Normal doğum ne kadar sürer?

Başlatan Mavikelebek, 21 Haziran , 2012, 17:32:56

« önceki - sonraki »

Mavikelebek

Normal doğumun başladığı nasıl anlaşılır? Normal doğum ne kadar sürer? Normal doğumun avantajları ve riskleri nelerdir hanımlar tecrubelı annelerden cevap beklıyorumm?

muhribe

canım o açılma miktarı ve hızına bağlı olarak değişir.

ben gece uyurken kasıklarıma vuran sancıyla uyandım. 5 dakikada bir geliyordu. kasık ağrısı şeklinde. hafif hafif. sanki bağırsaklarım dürülüyor gibi. 7-8 saat evde çektim sancıyı. duşa girdim birkaç kez, açılma hızlansın diye. işe de yaradı  :icon_thumright: hazırlığımı yaptım, dualarımı okudum.

sonra baktım sancılar iyice arttı, hastaneye gittik. orda açılmaya baktılar, 3 cm falandı. suni sancı verdiler hızlansın diye. evdeki sancılar da dahil olmak üzere 15 saatte falan bitti benim doğum. ama oğlum kanalda sıkışmıştı o yüzden bu kadar uzadı. benimki biraz zor bir doğumdu. ama sorsan bir kere bile bağırmadım  :k06:

güzeldi vesselam, sancısı bile güzeldi. gözünü seveyim normal doğumun  :icon_thumright:

Mavikelebek

Ay ben çok korkuyorum bakalım ne yapıcam  ???

belkis_nur

CANIM ILK DOGUM UZUN SURERMIS AMA IKINCILER CABUK GELIYOMUS DIYE DUYDUM ....BEN ILKINDE 14 SAAT SANCILANDIM IKINCIYE HAMILEYIM BAKALIM KISMET 38 HAFTALIK OLDUK  :nazar: :nazar: :nazar:

sweetrose25


canım benım sancılar sabah 5.30 da başladı 2.5 saat sonra hastaneye gıttıgımde 3 cm açılmam vardı dogum hızlansın dıye sunı sancıda verınce öğlen 1 gıbı dogum yaptım normal dogumun uzun yada kısa surmesı bırazda senın şansın gerçı ben dogumdan önce bol bol yürüyüş ve duş almıştım bırazda onun etkısı oldu sanırım

HAYATIMIN ANLAMIYLA

°•.ℓανιηуα.•°

canım benim de akşam üzeri 18.30 gibi suyum geldi. hiç sancım yoktu. hastaneye gittik ve 3 cm açılma vardı.

doktor geliyo gidiyo bakıyo açılma 5 cm, 7 cm, 8 cm diyo ama hiç sancım yok  :dontknow:

bana Allahın sevgili kulusun dedi,şimdi bu aşamada sancıdan ölmen lazım ama sende tık yok dedi.  :laughing7:

neyse gece 00.10 gibi suni sancı verdiler serumla. sancılarım başladı, adet sancısının şiddetlisini düşün. ama dayanılmicak kadar beter bişi değil. 02.09 da da oğlum 2. ıkınmamda dünyaya geldi.

rahat olman çok önemli.

ben çok dua almıştım. bi arkadaşımın doğumunda yanında ben vardım,erzurumda görev yapıyoduk. ne anası vardı ne babası yanında. her şeyine yardım etmiştim, altını bile temizlemiştim. o bana "öznur senin tuttuğun altın olsun,sırtın hiç yere gelmesin,her duan kabul olsun,hayırlı bi evlat ve kolay dğumun olsun diye dua ederdi. hatta aradı beni doğumdan sonra,anlattım ona ve hiç şaşırmadım dedi. sana sürekli dua ettim dedi. herhalde onun dualarıyla öyle bi doğum yaşadım  ;D



sukeyna