26 Nisan , 2024, 09:22:33

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


emzir

Başlatan emzircom, 23 Kasım , 2011, 09:42:33

« önceki - sonraki »

emzircom

Süt üretiminin azalması nedir, buna neler sebep olabilir ve süt üretimini nasıl artırabilirsiniz?
Low milk supply, what causes low milk supply, how can you boost your milk supply?

http://goo.gl/t85hF

@emzircom
@emzircom

emzircom

Emzirme ve Kafein

Soru: emzirme döneminde kafein almam güvenli midir?

Emzirme döneminde kafein alımı Amerikan Pediatri Akademisi tarafından uygun bulunmaktadır.  Dolayısıyla sorumuzun cevabı "evet" olmaktadır; ama yine de mümkün olduğunca az alınmalıdır, yani alınacak miktar günlük 150 mg'yi geçmemelidir. Bu da en fazla 2bardak/gün demleme çay demektir. Normal şekilde demlenen çaylarda çayda bulunan kafeinin yaklaşık %80'inin deme geçtiği ifade edilmektedir, dolayısıyla emziren annelerin daha açık çay içmeye kendilerini alıştırmaları daha sağlıklı olacaktır. Az da olsa kafein alımının bebeğin emzirilmesinden sonra yapılmasında da fayda olacaktır. Kafein hassaslığının özellikle bebeğinizin ilk 6 aylık döneminde, yani bebeğinizin sadece anne sütü ile beslenmesi gereken dönemde özellikle devam ettiirilmesi gerekmektedir.

http://goo.gl/sGamU

@emzircom
@emzircom

emzircom

en ucuz Elija Dantelli Minizmizerli Emzirme Sütyeni ELI-10365

Ürün hakkında: Dantel ve saten, içi pamuklu kumaşla kaplı, yumuşak dokulu, minimizer (küçültücü) özellikli ve 82% Polyamide (naylon), 18% Elastane'den (likranın daha düşük fiyatlısı, elyaf):

En ucuz olduğu site için: http://goo.gl/QuWvM
@emzircom

emzircom

Arasıra alköllü içecek alımına olur verilmektedir; ancak birden fazla alınması anne sütündeki alkol seviyesini artırağından bebeğinize zarar verecektir. Eğer, bir seferde birden fazla içmeyi planlıyorsanız ikinci ile birinci arasına en az 2 saat koyulması önerilmektedir. Anne sütündeki alkol miktarının, anne kanındaki ile aynı olduğu söylenmektedir.

Ayrıca, yapılan çalışmalar alkolün süt üretimini azalttığını ortaya koymaktadır.

Ancak, şundan emin olunmalıdır ki, alınan alkoller anne sütüne ve oradan da bebeğin sistemine girmektedir ve bu da bebek için sağlıklı değildir.

http://goo.gl/VNncw

@emzircom
@emzircom