Zayıflamak İçin Bol Bol Egzersiz Yapmak

Başlatan neslihanyare, 07 Eylül , 2011, 22:32:44

« önceki - sonraki »

neslihanyare

Daha az yiyerek ve kahve, çay ve gazlı içeceklere son vererek kilo veriyor olabilirsiniz ama bunun yanında düzenli olarak spor yapmanız gereklidir. Zamanınız olmadığı için spor yapamıyor olabilirsiniz ama spor yapmanın hem kilo verme hem de sağlıklı bir yaşam sürme konusunda yararlı olduğunu unutmayın.Hareket kolaylığı, iyi koordinasyon, güçlü kaslar, güçlü kemikler ve iyi bir gece uykusu sporla ilgili şeylerdir. Bunlara ek olarak, egzersiz  zayıflama ve spor kalp hastalıkları, tansiyon ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar.

Fiziksel olarak gelişiminizi görmek için bir günlük tutabilirsiniz. Yaptığınız egzersizlerin listesini tutun. Egzersiz sürenizi ve sıklığını da yazın. Bu şekilde geçen hafta ne kadar sıklıkla egzersiz yaptığınızı görebilirsiniz. Yeterli gelmezse bu hafta daha çok çalışırsınız.Haftada bir kez tartılarak da yaptığınız hareketlerin işe yarayıp yaramadığını görebilirsiniz. Her gün tartılmayın kilonuz her gün değişmez.



Ne kadar egzersiz?

Ne sıklıkla ve ne kadar uzun süre egzersiz yapmanız gerektiğini söyleyen birçok öneri vardır. Hiç spor yapmıyorsanız zarar görmezsiniz ama spor yaparak kilo verebilir ve sağlığınızı daha iyi hale getirebilirsiniz. Günde bir saat spor yapmanız yeterli olacaktır.Çok az spor yapmak vücudunuz için zararlıdır ama çok fazlası da aynı şekilde çok iyi sonuçlar vermez. İlk spora başladığınızda öncelikle vücudunuza odaklanmanız gerekir. Vücudu biraz zorlayıp iyi hissediyorsanız sorun yoktur ama çok fazla zorladıktan sonra kendinizi iyi hissetmiyorsanız yaptığınız egzersizleri biraz hafifletmeniz gereklidir.Bunun yanında en başta kendinizi fazla zorlarsanız bırakmak için kendinizi motive etmeye başlarsınız. Bu yüzden yavaş başlayın ve zaman geçtikçe egzersizlerin zorluğunu ve süresini arttırın.