misafir başım-gözüm üstüne ama...

Başlatan beynâ, 19 Nisan , 2012, 13:47:31

« önceki - sonraki »

beynâ

evimde misafir ağırlamaya bayılırım,hem de en güzel şekilde ağırlamaya.. hiç bir misafirime özensiz bi karşılama yapmadım şükür,en ufak şeyin eksikliği beni rahatsız eder..ve bu yüzden -çok şükür- evimde haftada 2-3 kez misafir ağırlarım..

bu aralar kimse gelmesin istiyorum;sebep mi? sahip olamadıkları,uslu durmaları için çaba bile harcamaya tenezzül etmedikleri çocukları..kendimi eve gelen her çocuğun annesi gibi hissediyorum..

çocuk yetiştirirken;
istediği herşeyi yapıp,elletip(ki evinde neyse ama başkasının evinde dikkatli olacaksın) önüne getirerek zeki olacağını,

her istediği sözü büyük küçük dinlemeden argo da olasa söylemesine izin verip,özgüveninin yüksek olacağını,

elde edemediklerinizi,isteyip de yapamadıklarınızı çocuğa yaparak,yaptırarak mutlu olacağını.... vs.. (aklıma şimdi gelen bunlar)

zannediyorsanız
sorumsuz,dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan,hazırcılığa alışmış
saygıdan edepten yoksun,
hiçbir zaman kendi çabalarıyla birşey beceremeyecek,becermeyi istemeyecek,verdiklerinizden artık mutlu olmayacak,elde edemedikleri karşısında boşluğa düşüp aşırı tepki verip;

en önemlisi YALNIZCA KENDİNİZİN SEVECEĞİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİYORSUNUZ haberiniz ola... ben çocuklarınıza baktıkça gelecekteki halleri için size üzülüyorum,çünkü çok üzüleceksiniz..

ha ben derim,siz dinlemezsiniz,bu benden çıkmıştır beni ilgilendirmez..

ama evimi allak bullak etmeye izin vermeye hiç hakkınız yok..  :caca: :caca: :caca:

herşeyi yapıyorsanız ama engel olamıyorsanız,evde babasına bırakın lütfen çocuklarınızı.. ya da misafirlikte annelik tatiline çıktığınız düşüncesini kafanızdan atmaya bakın...

evi daha toparlayamadım sayenizde çıldırmak üzereyim.. :cildir: :cildir: :cildir:

iklima

canım çok haklısın,
keşke herkes bu konuda bizler kadar duyarlı olabilse.
ben de gelişiyle beni mutlu eden insanları ağarlamaya bayılırım,diyerleri formalite oluyo malesef
ama varlığıyla zarar veren insanlara da tahammül etmek zor,
bi mesafe koymak lazım,alınan alınsın senin huzurundan kıymetli mi
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

ツgöçmen_54 ツ

çok haklısın güzincim.
bende misafir ağırlamaya bayılırım ama çocuklarına sahip çıkamayan insanlar yüzünden nefret geldi.en sonki gelen misafirin çocuğu plazmaya kül tabağı fırlattı  :cildir:
yeri geldiğinde söylemek lazım alınan alınsın çocuğuna sahip çıksın herkes.

beynâ

canım ben aman alınacak kırılacak diye ima bile edemem,içime atardım şimdi burda paylaşıp rahatlıyorum,dün akşam uğurladıktan sonra ağladım inan sinirden..1 yılı doldurmadım daha mobilyalarımda koltuklarımda çizikler.. bu kadar rahat olunmaz ama ya..

komşulardan şikayet aldığımı söyleyeceğim,çok da yalan değil söylüyo komşularım çok ses geliyor diye..gelirken çocuksuz gelsinler.. yazık yani..

iklima

haberli gelmiyor mular,çat kapı mı geliyorlar?
atlat bi şekilde görüşmek istiyosan,sana yazık valla kendini sıkmaya değer mi peki o yüzüne bişey söyleyemediğin insanlar.
kusura bakma yani ben okurken gıcıklandım burdan.insanların birbirinin düzenini bozmaya hakları yok
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

beynâ

haberli geliyorlar canım..
insanlarla hiçbir problemim yok..ama çocukları konusunda sıkıntılıyım.. çocuksuz gelseler veya çocuklarına baksalar süper olacaklar ama... :dontknow: :dontknow: :dontknow:

muhribe

canım rahatsız olmakta çok haklısın. anne-babaları rahat (sorumsuz) davrandıklarında çocuklar misafir gittikleri evde (muhtemelen kendi evlerinde müsaade edilmeyecekleri kadar) yaramaz oluyorlar.

örnek 1: bir çocuk annesinin gözünün içine baka baka yağlı bir çöreği halımın üstünde küllüğün altında un ufak edene kadar parçaladı. annesi? seyretti. yapma oğlum bile demedi. ???!!!!

örnek 2: başka bir çocuk vitrinimdeki bütün süs eşyalarımı indirdi, tek tek oynadı. kimisi kırıldı, kimisi çizildi. babası? çocuğun eliyle uzanamadıklarını almasına yardımcı oldu..

benim böyle durumlarda asıl sinirim kendime oluyor. bir-iki kez yapmaması konusunda uyarsam en azından anne-babaları işin bilincine varır. yani umarım..

beynâ

üzmek istemiyorum diyorlar biraz çocuklar hakkında konuştuğumda.. üzmek istemediğiniz çocuklar çok üzülecek ilerde herkesi sizin gibi zannettiği için...ve siz de onlara bakarak..

muhribe

üzmek mi istemiyorlarmış?

peşinde dolanıp yorulmak istemiyorum demiyorlar da..  :-\


beynâ

aynenn, teyzesi sen de,beni dinlemiyor teyzesi kız bak..ben ne kadar kızabilirim senin çocuğuna??? :-\ :-\ :-\

muhribe

ben evime çocuklu aile geleceği zaman gardımı önceden alıyorum.

salonda değerli kırılabilecek süs eşyalarımı bir yere topluyorum. orta sehpasını da vitrinin önüne çekiyorum. çocukların saldırdıkları diğer yerlerin önüne de sandalye çekip oturuyorum.

beynâ

canım benim gardımı alacağım eşyalara yönelmiyorlar ki,oturma odası koltuğumu çizdiler geçende tükenmezle..çocuk 2 yaşında tv ünitesi üzerindeki kalemi istiyor ben de "hayır o olmaz" dedim çocuğa..annesi aldı verdi kağıtla..gittikten sonra bi baktın koltuk çizik.. diğer geldiklerinde baktım annesi kalem getirmiş yanında..sanki ben kalemi sakınıyorum hey Allahım... :cildir:

annesi anlar belki diye döndüm dedim çocuğa şakayla "koltuklarımı çizmek yok" diye..annesi "aa çizilmiş mi o kadar da dikkat ettim" dedi ama kalemi almadı..biraz sonra da çocuk kalemin sivri yeriyle dudağını kanattı..

"üzülmesin dayanmıyorum teyzesi" diyor.. iyi üzülmesin şimdi dudağı ne halde bak.. akıl var mantık var o yaştaki çocuğa öyle kalem verilir mi... çocuğun kölesi olmuşlar valla üzülüyorum ilerdeki hallerine.. sonra bu çocuk beni dinlemiyor diye yakınıyorlar..

muhribe

üst katımdaki geri zekalıyla kavga ettim çok sinirliyim  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:

beynâ


muhribe

az önce..

10 aylık bebeği var, gece gündüz çocuğu dövüyor. ama ne dövmek. bağırışından sövüşünden evde durulmuyor. ne gecesi var kadının ne gündüzü. oğlum uykusundan ağlayarak uyanıyor kadın bağırmaya başladığında.

insanca uyarmaya gittim, rahatsız oluyorum diye. salak başladı hakaret etmeye. senin de çocuğun ağlıyor diyor. ben çocuğun ağlamasına bişey demiyorum dedim, senin bağırışların rahatsız ediyor bizi. sen benden rahatsız oluyorsan gel ifade et, ben senden özür dilemesini bilirim dedim. kadın işi kavgaya çevirdi ben insanca yaklaştıkça. karışamazmışım evine. salak karışan kim  :violent1: :violent1: :violent1: beni rahatsız etme ne b.k yiyorsan ye evinde. ama benim oğlumun psikolojisiyle oynamaya ne hakkın var  :cussing: :cussing: :cussing: ben çocuğumun gözünün içine bakıyorum elin karısının bağırışları yüzünden oğlum her sesten korkar oldu. git diyor kime şikayet edersen et. Allahım ya  :cildir: :cildir: :cildir:

cahile laf anlatmak atomu parçalamaktan zor  :-\