2011 Haziran-Temmuz-Ağustos Bebekleri ve Anneleri

Başlatan Emine, 01 Ekim , 2011, 12:08:56

« önceki - sonraki »

¤°´¯`°¤ PAMUĞUM ¤°´¯`°¤

ben henüz meyve suyu püresi ve yoğurt veriyorum.blenderim yoktu sebzeleri püre yapmak için aldım dün yakın zamanda deniycem bakalım sevecek mi?değişik fikirleri olanlar paylaşsın bizde deneyelim hayatın dediği gibi.
✿Benim kendi minik,yolu uzun misafirim.. Yaşamak için en geçerli sebebim, Dilerim Rabbim en güzel yazıları yazmış olsun sana..✿


<<AyBüKe>>

     Ben kahvaltıyada başladım artık.. 3-4 tane cicibebenin içine 1 çay kaşığından biraz fazla pekmez, şimdilik yumurtanın sarısının çeyreği, beyaz peynir koyuyorum, kendi sütümüde sulandıracak kadar içine ilave ediyorum öyle bulamaç gibi yapıp veriyorum.   

     Sebze çorbalarının içine de kabak, patates, havuç, brokoli koyup haşlıyorum. Az su koyup haşlıyorum o kıvamlı oluyo zaten, tel süzgeçten geçirip içerisine azıcık irmik ekleyip bir taşım daha kaynatyorum. Önceden piştikten sonra içine zeytinyağ koyuyodum ama sevmiyo kızım öyle öğürüyo şimdi koymuyorum...   Meyvelerine devam, elma armut.. 1 haftadırda muz veriyorum yine kendi sütümle sulandırıp çok sevdi onuda. Akşamlarıda yoğurdunu veriyorum.. Aralarını uzun tutuyorum bu öğünlerin yoksa yemiyo, çünkü emziriyorum aralarda.. Şimdilik böyle bizde ek gıdalar  :)

¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨

kızlar bende sebze çorbasını aybükenin gibi yapıyorum içine bazen bir kaşık irmik bazen bir kaşık pirinç eklıyorum en sonda saf zeytinyağı bir kaç damla tabi.ve etinin bebe ekmeklerini rondodan çekıyorum toz halınde onu koyuyorum çok doyurucu oluyor .bugünde yayla çorbaını yaptım çok sevdim azıcık tereyeğıyla unu kavurup yaptım doktorumun önerisiyle.
  Hilallll CANIM ELİFTE KABAK-PATATES -HAVUCU YOĞURTSUZ YEMIYORDU İÇİNE 2 KAŞIK EVDE MAYALADIĞIN YOĞURT AT YER OZAMAN YIYOR BIZIMKI :icon_thumright:
Uîzükümâ bikelimâtillâhittâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.

FeHi

Canım yoğurdu evde kendim mayalıyorum onu veriyorum bazen yiyo bazen yemiyo patates havuç haşlıyorum içine az bişi pirinç 1-2 damlada zeytin yağı püre haline getiriyorum onu da bi yiyo bi yemiyo anlamadım gitti
biraz önce elma-armut püresi yaptım ağzından çıkarıyo.. yedirmek için farklı teknikler bulmam lazım

quasimodo78

merhabalar bendeniz yeni acemi üye 27 temmuz 2011 doğumlu bir meleğim var güzel kızım değerli paylaşımlarınızdan faydalanmak isterim

Tebessüm

biz de ek gıdaya yavaş yavaş başlayalım bakalım :)
Gözümün Nur'u geldi...Çok ama çok hoşgeldi... (:

HAYAT29

Kızlar bende kahvaltıya başladım ama ben oyle bulamaz gibi vermiyorum. Bir zeytin ve cok az peynir i akşamdan isliyoyorum babaannesi elma ve armut marmelati yapmış doğal birer çay kasığı da onlardan veriyorum küçük küçük ekmekler parcalayip aynı küçüklükte peynir zeytin vs veriyorum. Hevesle yiyo valla öğlen sebze çorbası çeşit çeşit ama bizimki patatesi sevmiyor. Birde kızlar benim oğlumun kilo alımı yavaşladı ilk zamanlarda 1,5 kilo alırdı şimdi 500 gr aliyo sizde de bu varmi?

°•.ℓανιηуα.•°

canım kaç aylıkki bebeğin. ilk 3 ay dediğin gibi kilo  alımları iyi oluyo ama bizimki de 500-600 gr arası aldı 4. aydan sonra. dün tarttım 9 kilo olmuş. 6 ay 6 günlük  :nazar: geçen ay 500 gr. almış .



Aytii

ah ah bizamanlar hamileliğimizle ilgili sorunlarımızdan bahsederdik  :k06: şimdi bebişlerimizin dertleri sorunları :) Allahım sağlık sıhhat versin hepsine  :amin: onların var olması güzel  :love9:

°•.ℓανιηуα.•°

aynen valla ayten , şimdi de dertleri kafamızı yoruyo. aman sağlıklı olsunlar da... her şeyi çekeriz biz.

ayten ben suyu veremiyorum yaaa. içmek istemio. biberonla verdim istemedi,
sulukla verdim istemedi,
kaşıkla veriyorum istemio,

en son normal bizim gibi bardakla vereyim dedim,içti  ;D ama püskürtüyo  :k06: yine içmek için değil yani,oyun için kabul edio.

sen nasıl veriosun suyu?



Aytii

ben biberonla veriyorum canım

belki canı su içmek istemiyodur  :icon_scratch:

°•.ℓανιηуα.•°

ama ek besin veriyorum,içmesi gerek.

mesela günde kaç ml. tüketiyo oğuz suyu? ortalama yani.



Aytii

ben hergün vermiyorum

genelde mama içtiği zaman veriyorum

oda az içiyo zaten öyle 20 cc yi geçmiyo

ek gıdaya geçtiği için susaması lazım evet

benimkisi çoğunlukla anne sütü içtiği için fazla susamaz

°•.ℓανιηуα.•°

anladım...

evet oğuz daha küçük. anne sütü ağırlıklı beslendiğinden o ölçü normal.

ama sarper artık baya baya ek besin alıyo. içmesi gerek.

neyse saol canım  :opucuk:



Aytii