA EBE Bİ TANIDIK ABLA VAR ONA SORUCAM BİRAZDAN BAKALIM VALLA ÇOK KORKTUM YA İNŞALLAH BİŞEY OLMAMIŞTIR YAVRUMA GEÇMEMİŞTİR....

emelnaz

kızlar merhaba ben 1 yıllık evliyim, size bi sorum olacak , ben en son 1 mayıs ta adet oldum,ayın 5 i gibi adetim bitti, eşimle korunmasız ilişkiye girdik ve adetten sonra bişey olmaz diye ertesi gün hapı kullanmadım, bugün 3 haziran ve ben hala adet olmadım, bu süre zarfında kendimde şunları gözlemledim, çok sık susama,idrara sık çıkma, yorgunluk, çok fazla bacak ağrısı, ve cinsel isteksizlik, aslında istekliyim ama bu ay nedense hiç ilişkiye girmek istemiyorum ve ilişki sırasında zevk almak yerine acı çekiyorum, geçen gün ilişkiden sonra hafif pembemsi bi kan geldi, eşimde bende gördük ama çok azdı, dedik herhalde tahriş oldu,ama daha sonraki iki gün az az kahverengi akıntı geldi, çamur gibiydi sonra durdu. göğüslerim biraz acıyor ama dayanımaz derecede değil, birde benim göğsümdeki damarlar çok dışta ama bu ara sanki daha da damarlarım belirginleşti gibi geliyor.test yapmadım hala, belki stres yapmışımdır ondan adet olmuyorumdur diye düşündüm ama, ha birde arada kusma değil ama hafif bulantım oldu çok hafif ama.hamilemiyim acaba bilemiyorum,lütfen yardımcı olur musunuz.

bnsroni

Ben tamda dediğin gibi hamile kaldım.. Belırtılerde aynı bacak agrısı harıc en belırgını ise göğüslerimdeki damarların fazla belli olmasıydı .. Bir test yapmanı ta siye ederim hayırlısı olsun.regl sonrası cok dıkat edılmelı