Soğuk Havalarda Bebeğimi Nasıl Korurum ?

Başlatan hüzünden_gelme, 03 Aralık , 2011, 00:49:23

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Bebeğinizi emzirmek, alabileceğiniz en etkili önlemdir. Anne sütü bileşiminde, bebeğinizin bağışıklık sistemini destekleyen ve hastalıklarla mücadele eden antikorlar bulunur



Bebeğinizi emzirmek, alabileceğiniz en etkili önlemdir. Anne sütü bileşiminde, bebeğinizin bağışıklık sistemini destekleyen ve hastalıklarla mücadele eden antikorlar bulunur. Anne sütü ile beslenen bebekler solunum yolu ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına daha seyrek yakalanır ve hastalığı daha hafif atlatırlar. Anne sütünün yetersiz kaldığı veya olmadığı durumlarda, bebeğinizi anne sütündeki prebiyotik lif karışımı esas alınarak hazırlanan özel bebek mamaları ve devam sütleriyle besleyerek, bebeğinizin bağışıklık sistemini destekleyebilirsiniz.

Soğuk havalarda bebeğinizin giyimine dikkat etmeli, özellikle en çok ısı kaybettiği başını korumalı ve
bebeğinize kat kat pamuklu, yumuşak ve vücudu saran kıyafetler giydirmelisiniz. Bebeğinizi aşırı giydirmek onun terlemesine ve daha kolay üşütmesine neden olacaktır. Ayrıca çok sıkı sarılan, kundaklanan ve terleyen bebeklerde, aşırı su kaybına bağlı olarak rahatsızlıklar meydana gelebileceğini unutmayın.
Bebeğinizin cildi sizinkine oranla çok daha hassastır ve soğuk hava ile kolayca kuruyarak, pullanma, çatlama ve döküntü gibi rahatsızlıklarla karşılaşabilir. Soğuk havalarda, bebeğinizin cildine kurumayı önleyecek nemlendiriciler ve bebek yağları sürmeyi deneyebilirsiniz.

Hasta olan kişilerin bebeğinizle temas etmesine olanak vermeyin, siz hastaysanız bebeğinize bakarken maske kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin bulunduğu evin hiç bir odasında sigara içilmemeli ve ev belirli aralıklarla havalandırılmalıdır. Bebeğinizi cereyanda bırakmamaya ve 23-24 derecelik ideal oda sıcaklığında tutmaya dikkat edin. Ev bu derecenin altına düştüyse, bebeğinize bir kat daha giydirin.
Havaların aşırı soğuk olduğu günlerde bebeğinizi dışarı çıkarmayın ve güneşli havalarda dahi, bebeğinizi kış şartlarına uygun giydirdiğinizden emin olun. Onu sıkmayan, solunumunu kapatmayan, kaşkol ve bere kullanın.

Kaynak : Milupa

Balböceği


susanna





lil.mom

internette geçirdiğiniz zamanı kazanca dönüştürün. üstelik müşteri bulmak, ürün satmak, pazarlamak zorunda değilsiniz. Burada müşteri de sizsiniz kazanan da. Alışverişlerinizden para kazanın tavsiye edin daha çok kazanın   http://www.networkteamwins.com/?R_1323219844250393