09 Mayıs , 2024, 22:49:07

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Google'ın cinliği!

Başlatan Balböceği, 30 Ocak , 2012, 15:53:53

« önceki - sonraki »

Balböceği

1 Mart'tan itibaren gizlilik politikasını değiştirecek olan Google, kişisel bilgilerin kullanım hakkının kendine devrini mecburi tutacak
30 Ocak 2012 Pazartesi, 11:56:29
 
İnternet devi Google, 1 Mart tarihinden itibaren 'gizlilik politikası'nda yeni bir döneme geçiyor. Bununla ilgili süreci başlatan şirket Google'ın ücretsiz servislerinden yararlanan kullanıcıların yenilenen sözleşmeyi onaylayarak bu hizmetleri kullanması şartını getiriyor.

Burada kullanıcıya herhangi bir seçenek sunmayan şirket, açık bir dille sözleşmeyi kabul etmeyenlerin servisi kullanamayacağını ifade ediyor. Bununla ilgili bildirimlere başlayan Google, hedefini 'gizlilik politikalarını sadeleştirmek' olarak açıklıyor. Şirket bu yolla onlarca farklı servisini tek bir sözleşme altında topluyor. Daha önce her bir servis için farklı sözleşme imzalanma karmaşasının ortadan kaldırıldığı belirtiliyor.

PEK ÇOK SORU İŞARETİ VAR
Milliyet'in haberine göre, tüm bunlara karşılık bu servisleri kullanmak isteyenlerin online platformda altına imza atarak kabul ettiği şartların detaylarına bakıldığında 'mahremiyet' ve 'bilgi transferi' ayağındaki maddeler dikkat çekiyor. Toplanan bilgilerin geniş bir alana yayılıyor olması, bu verilerin ne zaman ve nerelerde kullanılacağının açıkça belirtilmemesi pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor.

Bu değişikliğin ardından gelen yorumlar başta Amerika ve Avrupa bölgesinde olmak üzere Google'ın kanun koyucu kurumlar ile başının belaya gireceğine işaret ediyor. İçinde Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülkenin yerel tarafta bu sözleşmeye karşı alacağı tavır merak konusu.

60 FARKLI SÖZLEŞME TEK METİNDE BİRLEŞTİ
Google'ın 'arama' dahil servislerinden herhangi birini kullanıyor olanları bu yeni sözleşme bağlıyor. Şirket gizlilik politikası tarafında 60'a yakın sözleşmeyi birleştirerek tek bir metin altında birleştiriyor, İşte bu servislerden bazıları...

* e-posta için Gmail

* Online dökümanlar için GDocs

* Video için YouTube

* Harita için Google Maps

* Arkadaşlık için Google Plus

* Online günlük için Blogger

* Anlık sohbet için GTalk

* Tarayıcı tarafında Chrome

CEP'TEN KİMİ ARADIĞIMIZI NE YAPACAK?
Google yeni dönemde kullanıcının pek çok bilgisini bilgisayara, cep telefonuna, tablet PC'ye otomatik olarak yerleştirdiği programlar yoluyla toplayacak, bunları sunucularında depolayacak ve çeşitli amaçlar için kullanıyor olacak.

Örneğin Google, cep telefonundan kendi servisine erişim sağlayan bir kullanıcının bırakın internette yaptığı arama sorgularını, cep telefonu numarası, çağrı yapan tarafın numarası, yönlendirilen numaralar, çağrıların tarihi ve saati, çağrıların süresi ile SMS bilgileri de kayıt altına alınıp, depolayacak.

'ÇEREZ' ATIP BİLGİ ÇEKİYOR
Google bilgi toplamak ve depolamak için çeşitli teknolojilerden yararlanıyor. Bu durum şu anlama geliyor: Bilgisayarınıza, telefonunuza minik bir program (çerez, tanımlayıcı) yükleyeceğim ve onun üzerinden sizinle ilgili bilgileri merkeze çekeceğim. Toplanan tüm bu bilgileri kullanma hakkına da sahip olacağım.

Google ayrıca, belirli bir servisteki kişisel bilgileri, diğer Google hizmetlerindeki bilgilerle (kişisel bilgileriniz de dahil) birleştirebileceğini de kullanıcıya kabul ettiriyor.

'TOPLUYORUZ ÇÜNKÜ...'
Google bu yapıya geçişle birlikte kullanıcıların karşısına onu çok daha yakından tanıyan bir şirket olarak çıkmayı vaat ediyor. Şirket bu yöntemle birlikte arama sonuçlarında, ekrana gelen reklamlarda kullanıcının ilgi alanına göre hızlı sonuç çıkaracağını belirtiyor.

NEREDEYİM BİLECEK!
Google konum (bulunulan yer) bilgileri etkin olan bir Google servisi kullanıldığında, mobil cihazın gönderdiği GPS sinyalleri üzerinden bilgi toplayıp, bunları işleyebilecek. Şirket bunun yanı sıra cihazdaki kablosuz erişim noktaları ve baz istasyonları üzerinden de konum bilgisi çekebileceğini belirtiyor.


GOOGLE'DAN AÇIKLAMA!
Google, Gizlilik Politikası'nda yapılan değişiklikle duyurulan değişikliklerin, kullanıcıların Google ile depoladıkları bilgilerin görüntülenmesinde herhangi bir farklılık yaratmayacağını açıkladı.

Google'ın yazılı açıklamasında, site genelindeki 60 değişik gizlilik politikasının kaldırılıp, bunların yerine ''çok daha kısa'', ''okunması kolay'' tek bir politika getirildiği kaydedildi.

Kullanıcıların ''daha sade'' ve ''kolay'' bir internet deneyimi yaşaması için gerçekleştirilen ''Gizlilik Politikasının Değişimi''ne ilişkin açıklamanın ardından, kullanıcıların bilgilerinin toplanması hakkında bazı farklı görüşlerin ortaya çıktığına değinildi.

Bu anlamda kullanıcıların bilgilerinin toplanması ve görüntülenmesi ile ilgili kontrolleri gerçekleştirebilmeleri için Google'ın sağladığı bazı seçenek ve bilgiler, şöyle sıralandı:

''Duyurulan değişiklikler kullanıcıların Google ile depoladıkları bilgilerin görüntülenmesinde herhangi bir farklılık yaratmayacaktır. Google ile oturum açmadan arama yapılabilir, gerçek isim kullanılmadan hesap yaratılabilir. Gerçekleştirilen değişiklikler kullanıcıların seçtikleri Google ürününü kullanmalarını etkilemeyecektir. Bu değişiklikler sonucunda hiçbir kullanıcı Google veya başka bir Google ürününü kullanmak zorunda bırakılmayacaktır.''

Kullanıcıların, Google ürünlerini bilgilerini paylaşmadan kullanabilecekleri, bunun için farklı yolları tercih edebilecekleri belirtilen açıklamada, Google arama hizmetinin kullanıcı ismi ve şifresi ile oturum açmadan da kullanılabileceği duyuruldu.

Balböceği

Resmen biri bizi gozetliyecek  :cildir:

Bu sebeplerden dolayi...

google'yi artik kullamiyacam..!  :director:

arkadaslar sizde kullanmadan once bunlari okuyun..!  :director:






HASRET!M S@N@

bende artık kullanmamayı düşünüyorum

✿گสЯเ_ќĮż✿

:-ooo :-ooo :-ooo :-ooo :-ooo :-ooo BÖYLE BİR SAÇMALIK OLAMAZ YAA

  
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

GÜL GÜZELİ

 :-ooo :-ooo :-ooo :-ooo :-ooo yok artık yhaa sanal ortam ama özel hayat neden bişey var  :cussing: :cussing:

Balböceği


hemde ne saçmalık  :cildir:

Eşimide uyardım kullanmam dedi.  

lagrima

hangi arama motorunu kullanacagız o zaman?  :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

✿گสЯเ_ќĮż✿

Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 02 Şubat , 2012, 23:12:55

hemde ne saçmalık  :cildir:

Eşimide uyardım kullanmam dedi. 


AYNEN BENDE UYARDIM EŞİMİ  :icon_thumright:

  
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

ツgöçmen_54 ツ

hiç bişey anlamadım.biri bana özet geçebilirmi  ::)

Balböceği


kısaca, arama motorunu kullanmak isteyen kullanıcıların

Bilgilerini istiyor, Telefondan girenlerin.

Attıgı çağrıları, gelen aramalar, arama yönlendirme

Bununlada kalmıyor, google'de ne aradığımızda önemli

Yani bı tek amamizin kizlik soyadını sormuyor  :ehi:

Kullanmak istiyorsanız bütün mahremiyetiniz kalmiyacak





Balböceği

Google 1 milyar kullanıcısının tüm hareketlerini artık tek havuzdan takip edecek
02 Mart 2012 Cuma, 09:11:47
 
Google'ın tartışmalı yeni gizlilik politikası dün yürürlüğe girdi. Google, Youtube, Gmail kayıtlarının tek havuzda toplandığı yeni dönemde, geçmiş kayıtlarınızı silmediyseniz, artık Youtube'da aradığınız video, Google'da reklam olarak karşınıza gelebilecek.

İnternet devi Google'ın 60 gizlilik belgesini bir belge içerisinde toplamak için yaptığı güncellemeler dünden itibaren (1 Mart 2012) etkin hale geldi. Avrupa'nın AB yasalarını ihlal edebileceği uyarısına rağmen, yeni gizlilik politikasını yürürlüğe koyan internet devinin bu değişikliğiyle Google'ın herhangi bir hizmetinden (Google Search/Maps/Docs, Youtube, Gmail, Picassa, Google+ ve Blogger...) toplanan kullanıcıların tüm hareketleri tek platformda toplanıp, arama motoruna yansıtılabilecek. Böylece bugüne kadar Google'ın her bir hizmetinde ayrı ayrı tutulan veriler, tek bir platformda toplanacak.

YENİ POLİTİKADAN KAÇIŞ YOK
Düne kadar Youtube'da yapılan bir aramanın Google'a ait örneğin Gmail gibi bir sitede alınacak sonuçlar ve karşılaşılacak reklamlar üzerinde bir etkisi yoktu. Yeni politikayla Google'a ait tüm sitelerdeki aktivite birbiriyle bağlantılı hale gelecek. Örneğin Youtube'da yeni cep telefonlarının tanıtım videolarını izliyorsanız, Google aramalarda karşınıza cep telefonu reklamları çıkaracak. Bu kullanıcıların karşısına kişiselleştirilmiş aramalar çıkarırken, reklamverenler için ise hedefe yönelik kampanya düzenleme fırsatı verecek. Google'ın yeni politikasını reddedenler Google'ın hizmetlerinden yararlanamayacak. Kişisel bilgilerin güvenliği ve mahremiyeti tartışmalarını kö rük le yen kullanıcı davranışlarına odaklı bu yeni modelin, Google'ın reklam pastasındaki tekelini perçinlemesi bekleniyor.

"KULLANICI BİLGİLERİNİ SATMAYACAĞIZ, BİRLEŞTİRECEĞİZ"
Google Gizlilik Politikaları Direktörü Alma Whitten, "Eğer kullanıcı giriş yaparsa, servislerimiz arasındaki bilgilerini birleştirebileceğiz. Kullanıcı bilgilerini toplamaya yönelik bir eğilimimiz asla yok. Bu bilgilerin reklamverenlere satılması da söz konusu değil" dedi.

'İSTEMEDİĞİNİZ GEÇMİŞİNİZİ SİLİN'
Eski arama kayıtlarının reklamverenlerin radarına takılmasını istemeyenlerin, için, google.com/history veya google.com/dashbord adreslerindeki girdikleri sitelerle ilgili kayıtları silmesi öneriliyor.

'REKLAM AYARINIZI KONTROL EDİN'
Arama, harita, Youtube kayıt olmadan da kullanılabilecek. Bu hesaplara giriş yaptıysanız, gizlilik araçlarıyla bilgi paylaşımlarınızı kontrol edin. Kişiselleştirilmiş reklamlardan kaçınmak için arama ve Youtube geçmişini kapatın.

'E-POSTA İÇİN 2 KERE DÜŞÜNÜN'
Blogger'da bir blogunuz varsa, Google hesabınızla, blogunuzdaki bilgileriniz eşleştirilecek. Eğer bir kişi sizden gelen bir e-postaya sahipse, sizi algılayıp, eşleştirilen Google profiliniz o kişiye de görünebilecek.


GAZETE HABERTÜRK / Necdet ÇALIŞKAN

Balböceği

Google, Youtube, Gmail 

ben dun kullanirken tereddut ettim  :toothy10: :toothy10: :toothy10:

valla basima is acar  :toothy10: :toothy10: :toothy10: babylon search kullaniyorum

umarim google'yle alakasi yoktur  :ehi: :ehi:

Aytii

ben dünden beri google dan giriyorum hiç öyle bilgi felan istemedi  :dontknow:

lagrima

ben sürekli hergün kullanıyorum bi aksilikle karılaşmadım

tweety0555

Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 30 Ocak , 2012, 16:00:29
Resmen biri bizi gozetliyecek  :cildir:

Bu sebeplerden dolayi...

google'yi artik kullamiyacam..!  :director:

arkadaslar sizde kullanmadan once bunlari okuyun..!  :director:






ya ozetlesne bır zahmet ders calısmaktan gozleırm yoruldu okumak ıstemıyorum lutfen kısa bır ozet geceleım  :suclu:
eee google ı kullnamyacagız neyı kullanacagıoz