Anne olunca unuttuğumuz kelimeler...

Başlatan Lă_Tăhzen!, 10 Şubat , 2012, 14:41:42

« önceki - sonraki »

Lă_Tăhzen!

Her birimiz sıklıkla anneliğin bize yaşattırdıklarından ve hissettirdiklerinden bahsederiz. Çünkü anne olunca, diğer bir çok şeyin bize hissettiremediği kadar özel duygular hissederiz.

Oysa hayatın bir düzeni vardır ve hiçbir güzel şey başka güzel şeyleri feda etmeden kapımızı çalmaz.

Bu yüzden anne olduğumuz andan itibaren bir çok kelimeyi hayatımızdan çıkarmamız gerekir. Bu kelimeleri öyle yüksek raflara kaldırırız ki, gün gelir orada olduklarını bile unutuveririz.

Anne Olunca Unuttuğumuz Kelimeler:

UYKU

Eğer anneyseniz, "uyku" kelimesinin "anne" kelimesiyle ayrı dünyaların insanları olduklarını çoktan keşfetmişsinizdir. Hatta anne olduktan sonra en son ne zaman deliksiz bir uyku çektiniz muhtemelen hatırlamıyorsunuzdur.

(Ben, çocuğunun gece uykuları düzenli olan şanslı annelerden biriyim. Buna rağmen pazar sabahı uykusu, öğle kaylulesi gibi kavramları sözlüğümden çıkaralı yıllar oldu. Tabii gece uykusuna hasret bir çok anne varken, öğle uykusundan bahsetmek biraz sinir bozucu olabilir. Kabul ediyorum!)

SESSİZLİK

En son ne zaman "çıt" bile çıkmayan bir evde, rahat koltuğunuza uzanıp kitap okudunuz hatırlamıyorsanız tebrik ederiz! Çünkü muhtemelen annesiniz!

Çocukların meşhur "cıvıldaşmaları" anneliğin vazgeçilmez getirilerindendir. Üstelik bu cıvıldaşma halinin bir mesaisi de yoktur. Gece-gündüz, hiç durmadan devam eder. Hatta bazen çocuğunuzun ömrü tükenmeyen pillerle çalışıp, çalışmadığından kuşku bile duyarsınız! Öyle ki, bu enerjinin haddi-hududu yok gibidir.

TEMİZLİK

Bundan bir kaç yıl öncesinde ne kadar titizdiniz, öyle değil mi? Hatta belki komşularınıza karşı yegane öğünç kaynağınız tertemiz evinizdi. Ama artık evinizden mis gibi temizlik kokularının geldiği o yıllar geride kaldı.

Çünkü anne oldunuz.

Çocuğunuzun dönemleri ve gelişimiyle birlikte temizliği ve temiz bir evi çoktan unuttunuz.

Kendinizi her yere itinayla dökülen yemekler, kusmuklar ve kirli bezler arasında buldunuz...

DÜZEN

Dün masanın üzerine bıraktığınız gözlüğünüz nerede olabilir? Muhtemelen oturma odasındaki çekyatın arkasında... Ya da belki evin daha ücra bir yerinde...

Kabul edin artık evinizde düzenden eser kalmadı. Her yer itinayla dağıtılmış oyuncaklarla dolu. Tabii bir de çıkarılıp, atılmış kirli kıyafetlerle... Oysa eskiden ne kadar da tertipli biriydiniz.

Aslında biliyor musunuz, hala öylesiniz...

Tek bir farkla, artık annesiniz!

ROMANTİZM

Evlilik yıl dönümü, doğum günü, sevgililer günü... Bundan bir kaç yıl önce evinizde şenliklerle mi kutlanıyordu? Ya da en azından eşinizle başbaşa bir akşam yemeğinin sebebi mi oluyordu?

Muhtemelen artık bu günler, başka günlerle yer değiştirdi...

Sizin doğum günlerinizin yerini çocuğunuzun doğum günleri,  evlilik yıl dönümlerinizin yerini çocuğunuzun yıl sonu gösterileri ya da veli toplantıları işgal etti. Duvardaki takvim çocuğunuzun her özel gününü itinayla işaret ediyorken, sizinkileri biraz unutmuş gibi... Yani romantizm kelimesinin ipi sizin evde çoktan çekildi.

KONFOR

Bu kelimeyi ne zaman unuttuğunuzu bile unuttuysanız, size geceleri hatırlatırım. Hani şu 2 kişilik yatakta 3, hatta 4 kişi uyuduğunuz geceleri...

Uzmanların "ilk 2 yıl beraber yatın" dediği çocuklarınız, muhtemelen artık yatağınızın ayrılmaz bir parçası. Her ne kadar gece yerlerine götürseniz de, kısa bir zaman sonra yatağınıza yaklaşan küçük adımlarla uyanıveriyorsunuz. Dolayısıyla annelik, sizin için konfor kelimesinin üzerini ispirtolu kalemlerle çizdiğiniz bir milat oldu bile...

ÖZEL ALANLAR

En son ne zaman siz banyodayken çocuğunuzun "anneee kapıyı aççç" tacizine maruz kaldınız? ( Ya da ne zaman kalmadınız ki? )

Anne olmanın unutturduğu en önemli şey alanlarınızdır. Artık hiç bir yerde yalnız kalmazsınız. Hatta buna duş, tuvalet, iş gibi yerler de dahildir. Bu duruma o kadar alışırsınız ki, olur da bir gün kazara evde yalnız kalırsanız ne yapacağınızı şaşırabilirsiniz.

EŞ OLMAK

Annelik gömleği giydiğinizde, farkında olmadan eşlik gömleğini çıkarmaya başladınız demektir. Çünkü o andan itibaren eşinizle değil, çocuğunuzla yatmaya, kalkmaya, yemeye, gezmeye, konuşmaya başlarsınız. Tüm saatlerinizi çocuğunuzun düzenine göre belirlersiniz. Akşam olup çocuğunuz uyuduğu zamansa çoktan piliniz bitmiştir. Dolayısıyla "eş olmak" hep başka bir bahara kalır.

UNUTULAN DİĞER KELİMELER

Anne olduğunuz zaman bir çok kelimeyi unutur, bir çok şeyden vaz geçer hatta fedakarlık edersiniz... Zaman zaman kendinizden o kadar çok geçersiniz ki, mesleğinizi ya da kişisel özelliklerinizi sorduklarında ilk önce "anneyim" bile dersiniz. İşin önemli tarafı ise, bütün bunları yaparken zorlanmaz ya da pişmanlık duymazsınız.

Çünkü bilirsiniz ki, anneliğin size unutturduğu başka kelimeler de vardır.

Anne olunca, bencilliği, yalnızlığı, sevgisizliği, tembelliği, mutsuzluğu, keyifsizliği, umutsuzluğu, acıyı, kederi, bedbinliği, kindarlığı, şükürsüzlüğü ve bunlar gibi onlarca kelimeyi de unutursunuz.

Ve unutulan bu kelimelerin yanında diğerlerinin lafını etmeye bile gerek olmadığını bilir, mutlu olursunuz...

hümeyra_t_e

çoook güzel ve doğru bir yazı..nurcum biliyoduk ama bunları tekrar hatırlattığın için tşk bidenem

Balböceği


burcum

özgürüm
hayatımı yaşarım
bunları da söylüyemiyoruz :ehi:

Lă_Tăhzen!


Balböceği


Lă_Tăhzen!


polaire

Çok güzel yazmışsın hayatımızdan çıkanlara bakınca ne kadar olumsuz gibi görünsede hayatımıza girenlere bakınca tarifsiz bir mutluluk ve her saniye şükür edilmesi gereken bir statü annelik. Gerçekten dönüp bakınca nelerden fedakarlık etmişsin gibi duruyor ama hangi saatte uyunan bir uyku bir sarılıp anne demenin yerini bir öpücüğün yerini tutabilir ki. Allah isteyen herkese hayırlı zamanda annelik duygusunu yaşatsın.

Lă_Tăhzen!

Alıntı yapılan: polaire - 15 Şubat , 2012, 20:34:33
Çok güzel yazmışsın hayatımızdan çıkanlara bakınca ne kadar olumsuz gibi görünsede hayatımıza girenlere bakınca tarifsiz bir mutluluk ve her saniye şükür edilmesi gereken bir statü annelik. Gerçekten dönüp bakınca nelerden fedakarlık etmişsin gibi duruyor ama hangi saatte uyunan bir uyku bir sarılıp anne demenin yerini bir öpücüğün yerini tutabilir ki. Allah isteyen herkese hayırlı zamanda annelik duygusunu yaşatsın.

Çok güzel ifade etmişsinn

Aminn Allah saglık sıhhat versin onlara

Aytii